ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
5/2020
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άγγελος Γαλιατσάτος: Η καθημερινότητα στην πόλη μας

ΕκτύπωσηE-mail

Ως νέος και ενεργός πολίτης της τοπικής μας κοινωνίας έχω παρατηρήσει ότι τα πιο συχνά αιτήματα των δημοτών είναι του τύπου «να κλείσουμε μια λακκούβα, να ρίξουμε λίγο τσιμέντο, να αλλάξουμε μια καμένη λάμπα». Λογικά αιτήματα αφού συνάδουν με την καθημερινότητά μας και προάγουν την τοπική ευημερία. Ανικανοποίητα αιτήματα, στην περίπτωση του δήμου μας, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος εκλεγμένος που να έχει συνειδητοποιήσει ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα της πόλης μας που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα και καταστρέφουν τη διάθεση των συμπολιτών μας.

Στη δική μας περίπτωση παρατηρούμε μάλιστα ότι αντί να είναι καθημερινό μέλημα και προτεραιότητα η εξασφάλιση της ποιότητας ζωής του πολίτη, ξεκινώντας από τα βασικά και αναγκαία, ο δήμος εκτελεί έργα βιτρίνας αλλοιώνοντας την πολιτισμική ταυτότητα της πόλης μας, χωρίς πρώτα να έχουν μελετηθεί και εξασφαλιστεί λύσεις για τα προβλήματα που ανακύπτουν από την υλοποίηση των έργων π.χ. χώροι στάθμευσης, ανάπλαση του πρασίνου της πόλης.

Είναι σημαντικό να εκτελούνται έργα (σε καμία περπτωση δεν θα πρέπει να είμαστε μηδενιστές), αλλά με ορθό προγραμματισμό και σεβασμό στον πολίτη και τον τόπο, χωρίς να χάνεται η ταυτότητα του νησιού μας και χωρίς να δυσκολεύει η καθημερινότητα  μας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το κυκλοφοριακό, που πλέον αποτελεί μόνιμο πρόβλημα της πόλης μας.

Ζούμε σε μία από τις χειρότερες περιόδους του τόπου μας, αφού η διευκόλυνση της ζωής μας στην πόλη μας δεν αποτελεί  μέλημα κανενός εκλεγμένου στην σημερινή διοίκηση του δήμου. Από την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι δρόμοι μας (δεν υπάρχει ούτε ένας δρόμος χωρίς λακκούβες!!), μέχρι τον ελλιπή φωτισμό (λόγω μη αντικατάστασης λαμπτήρων) και την έλλειψη επαρκών θέσεων στάθμευσης, η καθημερινότητα μας χειροτερεύει μέρα με την μέρα. Και δεν αναφέρομαι στην «πολιτική της λακκούβας» αλλά στην «πολιτική της καθημερινότητας».

Συμφωνώ με την αναγκαιότητα των έργων που θα φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη στο νησί μας, φθάνει να έχει γίνει βέβαια ο απαραίτητοςπρογραμματισμός και η σωστή μελέτη, αλλά πρωτύτερα θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερα να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες των πολιτών μας, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας και να σκεφτούμε βασικότερα πράγματα που έχουν ξεχαστεί και που ουσιαστικά δεν μας αφήνουν να ζήσουμε ανθρώπινα στον τόπο μας και να απολαύσουμε τις ομορφιές του.

Με αγάπη για τον τόπο μου,

Αργοστόλι, 08-04-2019

Άγγελος Γαλιατσάτος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου

Δημοτική Συμπολιτεία

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 8/4/2019 #ODUSSEIA

leivada_banner copy.png