ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΟΙΠΑ ΝΕΑ
Διαφήμιση
7/2021
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Weblinks

Έκκληση περιορισμού κατανάλωσης νερού στο Δήμο Σάμης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 16 Ιούλιος 2021 16:49

Παρατηρείται υπερβολική αύξηση των καταναλώσεων ύδατος με αποτέλεσμα το υδροδοτικό σύστημα της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. στο Δήμο Σάμης να φθάνει στο όριό του.

Με το παρόν δελτίο τύπου, παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του Δήμου Σάμης και ειδικότερα των Δ.Κ. Σάμης, Γριζάτων, Πουλάτων, Χαλιωτάτων, Καραβομύλου και Διβαράτων να περιορίσουν την κατανάλωση του νερού στα απολύτως απαραίτητα και για αμιγώς υδρευτικούς σκοπούς και πρωτίστως για την κάλυψη ανθρώπινων αναγκών.

Η συμμετοχή όλων στην προσπάθεια ορθολογικής χρήσης του νερού είναι απαραίτητη, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος έλλειψής του.


Περισσότερα...

 

Π.. Καππάτος: 100.000 ευρώ στο Δήμο Σάμης για την ύδρευση στο Βαρύ και την Καρυά Ερίσου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 15 Ιούλιος 2021 18:48

Κατά τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη με τον Δήμαρχο Σάμης κ. Μονιά την προηγούμενη Πέμπτη 8 Ιουλίου, τέθηκε από το Δήμο Σάμης το πρόβλημα της ύδρευσης σε περιοχές της Άνω Ερίσου.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα ο κ. Γενικός υπέγραψε απόφαση χρηματοδότησης 100.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς το Δήμο Σάμης, για το δίκτυο ύδρευσης και την υδατοδεξαμενή, για τις ανάγκες στο Βαρύ και την Καρυά της Ερίσου.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για απομονωμένους οικισμούς του τόπου μας και επιλύει ένα άλυτο πρόβλημα δεκαετιών σε οικισμούς που δεν είχαν νερό και δίκτυο ύδρευσης, όπως το Βαρύ και η Καρυά.

Έχω επαναλάβει ότι από το 2019 είναι η πρώτη φορά που η Νησιωτική Πολιτική στη χώρα


Περισσότερα...

 

ΠΙΝ: Με θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Δανών δημοσιογράφων σε Κεφαλονιά & Ιθάκη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 15 Ιούλιος 2021 18:44

Στοχευμένα προωθούνται τα νησιά ως τουριστικοί προορισμοί ειδικών πλεονεκτημάτων και ενδιαφερόντων

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Σκανδιναβικών & Βαλτικών χωρών προέβη σε φιλοξενία (Fam trip) δημοσιογραφικής αποστολής δύο ατόμων αποτελούμενη από τους: α) Δημοσιογράφο κ. Jacob Cold και β) Φωτογράφο κ. Nattan Thumrin της μεγαλύτερης εφημερίδας στην Δανία της POLITIKEN ( https://politiken.dk/ ).

Στην Κεφαλονιά διέμειναν από 20 έως 25 Ιουνίου 2021, όπου συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό ο οποίος τους ενημέρωσε για θέματα τουρισμού, πολιτισμού και ιστορικών διαδρομών των νησιών μας, ενδιαφερόντων των φιλοξενούμενων δημοσιογράφων.


Περισσότερα...

 

ΝΕΑ από την Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 13 Ιούλιος 2021 17:13

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Υδατοκαλλιέργειας, στη δράση «Μέτρα για τη δημόσια υγεία ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της CoViD-19»

Το Τμήμα Αλιείας Π.Ε. Κεφ/νίας ενημερώνει ότι εκδόθηκε η αριθ.πρωτ. 1471/9-7-2021 (ΑΔΑ: ΨΘΧΩ4653ΠΓ-ΦΧΠ) Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για την ένταξη στη Δράση 2 του Μέτρου 3.2.11 «Μέτρα για τη δημόσια υγεία ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της CoViD-19».Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι υφιστάμενες επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Υδατοκαλλιέργειας.


Περισσότερα...

