ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
6/2019
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

KKE & Ανεμογεννήτριες: Την Παρασκευή 11/01/2019 στις 14.00 μ.μ στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

ΕκτύπωσηE-mail

ΟΛΟΙ την παρασκευή 11/01/2019 στις 14.00 μ.μ στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση ΑΣΠΗΕ στα Κηπούρια που διοργανώνει η Τ.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να αποτρέψει στην πράξη αυτήν την εγκατάσταση.

Λαέ της Παλικής . Οι ανεμογεννήτριες αποβιβάστηκαν!

Τέλειωσαν τα ψέματα και μαζί τους τελείωσαν οι αναμονές και οι αυταπάτες ότι οι πολιτικοί, οι αυτοδιοικητικοί και οι θρησκευτικοί παράγοντες θα έδιναν λύση στο πρόβλημα της μη εγκατάστασής τους.

Μόνο ο δικός σου αγώνας και η λαϊκή παρέμβαση μπορεί να αναχαιτίσει τους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων και των επίδοξων επενδυτών να εγκαταστήσουν νέους Αιολικούς Σταθμούς Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), στη θέση "Μωρού - Κηπούρια" της Τοπικής Κοινότητας Καμιναράτων σε μια περιοχή που επιβάλλεται να προστατευθεί και να εξασφαλίσει αποκλειστικά και μόνο τα λαϊκά συμφέροντα.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης – Περιφέρειας και Δήμου υλοποιώντας κατά γράμμα την πολιτική "απελευθέρωσης" της Ενέργειας προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου που έχουν επιβάλει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κλπ.) τόσο καιρό έπαιξαν στις πλάτες του παλικισιάνικου λαού με μοιρασμένους ρόλους και εξαπατώντας τους κατοίκους της περιοχής έφεραν τετελεσμένα.

Να σταματήσει το έγκλημα της καταστροφής των κατοίκων και της περιοχής που διαθέτει ιδιαίτερα γεωμορφολογικά, περιβαλλοντικά και ιστορικά, χαρακτηριστικά, που πρέπει να προστατευθούν. Η εγκατάσταση ΑΣΠΗΕ ιδιαίτερα στην Παλική θα υποθηκεύσει όχι μόνο την οικονομική της δραστηριότητα (κτηνοτροφία, μελισσοκομία, τουρισμός κ.λπ.), αλλά θα πλήξει και θα προσβάλει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον και τον ιστορικό και μνημειακό χώρο των αρχαίων Ταφίων. Άλλωστε σειρά στην Παλική έχουν και άλλες περιοχές όπως ο Αθέρας κ.α.

Τέλος με την ενεργειακή φτώχια του λαού μας όταν η εξόρυξη υδρογονανθράκων και η εγκατάσταση ΑΣΠΗΕ από μεγάλα μονοπώλια στο νησί μας, θα συσσωρεύει τεράστια κέρδη σε βάρος του δικού μας μέλλοντος.

Το ΚΚΕ πρόσφατα κατέθεσε στην Βουλή ερώτηση για την απαράδεκτη αυτή στάση της κυβέρνησης να επιτρέψει την εγκατάσταση ΑΣΠΗΕ στην συγκεκριμένη περιοχή. Η Λαϊκή συσπείρωση , η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ σε Δήμους και Περιφέρεια, έβαλε επίσης το θέμα στο Δημοτικό και Περιφερειακό συμβούλιο αναδεικνύοντας τις ευθύνες δήμου και περιφέρειας που είτε δια της διολίσθησης (Δήμος), είτε δια της πλατιάς υπογραφής της (Περιφέρεια), άνοιξαν το δρόμο για την συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Τώρα είναι η ώρα της δράσης για να αποτραπεί ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος της περιοχής και των κατοίκων της Παλικής. Η δύναμη του λαού μπορεί να δώσει τη λύση.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 09/01/2019

Τ.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,9/1/2019, #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png