ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
5/2021
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γεράσιμος Βαλσαμής: Η εικόνα … κι ο Θεσμός που πήγε “περίπατο”…!

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 27 Μάρτιος 2021 19:16

Περισσότερα...

 

1821 και Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου των Φιλικών στη Ζάκυνθο στη Μπόχαλη

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2021 17:46

Ο Αγ. Γεώργιος των Φιλικών στη Ζάκυνθο χτίστηκε το 1664. Ηταν η αγαπημένη εκκλησία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, καθώς εκεί είχε βαφτίσει όσα από τα παιδιά του γεννήθηκαν στο νησί

Στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Ζάκυνθο -κρυμμένη μέσα στην πλούσια βλάστηση του Ψηλώματος και κάτω από το Βενετσιάνικο Κάστρο στην Μπόχαλη- χτυπά εδώ και αιώνες η καρδιά της Ιστορίας, κρατώντας ζωντανές τις μνήμες του Ελληνισμού. Πρόκειται για την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Φιλικών, η οποία χτίστηκε το 1664 από τον Γεώργιο Λατίνο και αποτελούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα ιδιοκτησία αυτής της αρχοντικής οικογένειας του νησιού. Ο ιερός αυτός χώρος συνιστά ένα από τα πολυτιμότερα μνημεία της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, αφού εκεί έγινε η μύηση των αγωνιστών πριν από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.


Περισσότερα...

 

Αντώνης Αργυρός: ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821. ΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ (Μέρος 2)

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 24 Μάρτιος 2021 21:25

03.5.-Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

03.5.1. Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ :

Γράφει ο ιστορικός-συγγραφέας της Ελληνικής επαναστάσεως Δ. Κόκκινος : «Ή οικογένεια Πανά ήτο ναυτική. Τρία μέλη της, οι αδελφοί Πέτρος, Παύλος και Μαρίνος, ευρεθέντες κατά τας παραμονάς και τας αρχάς της έπαναστάσεως εις τον Βόσπορον, είχαν μετάσχει εις την οργανωθείσαν προς εκτέλεσιν του σχεδίου Υψηλάντη συνωμοσία των Ελλήνων πλοιάρχων κατά της Κωνσταντινουπόλεως και του τούρκικου στόλου . Κατά τας φοβεράς εκείνας ημέρας των σφαγών και των διώξεων των Ελλήνων του Φαναριού, οι αδελφοί Πέτρος και Μαρίνος Πανάς επί κεφαλής είκοσι τεσσάρων ένοπλων Κεφαλλήνων κατόρθωσαν διά νυκτερινής εισδύσεως εις το Φανάρι να παραλάβουν την φρουρούμενη οικογένεια Μουρούζη και απειλουμένη με σφαγή ή εξορία και να την μεταφέρουν με τη βάρκα των εις το Μπουγιουκντερέ, εις τη ρωσική πρεσβεία, οπόθεν Στρογγάνωφ την απέστειλε εις την Οδησσό διά των αδελφών Κουμπάρη. Όταν η συνωμοσία απεκαλύφθη, κατόπιν της προδοσίας του Ασημάκη Θεοδώρου, οι Πανάδες με τα πλοία των έφυγαν εγκαίρως και κατέφυγαν εις την πατρίδα των. Εκεί από των πρώτων ημερών της επαναστάσεως ο τολμηρός και ικανός Βαγγέλης Πανάς κατόρθωσε να σχηματίσει ένοπλο σώμα με τους εξαδέλφους του Γεράσιμο και Ηλία και να αποβιβασθεί εις τη Γλαρέντζαν, χωρίς να αντιληφθεί τίποτε ο Τράβελς».


Περισσότερα...

 

Αντώνης Αργυρός: ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821. ΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ (Μέρος 1)

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 24 Μάρτιος 2021 21:21

01.-ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

«Οι νέοι π’ ανασταίνονται, να μην αλησμονάνε

πως αν ελεύτερη ζωή σαν Έλληνες περνάνε,

σ’ εκείνους την οφείλουνε τους γέροντες προμάχους,

που δέσμιοι, σε φυλακές και εξόριστοι σε βράχους,

ακλόνητοι στο αίσθημα και στην πεποίθησή τους,

επάλαισαν και εδείξανε μεγάλο το νησί τους».