 

Λευκίμμη και διαχείριση απορριμάτων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 13 Ιούλιος 2021 16:51

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Ανοικτός ο δρόμος για την απαλλαγή της Λευκίμμης από τα τελευταία υπολείμματα της τραγικής διαχείρισης απορριμμάτων»

Υπεγράφη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, η απόφαση μεταφοράς των 8.000 τόνων δεματοποιημένου απορρίμματος από τη Λευκίμμη, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων και εξασφαλισμένης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών

Υπεγράφη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, η απόφαση για τη μεταφορά των 8.000 τόνων δεματοποιημένου υπολείμματος από την επεξεργασία των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) από τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων


Περισσότερα...

 
 

Δήλωση απόδοσης τέλους εκμετάλλευσης αλιευτικών πλοίων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 12 Ιούλιος 2021 11:52

Το Τμήμα Αλιείας Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνιάς, ενημερώνει τους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής μας για την επιβολή τέλους εκμετάλλευσης αλιευτικών πλοίων, του άρθρου 57 του ν.4646/2019 (Α΄201), σύμφωνα με την αριθ. Α.1201/31-8-2020 Απόφαση των Υπ. Οικονομικών - Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής - Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων απόδοσης του τέλους εκμετάλλευσης αλιευτικών πλοίων για το φορολογικό έτος 2020, παρατείνεται έως τις 25 Αυγούστου 2021 και η καταβολή της πρώτης δόσης παρατείνεται έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με την αριθ. Α.1142/24-6-2021 Απόφαση Υφυπουργού Οικονομικών.

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/7/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 
 

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Ελληνοσερβικό Εργαστήρι

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 11 Ιούλιος 2021 23:02

Σας ενημερώνουμε ότι από 22 έως 29 Ιουλίου στην Κεφαλονιά διεξήχθη σε συνεργασία με τον Δήμο Αργοστολίου το πρώτο Ελληνοσερβικό Εργαστήρι, αφιερωμένο στον διάσημο εικαστικό Καθηγητή, λάτρη της Κεφαλονιάς, Μilos Sobajc, που απεβίωσε πρόσφατα.

Το συγκεκριμένο Εργαστήρι αποτελείτο από δύο δημιουργικά τμήματα.

Συγκεκριμένα, το πρώτο, με επικεφαλής τον καθηγητή της έδρας της τοιχογραφίας της σχολής εφαρμοσμένης τέχνης-Καλών τεχνών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, κ. Miroslav Lazovic, το οποίο φιλοτέχνησε τη δεξαμενή στην περιοχή του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου.

Το δεύτερο εργαστήρι, αφορούσε σε Έλληνες και Σέρβους δημιουργούς, οι οποίοι έμπροσθεν τού υπό διαμόρφωση μουσείου Σκλάβου δημιούργησαν και παρουσίασαν τα έργα τους.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις αποδεικνύουν τις άρρηκτες σχέσεις Κεφαλονιάς - Σερβίας, οι οποίες ξεκινούν από το 1464 μ.Χ με την πριγκίπισσα Milica Brankovic.

Παράλληλα, τέθηκαν οι βάσεις για την διεθνή συνάντηση εικαστικών την επόμενη χρονιά.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στέφθηκαν από επιτυχία με την στήριξη:

-των μουσικών οι οποίοι έδωσαν διαφορετική νότα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης: το συγκρότημα Drowing in sand, τον Γρηγόρη Ευαγγελάτο, τον Νίκο Αναγνωστόπουλο και τον Γεράσιμο Γαλιατσάτο, την ορχήστρα ABESADZE από την Γεωργία, τον Aleksa Miletic, με το φλάουτο, τη Φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας».


Περισσότερα...

 
 

Για πρώτη φορά συνολικός σχεδιασμός των λιμενικών υποδομών μας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 07 Ιούλιος 2021 20:19

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς & Ιθάκης, με τη στήριξη του βουλευτή μας, ενέταξε μελέτες για την αναβάθμιση των λιμένων αρμοδιότητάς του, συνολικού προϋπολογισμού 367.445,74 €.

Το ποσό αυτό ανά λιμένα αναλύεται ως κατωτέρω:


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 2 από 329

leivada_banner copy.png