ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
5/2021
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Αντώνης Π. Αργυρός: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΥΤΕΡΟΙ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 19 Μάρτιος 2021 18:19

Είναι 2ΟΟ χρόνια από το μεγάλο γεγονός της Εθνικής Επανάστασης του 1821 που γιορτάζει το Ελληνικό Έθνος με τόση κατάνυξη, έπειτα από τόσα αίματα αλλά και με δάκρυα στα μάτια. Σήμερα δεν υπάρχει σκέψη ελληνική που μην βλέπει το γεγονός αυτό σαν κάτι το απίστευτο, σαν κάτι που δεν το έκαμαν κοινοί άνθρωποι του σήμερα, αλλά άνθρωποι που πήραν τ’ άρματα να πολεμήσουν και όπως ο μέγας αγωνιστής Ι. Μακρυγιάννης καταθέτει: «...η τυραγνία των Τούρκων - την δοκιμάσαμε τόσα χρόνια - δεν υποφέρονταν πλέον. και δι' αυτήνη την τυραγνία, οπού δεν ορίζαμεν ούτε βιόν ούτε τιμή ούτε ζωή (ξέραμεν κι' ότ' ήμασταν ολίγοι και χωρίς τα' αναγκαία του πολέμου) αποφασίσαμεν να σηκώσομεν άρματα εναντίον της τυραγνίας. είτε θάνατος είτε λευτεριά».

Στη διάρκεια του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, οι Εθνικές Συνελεύσεις των επαναστατημένων Ελλήνων υιοθέτησαν τρία συνταγματικά κείμενα (1822, 1823, 1827). Αυτά τα Συντάγματα ήταν επηρεασμένα από τα γαλλικά Συντάγματα του 1793 και 1795, τη Γαλλική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη, το συνταγματικό σχεδίασμα του Ρήγα Βελεστινλή (1797) και τα τρία Συντάγματα των Ιονίων Νήσων. Όλα τα Συντάγματα της Εθνεγερσίας διακήρυσσαν το δημοκρατικό χαρακτήρα του πολιτεύματος και περιείχαν προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων.


Περισσότερα...

 

Λάμπης Κωνσταντινίδης: ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠ’ ΕΥΚΑΙΡΙΑ «ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ»

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 18 Μάρτιος 2021 20:06

Ὡς γνωστόν ἡ 8η Μαρτίου ἦτο ἡ «Ἡμέρα τῆς Γυναικός» καί αἱ γυναῖκες τῆς Κύπρου καί τῆς Ἑλλάδος ἑώρτασαν τήν ἡμέραν αὐτήν μέ παντοίας ἐκδηλώσεις καί ἀνακοινώσεις τιμῶσαι τήν ἐπέτειον καί τούς ἀξιεπαίνους ἀγῶνάς των πρός ἐξύψωσιν τῶν κοινωνικῶν δραστηριοτήτων των καί τῆς ἀνελίξεώς των παραλλήλως πρός τούς ἂνδρας.

Ὑπάρχει ὃμως ἓν σημεῖον, τό ὁποῖον ἱστορικῶς αἱ γυναῖκες κατεῖχον ἀπό τῶν ἀρχαίων χρόνων, τό ὁποῖον ὃμως κατά τάς τελευταίας δεκαετίας οἱ ἂνδρες τάς «ἐξεγέλασαν» καί τούς τό ἀφῄρεσαν! Μάλιστα δέ χωρίς αὐταί νά ἀντιληφθῶσι τοῦτο καί νά φέρωσιν ἒστω τήν παραμικράν ἀντίστασιν εἰς αὐτήν τήν ἀνδρικήν ἐπέμβασιν.


Περισσότερα...

 

Γιώργος Μεσσάρης: Μια νέα αρχή (Μέρος έκτο)

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2021 21:28

Είχαμε επί τέλους φτάσει στο Σίδνεϊ.

Μετά από ένα αεροπορικό ταξίδι 36 και πλέον ωρών ήταν δύσκολο να πιστέψεις ότι πατούσες στη γη!

Το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, το 1970, ήταν ελαφρώς καλύτερο του Ελληνικού της Αθήνας!

Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και τη συνάντησή μας με την ομάδα… υποδοχής (γιαγιά, θείες και ξαδέλφια – από την πλευρά της μητέρας μου) κατευθυνθήκαμε προς την έξοδο. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν τα αμέτρητα χαρτάκια που ήταν καρφιτσωμένα σε ειδικούς πίνακες. Πλησίασα από περιέργεια έναν πίνακα. Ήταν όλα αγγελίες με τις οποίες ζητούνταν υπάλληλοι! Είχα φύγει από την Ελλάδα, που για να βρεις δουλειά έπρεπε να έχεις «μπάρμπα στην κορώνη», και είχα φτάσει σε μια χώρα που η έλλειψη εργατικού δυναμικού ήταν οξύτατη! Η αντίθεση καθηλωτική!


