ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΟΙΠΑ ΝΕΑ
Διαφήμιση
7/2021
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Weblinks

Ετοιμόρροπο το πυργόσπιτο της οικογένειας Νοταρά στα Τρίκαλα Κορινθίας - Ελληνική Λύση

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 17 Ιούνιος 2021 20:54

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 10/06/2021

Του: Αντώνιου Μυλωνάκη, Βουλευτή Α΄ Ανατολικής Αττικής

ΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: «Ετοιμόρροπο το πυργόσπιτο της οικογένειας Νοταρά στα Τρίκαλα Κορινθίας»

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Κορινθίας και σύμφωνα με σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου, το περίφημο αρχοντικό των Νοταράδων, ένα από τα κτίσματα-μνημεία που θα μπορούσαν να έχουν εξέχουσα θέση στην ιστόρηση του διαχρονικού Ελληνισμού, βρίσκεται στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας. Εκεί, ως γνωστόν, εκτός των υπολοίπων άξιων Νοταράδων, το 1506, γεννήθηκε ο Γεράσιμος Νοταράς, ο


Περισσότερα...

 

Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στο Φισκάρδο

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 16 Ιούνιος 2021 21:41

Θάνατος άνδρα στη Θεσσαλονίκη - Πτώση οχήματος χωρίς επιβαίνοντες στη θάλασσα στη Νάξο

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Λευκάδας, ότι το Ι/Φ σκάφος ''MORPHEUS&DUSLER'' σημαίας Delaware, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή δύο (02) ν.μ. Βόρεια Φισκάρδου ν. Κεφαλληνίας, παρουσίασε εισροή υδάτων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, απέπλευσαν για το σημείο δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο (02) ιδιωτικά σκάφη.


Περισσότερα...

 

Νέα από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 14 Ιούνιος 2021 21:16

-Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιο για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο είχε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου

-Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στρατηγική επιλογή του Ιονίου Πανεπιστημίου

Η διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν τον στρατηγικό, ακαδημαϊκό σχεδιασμό του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, ήταν τα θέματα που συζήτησε με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο, Γεώργιο Στύλιο, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής, Ανδρέας Φλώρος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, το περασμένο Σάββατο, στο γραφείο του Πρυτάνεως, στο κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας.


Περισσότερα...

 

ΕΑΠ:Ανακοίνωση για διεξαγωγή Θερινού Σχολείου για φυσικές & ανθρωπογενείς καταστροφές

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 14 Ιούνιος 2021 21:03

Οι φυσικές καταστροφές συμβαίνουν από την απαρχή της Γης. Όμως, αν κοιτάξουμε στην σύγχρονη ιστορία, βασικοί παράγοντες πρόκλησης ή έντασης των καταστροφών αυτών είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι. Έτσι, ο αυξανόμενος παγκόσμιος πληθυσμός, η αδιαμφισβήτητη κλιματική αλλαγή, η ταχεία αστικοποίηση και η διεθνής αλληλεξάρτηση των οικονομιών αυξάνουν την ευαισθησία μιας κοινωνίας έναντι φυσικών κινδύνων. Επίσης, οι βιολογικοί κίνδυνοι απειλούν διαρκώς την ισορροπία και την ευμάρεια του ανθρώπινου πολιτισμού, όπως προσφάτως είδαμε με την υγειονομική κρίση - Covid-19. Πρόσθετα, ανθρωπογενείς καταστροφές όπως οι εκρήξεις μεγάλης κλίμακας, τα ατυχήματα/αστοχίες σε πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, οι αστοχίες φραγμάτων, κ.α. απειλούν σήμερα την παγκόσμια κοινότητα περισσότερο από ποτέ.


Περισσότερα...

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το έργο EXTRO – CULT με θέμα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 10 Ιούνιος 2021 20:24

«αναπαράσταση της αλλαγής φρουράς στα ενετικά κάστρα της Κεφαλονιάς» από το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκαν από το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης, το τριήμερο 04-06 Ιουνίου 2021 οι εκδηλώσεις του έργου «Εnhancement Extroversion on Culture, Folkloric and Gastronomic Tourism», με ακρωνύμιο EXTROCULT, στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG ΕΛΛΑΔΑ –ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020, στο οποίο το Επιμελητήριο συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος.

Την Παρασκευή 04 Ιουνίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου «Μαρία Σκλαβουνάκη» οι εταίροι του Προγράμματος, Θέατρο τση Ζάκυνθος, Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις» και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, παρουσίασαν video από τις δράσεις που οι ίδιοι έχουν πραγματοποιήσει στα πλαίσια του έργου και ακολούθησε μια συνολική συζήτηση επί του Προγράμματος.


Περισσότερα...

 
 

Η Ελληνίδα φύλακας-άγγελος της κοινότητας των Μασσάι στην Κένυα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 09 Ιούνιος 2021 16:23

Η Άννυ Καραγκούνη- Corsini γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μετά τις σπουδές της στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Αθηνών πήγε στην Ελβετία

Ήταν το 2002, όταν η Άννυ Καραγκούνη- Corsini ετοίμαζε τις βαλίτσες της για ένα οικογενειακό ταξίδι αναψυχής από την Ελβετία, όπου ζει από τη δεκαετία του ’70, στην Κένυα. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως ένα ταξίδι για περιηγήσεις και σαφάρι στο επονομαζόμενο και «διαμάντι της Ανατολικής Αφρικής» έμελλε ν’ αλλάξει όχι απλώς την κοσμοθεωρία της αλλά και τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων -κυρίως γυναικών και παιδιών- από τη φυλή των Μασσάι.


Περισσότερα...

 
 

Ο Έλληνας μαέστρος που διευθύνει ορχήστρες και κρατά ζωντανή τη «φλόγα» του Ελληνισμού

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 08 Ιούνιος 2021 19:40

Θαυμάζει τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον Ιάννη Ξενάκη, «ταξιδεύει» με τους ήχους της ηπειρώτικης μουσικής και στο άκουσμα ενός χασάπικου, ζεϊμπέκικου ή καλαματιανού, η ψυχή είναι εκείνη που «οδηγεί» τα πόδια του στον χορό. Ο Πάμπλο Βουρλιώτης (Pablo Vourliotis) γεννήθηκε στο Ciudad del Este της Παραγουάης από πατέρα με ρίζες ελληνικές και Παραγουανή μητέρα και από τα έξι του χρόνια μυήθηκε στον θαυμαστό κόσμο της μουσικής, τον οποίο υπηρετεί πιστά, σήμερα, ως μαέστρος της Mburukuja Philharmonic Orchestra. Και όχι μόνο αυτόν αφού με την ιδιότητα του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη μακρινή αυτή χώρα της Λατινικής Αμερικής κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσει ζωντανή τη «φλόγα» του Ελληνισμού.


Περισσότερα...

 
 

Πέντε τριαντάφυλλα για τους πέντε συμπολίτες μας που εκτέλεσαν οι Γερμανοί Κατακτητές στο Ληξούρι

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2021 18:47

Με πέντε τριαντάφυλλα και λίγους στίχους, τίμησε στην τελετή της 6 Ιουνίου 2021 ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Κεφαλλονιάς καθηγητής κ. Γαβριήλ Μανωλάτος την επέτειο μνήμης των πέντε συμπολιτών μας πατριωτών, που απαγχόνισαν οι γερμανοί κατακτητές στην κεντρική πλατεία στο Ληξούρι στις 5 Ιουνίου 1943.

«Πένθιμα κράζει η καμπάνα

κλαίει το άμοιρο κορμί

κλαίει την έρημη τη μάνα

που την επνίγουν οι λυγμοί.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 4 από 329

leivada_banner copy.png