ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
5/2021
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 11 Μάιος 2021 17:38

Υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή προσωρινής μεταλλικής γέφυρας Bailey στο ρέμα του Χειμωνικού

Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου για την “Κατασκευή Προσωρινής Μεταλλικής Γέφυρας Bailey στη Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης” υπέγραψε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Η κατάρρευση της γέφυρας του ρέματος του Χειμωνικού που κατασκευάστηκε το 1969 λόγω ΙΑΝΟΥ, αλλά και η καταστροφή του οδοστρώματος από την διάβρωση του πρανούς, υπήρξε


Περισσότερα...

 

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου σε τηλεδιάσκεψη εργασίας υπό τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 11 Μάιος 2021 17:32

Σήμερα Τρίτη 11 Μαΐου 2021 ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ.Θεόφιλος Μιχαλάτος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη εργασίας υπό τον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης , ο Υπουργός Επικρατείας Γεώργιος Γεραπετρίτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος, οι Περιφερειάρχες Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων καθώς και Δήμαρχοι.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι ο εμβολιασμός κατά του Κορωνοϊού – Covid19 όσον αφορά τους κατοίκους των μικρών νησιών έχει ολοκληρωθεί. Τώρα δίνεται


Περισσότερα...

 

«Γαλάζια Ελευθερία» με καθολικό εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων όλων των ελληνικών νησιών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 11 Μάιος 2021 17:26

-Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό των Περιφερειαρχών & Δημάρχων νησιωτικών περιοχών για το κυβερνητικό σχέδιο εμβολιασμού των κατοίκων όλων των νησιών της επικράτειας – Μέχρι τέλος Μαΐου θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός 36 μεσαίων νησιών και μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί οι κάτοικοι και των 19 μεγαλύτερων ελληνικών νησιών - Έχει ήδη ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στα 32 μικρότερα νησιά της χώρας

- Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των νησιών, ιδιαίτερα των μικρότερων, που στερούνται δομών και υπηρεσιών υγείας»


Περισσότερα...

 

ΛΗΞΟΥΡΙ 2021 ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 10 Μάιος 2021 20:18

Περισσότερα...

 

Αξιοποίηση του ακινήτου του Κληροδοτήματος Αφων Σ. Τυπάλδου στον Πειραιά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 08 Μάιος 2021 14:10

Εγκρίθηκε σήμερα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η πρόταση αξιοποίησης και η οικονομοτεχνική μελέτη που τη συνόδευε , του ακινήτου του Κληροδοτήματος Αδελφών Σ. Τυπάλδου που βρίσκεται στην Ακτή Τζελέπη 4 στον Πειραιά.

Με την ίδια απόφαση εγκρίθηκε και η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανάθεση της ανακατασκευής του εξαόροφου κτιρίου με τη διαδικασία της μακροχρόνιας μίσθωσης.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αναρτηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών η έναρξη της διαδικασίας κατάθεσης προτάσεων αξιοποίησης σύμφωνα με όσα προβλέπει η εγκεκριμένη οικονομοτεχνική μελέτη.


Περισσότερα...

 
 

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρωθυπουργό και το Βουλευτή μας»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 06 Μάιος 2021 18:23

Σήμερα, είναι μια πολύ σημαντική μέρα για το Δήμο Αργοστολίου καθώς δημοσιεύτηκε η απόφαση ένταξης του Μουσείου Γερασίμου Σκλάβου με προϋπολογισμό 2.577.550,23 €.

Ως Δήμαρχος Αργοστολίου θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος υποστήριξε και πίστεψε την προσπάθεια μας αλλά και τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Παναγή Καππάτο που συνέβαλε με τις ενέργειες του στην επίτευξη της ένταξης.

Η ένταξη αυτή αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση ενός χώρου πολιτισμού, εξαιρετικά σημαντικής αξίας, στην καρδιά του Αργοστολίου.

Παράλληλα αποδείχτηκε περίτρανα ότι όποιος εργάζεται με προσήλωση στο στόχο του, καταφέρνει την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος προς όφελος του τόπου και των συμπολιτών του.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,6/5/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 


 
 

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου με 2.500.000 ευρώ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 06 Μάιος 2021 18:22

Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», το έργο «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου» με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία στα νησιά μας και έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες γλύπτες, τον Γεράσιμο Σκλάβο. Η εμβέλεια του Γεράσιμου Σκλάβου και η προοπτική δημιουργίας χώρου για τη μόνιμη έκθεση του έργου του, προκάλεσε το προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου θα αποτελεί σημείο αναφοράς για το Αργοστόλι και όλη την Κεφαλονιά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στο χώρο του πολιτισμού των τελευταίων δεκαετιών σε τοπικό επίπεδο. Σε συνδυασμό με το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, το μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου δημιουργεί ένα ενιαίο χώρο πολιτισμού στο κέντρο του Αργοστολίου. Εύχομαι να συνεχιστεί η προβολή και άλλων Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων δημιουργών, καθώς υπάρχει μεγάλο δυναμικό προς αξιοποίηση.


Περισσότερα...

 
 

Η πρέσβειρα της Σλοβακίας στον Δήμαρχο Αργοστολίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 06 Μάιος 2021 13:58

Σήμερα Πέμπτη 06 Μαΐου, η Πρέσβειρα της Σλοβακίας, κα Ιveca Hricova, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Αργοστολίου.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος μαζί με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Γεράσιμο Τιμοθεάτο υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο την Πρέσβειρα όπου και συζήτησαν θέματα τουρισμού, παιδείας, οικονομίας και πολιτισμού.

Η ανταλλαγή επισκεπτών ήταν ένα θέμα που βρέθηκε ψηλά στην ατζέντα του Δημάρχου και της Πρέσβειρας καθώς και η διοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την μετάδοση του Πολιτισμού των δύο χωρών.

Εκ του Γραφείου Δημάρχου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,6/5/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 
 

Σελίδα 1 από 210

leivada_banner copy.png