ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαφήμιση
4/2021
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
The News

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021 14:02

Οι εξαγγελίες για το άνοιγμα των σχολείων παραμένουν δέσμιες της κοινωνικής αναλγησίας της κυβέρνησης, της αδιαφορίας της για την οργάνωση δημόσιων πολιτικών, των σκοπιμοτήτων μιας επιτηδευμένης επιστροφής σε μια ασαφή κανονικότητα.

Παραβλέπεται το γεγονός ότι οι συνθήκες είναι χειρότερες από ό,τι την περίοδο που τα σχολεία έκλεισαν και από τις χειρότερες τους τελευταίους δεκατρείς μήνες. Ο μεταλλαγμένος ιός προσβάλλει πιο δραστικά και τους νέους, ενώ ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εκπαιδευτικών αποδεικνύεται απάτη μιας και είναι η τρίτη διαλογή στους κατά προτεραιότητα εμβολιασμούς από τα περισσεύματα των ακυρωθέντων προγραμματισμένων εμβολιασμών .


Περισσότερα...

 

Η αναμόρφωση του ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Master in Business Administration (MBA)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021 17:18

Τον Οκτώβριο του 2006 το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ δέχτηκε τους πρώτους μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master in Business Administration). Μετά από δεκαπέντε χρόνια έχουν αποφοιτήσει από το πρόγραμμα περισσότεροι από 270 άρτια καταρτισμένοι επιστήμονες που στελεχώνουν Επιχειρήσεις, Υπηρεσίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα απέκτησε φήμη πέρα και από τα όρια της Βόρειας Ελλάδας. Καθηγητές από όλη την Ελλάδα μιλούν με θερμά λόγια για διπλωματούχους του προγράμματος, που συνάντησαν και την κατάρτισή τους. Πράγματι, μπορεί κανείς να


Περισσότερα...

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 06 Απρίλιος 2021 18:42

«1821-2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»

ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης στην Ελληνική Γλώσσα, που προκήρυξε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης (EUARCE) της Ελλάδος στο πλαίσιο της 200ής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο Διαγωνισμός - που στέφθηκε από την αναμενόμενη επιτυχία με πλήθος συμμετοχών από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια - διοργανώθηκε με την αιγίδα της Τιμητικής Επιτροπής των Επετειακών Πολιτιστικών Εορτών του EUARCE και την τιμητική συνεργασία:


Περισσότερα...

 

Πρόσκληση για διαδικτυακή συνάντηση εκπαιδευτικών με θέμα «Κακοποίηση - Παραμέληση Παιδιών»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 05 Απρίλιος 2021 12:32

«Οδηγίες για την αναγνώριση και τη διαχείριση των περιπτώσεων από τους εκπαιδευτικούς».

Το Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» στα πλαίσια της ανάγκης που έχει προκύψει από την πρόσφατη επικαιρότητα της αποκάλυψης πολλαπλών περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων στην ευρύτερη ελληνική επικράτεια, διοργανώνει σε συνεργασία με τις υπεύθυνες σχολικών δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης διαδικτυακή συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς με θέμα «Κακοποίηση - Παραμέληση Παιδιών: Οδηγίες για την αναγνώριση και τη διαχείριση των περιπτώσεων από τους εκπαιδευτικούς».


Περισσότερα...

 

Εκλογές ομοσπονδιών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 03 Απρίλιος 2021 09:01

Ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου μετά το πέρας των εκλογών των ομοσπονδιών όπου ανήκει (Κολύμβησης (ΚΟΕ), Ιστιοπλοΐας (ΕΙΟ), Κωπηλασίας (ΕΚΟΦΝΣ), ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ (ΕΟΚΚ)) και των εκλογών των νέων Διοικητικών Συμβουλίων εκφράζουμε δημόσια τα συγχαρητήρια και τις ευχές μας για καλό και δημιουργικό έργο.

Να βοηθήσετε την επαρχεία που υποφέρει από θέμα υποδομών, μετακινήσεων, οικονομικών.

Ελπίζουμε ότι θα γίνει κάποια αλλαγή για το καλό του αθλητισμού αλλά και για την νέα γενιά που είναι το μέλλον μας.

Για το Δ.Σ. του Ν.Ο.Α.,

Ο Πρόεδρος / Λ.Νιφοράτος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,2/4/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 
 

Ζολιώ Λαδά-Βαρβαρέσου: ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 31 Μάρτιος 2021 20:05

Ήλθανε μέρες δύσκολες.

Κι εσύ είσαι απών.

Μά όχι ποτέ εκούσια

«Φύλλο πορείας» έλαβες κι εσύ.


Άνεμοι Βόρειοι,

Άνεμοι Νότιοι,

Καρφώνουν με μαχαίρια

Τών ανθρώπων τά στήθη...


Περισσότερα...

 
 

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ, ΑΠΡΙΛΗΣ 2021

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 31 Μάρτιος 2021 20:01

"ΕