ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
5/2021
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γαβριήλ Μανωλάτος: Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 05 Μάρτιος 2021 18:58

Θεωρώντας ότι η επέλαση της κόβιντ 19 είναι προσωρινή και ότι σύντομα θα απαλλαγούμε από αυτόν τον βραχνά που αποτελεί πραγματική μάστιγα για τον τουρισμό αλλά και για κάθε οικονομική δραστηριότητα προχώρησα στην ανάπτυξη της πρότασής μου αγνοώντας το γεγονός σαν προσωρινό…

Η Τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας δεν είναι μια αυτόνομη και ανεξάρτητη δραστηριότητα. Είναι συνδεδεμένη και εξαρτώμενη δράση με την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη συνολικά του τόπου μας αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας.


Περισσότερα...

 

Kώστας Βέργος: Η ζωή ενός κατάδικου στα χέρια μας

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 02 Μάρτιος 2021 17:53

Όταν ένας απεργός πείνας κινδυνεύει, το κράτος υποχωρεί. (Όταν δημοσιευθεί αυτό το άρθρο, ο απεργός πείνας μπορεί να έχει ήδη οριστικά και αμετάκλητα αποφυλακισθεί ως νεκρός.)

Η γραμματεύς του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης (ΥΠροΠο), κ. Νικολάου, πρέπει επειγόντως να παύσει να επικαλείται παιδαριώδη επιχειρήματα όταν από την απόφασή της κρίνεται η ζωή ενός ανθρώπου – ακόμη και αν πρόκειται για τον σήριαλ-κίλερ κ. Κουφοντίνα. (Ειρήσθω εν παρόδω, ο Κουφοντίνας είναι πολιτικός κρατούμενος όσο και ο Κασιδιάρης. Δηλαδή, πολύ απλά, είναι κρατούμενος ως φονεύσας ανθρώπους.)


Περισσότερα...

 

100 εθελοντές από την γαλλική Αϊτή ήρθαν να πολεμήσουν στην επανάσταση του 1821 & πέθαναν στο ταξίδι

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 02 Μάρτιος 2021 14:16

Ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε επίσημα την Ελληνική Επανάσταση

Το 1821, η εξέγερση των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού, αρχικά δεν ενθουσίασε τους Ευρωπαίους. Μια ενδεχόμενη διάλυση της αυτοκρατορίας των Τούρκων, θα ανέτρεπε ριζικά την κατάσταση στην Ευρώπη. Για τους λόγους αυτούς, αλλά και για να εξυπηρετήσουν η κάθε μια τα δικά της συμφέροντα, οι δυνάμεις της Ευρώπης δεν αναγνώρισαν την ελληνική επανάσταση.

Η αναγνώριση ήρθε από το Χαΐτιον, τη σημερινή Αϊτή


Περισσότερα...

 

Γεράσιμος Σ. Γαλανός: Ο Μάρτιος κατά την Κεφαλλονίτικη λαογραφία

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 28 Φεβρουάριος 2021 23:39

Ο Μάρτιος είναι ο τρίτος μήνας του έτους και πήρε το όνομά του προς τιμή του ρωμαϊκού θεού Mars, του Άρη δηλαδή, του θεού του πολέμου. Η πρώτη ονομασία του ήταν Primus,δηλαδή Πρώτος μήνας. Ήταν ο πρώτος μήνας στο ρωμαϊκό έτος, όταν αυτό ήταν δεκάμηνο. Σύμφωνα με τους ιστορικούς ο Ρωμύλος, που ήταν ιδρυτής της Ρώμης, τον ονόμασε Μάρτη, επειδή σε αυτό τον μήνα άρχιζαν οι πολεμικές επιχειρήσεις.

Αργότερα, ο Νουμάς Πομπίλιος, ένας από τους διαδόχους του Ρωμύλου, όντας μεγάλος νομοθέτης, συμπλήρωσε το δεκάμηνο και το έκανε δωδεκάμηνο, βάσει του σεληνο-ηλιακού έτους,( πρώτα ήταν μόνο σεληνιακό). Πρόσθεσε έτσι, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, αλλά η πρώτη Μαρτίου εξακολούθησε να είναι Πρωτοχρονιά για τους Ρωμαίους.


Περισσότερα...

 

ΑΝΤΩΝΗΣ Π ΑΡΓΥΡΟΣ: ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΡΟΜΟΥ. ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ;

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 27 Φεβρουάριος 2021 10:58

Σταθμοί της ζωής της ανθρωπότητας είναι οι μεγάλοι πόλεμοι(1914-1918,1936-1945),οι μεγάλες επαναστάσεις (Γαλλική ,Οκτωβριανή) ,οι ανατροπές (σαν την πτώση του Τείχους του Βερολίνου).

Μια τεράστια υγειονομική , κοινωνική οικονομική , τεχνολογική και γεωπολιτική αλλαγή προκαλείται από τις βίαιες μεταβολές που επήλθαν λόγω της πανδημίας στο Κόσμο. Κατακτήσεις που ξεκινούν από την μεγάλη Γαλλική Επανάσταση αμφισβητούνται σοβαρά.

Τα Συνταγματικά μας δικαιώματα της ελεύθερης κυκλοφορίας , των συγκεντρώσεων, της θρησκευτικής λατρείας αναστέλλονται στο όνομα της έκτακτης ανάγκης που το εξαιρετικό γεγονός της πανδημίας προκάλεσε, Τα έννομα αγαθά της ζωής και της υγείας προτάσσονται μπροστά σε άλλα σημαντικά δικαιώματα (άρθρο 25 παρ. 1 εδ. δ΄ Σ) και στην επιβολή περιορισμών στην άσκηση


Περισσότερα...

 
 

Αθηνά Αντωνιάδου: Ο αόρατος πόλεμος!

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2021 19:54

Η Τουρκία φοβάται τις αξίες και τα σύμβολα που είναι ικανά να ενώσουν τον απανταχού ελληνισμό και αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως οι Έλληνες όντας ενωμένοι δεν κάνουν απλώς θαύματα, γίνονται μικροί θεοί. Η αλήθεια βέβαια είναι πως το παραπάνω δεν είναι μόνο διαπίστωση της νέο-οθωμανικής Τουρκίας και του Ερντογάν, αλλά κάτι που το γνωρίζουμε και εμείς καλά. Παρά, λοιπόν, τα παραπάνω η γνωστή σε όλους μας ελίτ προσπαθεί να μας οδηγήσει για άλλη μια φορά στο δρόμο της λήθης, εάν όχι της διαστρέβλωσης ακόμη και της ίδιας μας της ιστορίας, ακόμη και της αξίας των συμβόλων που μας αντιπροσωπεύουν και που σίγουρα δεν είναι 200 ετών μόνο.

Αλήθεια τι θα ήταν οι Έλληνες χωρίς σημαία, χωρίς αντρειοσύνη, χωρίς πίστη στις αξίες της πατρίδας της ελευθερίας και της δημοκρατίας ;


Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Μεσσάρης: Μια νέα αρχή (Μέρος τέταρτο)

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2021 19:02

Το τετρακινητήριο τζετ, που θα μας πήγαινε στους Αντίποδες, είχε αρχίσει σιγά-σιγά να τροχιοδρομεί προς την αρχή του ενός διαδρόμου. Ήταν το πρώτο στάδιο της διαδικασίας απογείωσης.

Κοιτούσα έξω από το παράθυρο θέλοντας να απαθανατίσω όσες περισσότερες εικόνες μπορούσα από την Ελλάδα που άφηνα.

Στα γύρω καθίσματα οι Αγγλίδες προσκοπίνες είχαν στήσει πάρτι. Έλεγαν αστεία, γελούσαν, πείραζε η μία την άλλη.

Τα φωτάκια «Προσδεθείτε» και «Μη καπνίζετε» είχαν ανάψει. Ναι, να μην εκπλήττονται οι νεώτεροι, τότε επιτρεπόταν το κάπνισμα μέσα στα αεροπλάνα με εξαίρεση την ώρα της απογείωσης και προσγείωσης!


Περισσότερα...

 
 

Ευρυδίκη Λειβαδά: Περίοδος συνταρακτικών αποκαλύψεων, οργής και αηδίας

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2021 19:36

Πόσο γρήγορα συντελείται η αποσύνθεση! Το «δίκαιο» της βίας, του εξαναγκασμού, της εκμετάλλευσης από τους εφήμερα «ισχυρούς», ακόμη και της σιωπής τών υπολογιστικά δισταζόντων όταν γνωρίζουν πως δίπλα τους κατάφωρα παραβιάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, φανερώνουν την ηθική ποιότητα και τον εκτραχηλισμό αυτών των ολίγων –θέλω να πιστεύω-, των «μεγάλων» επωνύμων, ή και των «μικρών» άσημων. Εν προκειμένω θα σταθώ στους πρώτους. Αυτούς τους «μεγάλους» επώνυμους, που από είδωλα κοντινά, όλο και ξεμακραίνουν -με δική τους ευθύνη-, όλο και σβήνουν, όλο και διαλύονται μέσα στην ανυποληψία, μέχρι που θα κατασταθούν θολές, αηδιαστικές μορφές μιας παραλυμένης περιόδου.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 7 από 265

leivada_banner copy.png

ΣΥΝΔΕΣΗ