του Κεφαλλονίτη ποιητή Γεωργίου Μολφέτα,


Περισσότερα...

 

Αντωνιάδου Αθηνά: Το καθεστώς ψυχορραγεί…

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 23 Μάρτιος 2021 20:26

Πρόσφατα, ένα γεγονός στη Τουρκία- από αυτά που συνήθως δεν γίνονται γνωστά- τράβηξε την προσοχή της κοινωνίας.

Τον λένε Κεριμ Σ. και μετά από το ανθρωποκυνηγητό τοπικών εργαζόμενων της αγοράς Serik στην Αττάλεια συνελήφθη με την κατηγορία της κλοπής για ένα καρβέλι ψωμί. ˝Nαι έκλεψα ένα ψωμί γιατί πεινώ˝, φέρεται να είπε ο Κεριμ στους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες. Αργότερα, ο Κεριμ αφέθηκε ελεύθερος, μετά και τις ενέργειες στο αστυνομικό τμήμα, ενώ κατά την έξοδό του δήλωσε σε δημοσιογράφο ότι εργαζόταν σε τουριστικό ξενοδοχείο το οποίο έκλεισε, με αποτέλεσμα να μείνει άνεργος για μεγάλο χρονικό διάστημα παρά τις προσπάθειές του για εύρεση εργασίας.


Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Μεσσάρης: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος…

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 23 Μάρτιος 2021 16:46

Οδεύουμε το δεύτερο χρόνο της πανδημίας και όλα δείχνουν ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος.

Ήδη τα κρούσματα παγκοσμίως πλησιάζουν τα 125 εκατομμύρια ενώ οι θάνατοι από τον κορωνοϊό τα 3 εκατομμύρια.

Μόνη ελπίδα για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης είναι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας (να κρατάμε κοινωνικές αποστάσεις, να φοράμε μάσκες κτλ) και τα εμβόλια. Τα δυτικά, τα ρωσικά και τα κινέζικα. Όμως η παραγωγή και η διάθεση των εμβολίων είναι γεμάτες προβλήματα.


Περισσότερα...

 
 

Κώστας Βέργος: Το 1821 και ο Αδικημένος Μαυροκορδάτος

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 22 Μάρτιος 2021 19:47

Σε δημοσκόπηση του 2020 (με δυνατότητα απάντησης έως 5 ονομάτων) ως πιο δημοφιλής ήρωας του 1821 ανεδείχθη ο Κολοκοτρώνης με 93%, ενώ ο Μαυροκορδάτος, τελευταίος, έλαβε το ελάχιστο 3%. (ΚΕΦΙΜ, καθ. Αριστείδης Χατζής). Ισχυρίζομαι ότι ενώ καλώς ο Κολοκοτρώνης ψηφίζεται από το 93%, ο Μαυροκορδάτος αξίζει κάτι παραπάνω από το ευτελές 3%.

Καίρια η ευθύνη Κολοκοτρώνη και Μαυροκορδάτου στον εμφύλιο σπαραγμό καθώς και σε άλλες κακές στιγμές του Αγώνα. Όμως χωρίς τα Δερβενάκια του ενός και τα συντάγματα του άλλου η Επανάσταση θα είχε χαθεί από νωρίς. Εξ άλλου, στην Επανάσταση δεν μετείχαν άγιοι. Σε καμία επανάσταση δεν μετέχουν άγιοι. Ή, για να το πούμε διαφορετικά, οι άγιοι δεν κάνουν επαναστάσεις.


Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Σκλαβούνος: Η Επτάνησος Πολιτεία (1800-1807) ως η Μήτρα και η Τροφός του 21.

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 21 Μάρτιος 2021 16:14

Ως η Εαρινή Ισημερία του Νέου Ελληνισμού.

Η συγκρότηση και ο 7χρονος βιος της Επτανήσου Πολιτείας ως η Παλιγγενεσία πριν την παλιγγενεσία.

Η Επτάνησος Πολιτεία ιδέα του Κωνσταντίνου Υψηλάντη, πατέρα του Αλέξανδρου, θα αναδειχθεί , στον επτάχρονο βίο της, υπο τον Ιωάννη Καποδίστρια στο Εργαστήρι της Εθνικής ζύμης που μας χάρισε το 21.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 5 από 265

leivada_banner copy.png

ΣΥΝΔΕΣΗ