ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΟΙΠΑ ΝΕΑ
Διαφήμιση
7/2021
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Weblinks

ΕΑΣ Κεφαλλονιάς-Ιθάκης: Ξακουστές ποικιλίες για αναμπέλωση

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2013 21:12

Μέσα στο διεθνές - άκρως ανταγωνιστικό - περιβάλλον που έχει διεθνοποιήσει και προσδώσει μυθικές ίσως διαστάσεις σε συγκεκριμένες «κοσμοπολίτικες» γαλλικής προέλευσης κυρίως ποικιλίες αμπέλου, ο ΘιακόΚεφαλλονίτικος διεμβολισμός με όπλο την παράδοση και την εξαγωγή προς κατανάλωση κρασιών φτιαγμένων από ντόπιες γηγενείς και επιτραπέζιες  ποικιλίες παραμένει αταλάντευτος.

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός ενημερώνει ότι μετά από έντονα αιτήματα Κεφαλλήνων και Θιακών επαγγελματιών και ερασιτεχνών αμπελουργών διαθέτει σημαντικό αριθμό φυτών (έρριζων υποκειμένων) από ξακουστές «καθαρές» ένσπερμες και άσπερμες ποικιλίες (Ρομπόλα, Τσαούσι, Βοστιλίδι, Μαυροδάφνη, Σουλτανίνα, Αγιοργίτικο, κλπ) που προέρχονται από υγιές μητρικό υλικό το οποίο έχει επιλεγεί από τους πλέον αντιπροσωπευτικούς και παραγωγικούς, για κάθε ποικιλία αμπελώνες.

Περισσότερα...

 

ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2013 12:12

Μπορεί να εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή 8/2, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης σκηνές υστερίας, τρόμου και αηδίας από το Δήμαρχο Ιθάκης Γιάννη Κασσιανό και την αδελφή του Αντιδήμαρχο Νίκη Παναγιωτοπούλου, η βούληση, η επιμονή και ο αγώνας των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης όμως μετά από εννιά μήνες δικαιώθηκε! Ως γνωστόν οχτώ δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, φέρανε  θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, τη κατάσχεση του μισθού του δημάρχου που έχει επιβάλλει στο Δήμο Ιθάκης το Υπουργείο Οικονομικών, για χρέη του Ιωάννη Κασσιανού προς το δημόσιο, περίπου 9.000.000 ευρώ και τη παραπομπή του Δήμου Ιθάκης στα δικαστήρια, από το Δημόσιο! Η κατάσχεση έχει γίνει από τον περασμένο Ιούλιο και είχε κρατηθεί μυστική από το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά το ότι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζητούσανε τα έγγραφα  8 μήνες.

Την εξαφάνιση των στοιχείων της κατάσχεσης η αντιδήμαρχος Νίκη Παναγιωτοπούλου, την ονόμασε «κακοδιαχείριση εγγράφων»! Αυτούς τους 8 μήνες, ο δήμαρχος Ιωάννης Κασσιανός έκαμε μόνος του ενέργειες, σε βάρος του Δήμου, για να προστατέψει το προσωπικό του συμφέρον.

Περισσότερα...

 

Χειμερινές επεμβάσεις στα αμπέλια συστήνει o Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλλονιάς-Ιθάκης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 10 Φεβρουάριος 2013 11:23

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας & Ιθάκης (πρώην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών) συνιστά την προσοχή του ΘιακοΚεφαλλονίτη αμπελοκαλλιεργητή στην αντιμετώπιση των ασθενειών του ξύλου (Ίσκα, Ευτυπίωση, Φώμοψη και Καρκίνο) όπου χρόνο με το χρόνο υποβαθμίζουν και μειώνουν σημαντικά την ντόπια παραγωγή.

Δεδομένης της αδυναμίας χημικής αντιμετώπισης την περίοδο αυτή, η φυτοπροστασία των αμπελώνων περιλαμβάνει μια σειρά από καλλιεργητικά μέτρα που είναι ανέξοδα και πολύ αποτελεσματικά.

Τα μέτρα βασίζονται στην προστασία και επούλωση του ξύλου από τις τομές κλαδέματος καθώς και στην απομάκρυνση και καταστροφή των μολυσμάτων.

Περισσότερα...

 

Δημιουργείται Δίκτυο Νησιωτικών Περιφερειών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 10 Φεβρουάριος 2013 10:45

Στο Δίκτυο θα συμμετέχουν οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίων Νήσων

Την πρόταση για τη δημιουργία Δικτύου Νησιωτικών Περιφερειών, μετέφερε στους Περιφερειακούς Συμβούλους ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που έγινε στο σώμα, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου.