Περισσότερα...

 

Ευστράτιος Παπάνης: Παιδική κακοποίηση και παραμέληση

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 16 Μάρτιος 2021 14:22

Η αγάπη έχει αξία μόνο όταν δεν αποτελεί έπαθλο

Ας ξεκινήσουμε με αυτές τις παραδοχές:

1.Η συμπεριφορά ενός παιδιού και οι τρόποι έκφρασης του είναι οι καλύτεροι δείκτες της ψυχικής του υγείας. Σημασία, όμως, δεν έχουν μόνο τα αντικειμενικά γεγονότα της κακοποίησης-παραμέλησης, αλλά η εσωτερίκευση τους από τα ίδια τα παιδιά και το ιστορικό, πολιτιστικό και κοινωνικό περιβάλλον, μέσα στα οποίο εκδηλώνονται.

Συμπεριφορές, οι οποίες πριν μερικά χρόνια ήταν αποδεκτές σήμερα μπορεί να θεωρούνται ακραίες και βίαιες, ενώ οι ορισμοί διαφέρουν από χώρα σε χώρα.


Περισσότερα...

 

Κ. Ευαγγελάτος: Με το καλό η Καθαρή Δευτέρα

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 14 Μάρτιος 2021 16:34

Θερμές Ευχές για καλή ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ με υγεία και αισιοδοξία !

Είθε να σβήσει οριστικά ο καθημερινός εφιάλτης της πανδημίας...

Φιλικά και εγκάρδια από την Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι!

Κώστας Ευαγγελάτος και Συνεργάτες

http://anoteleia.gr/cat_018.html

www.rodopicollection.blogspot.com


Έργο της ζωγράφου Χατζηπουλίδου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,14/3/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 
 

Αντώνης Αργυρός: Οι Κεφαλλονίτες γιατροί του Αγώνα (1821)

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 14 Μάρτιος 2021 16:30

«Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος… Η Πατρίς μας προσκαλεί».

Έτσι καταλήγει το εθνεγερτήριο σάλπισμα που υπογράφει ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στην διακήρυξη της «24ης Φεβρεαρίου 1821 εις το Γενικόν Στρατόπεδον του Ιασίου» στην έκρηξη της Επανάστασης στην Μολδοβλαχία.

Συντάκτης της διακήρυξης ο Κεφαλλονίτης γιατρός Γεώργιος Τυπάλδος-Κοζάκης .

Γεννήθηκε το 1790 στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς. Σπούδασε στις Κυδωνίες (Αϊβαλί) της Μικράς Ασίας και αργότερα ιατρική στην Πάντοβα και στο Παρίσι. Έλαβε το πτυχίο της ιατρικής το 1817 από την Ιατρική Σχολή των Παρισίων. Εγκαταστάθηκε στο Κισνόβιο της


Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Μεσσάρης: Μια νέα αρχή (Μέρος πέμπτο)

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2021 20:02

Πετούσαμε ήδη τέσσερεις ώρες με προορισμό το Σίδνεϊ. Από ψηλά και μέσα στο σκοτάδι οι συστάδες των φώτων των χωριών και των πόλεων έκαναν παρέλαση κάτω από τα φτερά του αεροπλάνου της Qantas. Στο βάθος άστραφτε. Κάπου μακριά έβρεχε.

Όσο και αν προσπαθούσα να κοιμηθώ δεν τα κατάφερνα. Οι σκέψεις με κρατούσαν άγρυπνο. Πολλά τα σχέδια για το αύριο. Σπουδές και αγώνας για την επιβίωση σε ένα τόπο που είχα ακούσει ότι πρόσφερε πολλά.

Τον ειρμό των σκέψεών μου διέκοψε η φωνή του κυβερνήτη: «Κυρίες και κύριοι σε λίγο φθάνουμε στην Τεχεράνη… Σας παρακαλούμε βάλετε τις ζώνες… Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά την προσγείωση απαγορεύεται το κάπνισμα…»


Περισσότερα...

 
 

Ο Κώστας Ευαγγελάτος για την Ημέρα της Γυναίκας

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2021 12:33

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΠΟΝΔΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΜΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ"

ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΩΔΗΣ "ΤΟ ΦΑΣΜΑ" ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γορτάζεται διεθνώς κάθε χρόνο στις 8 Μαίου.

Θεσπίστηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ το 1977, για να αναδείξει την κοινωνική προσφορά και τους αγώνες της,

να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ανα τον κόσμο και να προωθήσει τα δικαιώματα της.

Κάθε χρονιά διοργάνωνα στο ART STUDIO EST ή συμμετείχα σε τιμητικές εκθέσεις και εκδηλώσεις πολιτιστικών φορέων και ιδρυμάτων

με αφορμή της Ημέρας της Γυναίκας.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 6 από 265

leivada_banner copy.png

ΣΥΝΔΕΣΗ