Στο Δίκτυο θα συμμετέχουν οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίων Νήσων.

Περισσότερα...

 

Δημοσκόπηση: Δεν αντέχει η κοινωνία και άλλα μέτρα-Βοηθούν την χώρα τα ταξίδια Τσίπρα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 10 Φεβρουάριος 2013 06:05


Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα για την σημερινή πολιτική συγκυρία από την έρευνα της Metron Analysis που παρουσιάζει αποκλειστικά το tvxs και το site μας: από την στάση των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων στο ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων και τα φαινόμενα πολιτικής βίας έως τα ταξίδια Τσίπρα και το ποιό κόμμα βρίσκεται πιο κοντά στον λαό, στις απαντήσεις καταγράφονται απόψεις της ελληνικής κοινωνίας που δύσκολα συναντώνται στις δημοσκοπήσεις που βασικά εξετάζουν την πρόθεση ψήφου.

Περισσότερα...

 
 

Πρώτη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2013 15:59

Η πρώτη διπλή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νήσων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Δημοτικό Μέγαρο Ζακύνθου, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Ζακύνθου κ. Στέλιου Μποζίκη. Στη Συνεδρίαση έγινε ενημέρωση σχετικά με τις αρμοδιότητες των ΦοΔΣΑ Νήσων και ειδικότερα σε σχέση με το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Ιονίων Νήσων (ΠΕΣΔΑ) και τα Έργα που τον υλοποιούν.

Λήφθηκαν αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία του Φορέα με κρισιμότερη αυτήν του καθορισμού της έδρας, που για καθαρά λειτουργικούς-επιχειρησιακούς λόγους αποφασίστηκε να αποτελεί έδρα του ΦΟΔΣΑΝ-ΠΙΝ η πρωτεύουσα του Δήμου από τον οποίον θα προέρχεται ο εκάστοτε Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑΝ-ΠΙΝ, εν προκειμένω για την τρέχουσα δημοτική περίοδο, η Πόλη της Ζακύνθου εφόσον η απόφαση αυτή εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Περισσότερα...

 
 

Ψάχνουν πάλι για την νάρκη–Από Κατάκολο τα πλοία για Κεφαλλονιά-Μήνυση καταθέτει ο Δήμαρχ. Κυλλήνης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2013 10:29

Ξεκίνησαν πριν από λίγο στο λιμάνι της Κυλλήνης οι έρευνες για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση της νάρκης που εντοπίστηκε πριν από δύο εικοσιτετράωρα.

Δέκα πέντε άνδρες των υποβρύχιων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού «χτενίζουν» το βυθό στην έξοδο του λιμανιού, όπου πιστεύουν ότι βρίσκεται η νάρκη.

Από το Κατάκολο θα εκτελούνται σήμερα τα δρομολόγια των πλοίων προς Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

 

Περισσότερα...

 
 

Σκάλα: Η Γερμανίδα που έριξε το μπουκάλι με το μήνυμα στη θάλασσα & βρέθηκε 23 χρόνια μετά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 06 Φεβρουάριος 2013 14:20

Σε ένα γυάλινο μπουκάλι κρύβονται δύο παράλληλες ιστορίες, της Γερμανίδας Ρεγγίνας Τίντερ και του Κεφαλονίτη Γιώργου Μικελάτου.

Ενα μήνυμα που γράφτηκε πριν από 23 χρόνια, φέρνει κοντά τους δύο αγνώστους μέχρι σήμερα. Στις 23 Δεκεμβρίου 1989, ένα 16χρονο κορίτσι μαζί με τους γονείς και τις δύο αδελφές του ξεκίνησε τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στη Μεσόγειο πάνω στο κρουαζιερόπλοιο «Dalmacija». Αφετηρία του ταξιδιού τους ήταν η Βενετία. Λίγες ώρες πριν αλλάξει ο χρόνος και μπει το 1990, η έφηβη Γερμανίδα αποφάσισε να γράψει ένα μήνυμα σε χαρτί που είχε τη φωτογραφία του πλοίου, και το έκλεισε σε ένα γυάλινο μπουκάλι από κρασί. «Στείλε μου ένα γράμμα αν βρεις το μπουκάλι μου», έγραφε η Ρεγγίνα Εξιους. Οταν το κρουαζιερόπλοιο, χωρητικότητας 300 επιβατών, έπλεε μεταξύ Κρήτης και των ακτών της Βόρειας Αφρικής το κορίτσι άφησε το μπουκάλι.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 326 από 329

leivada_banner copy.png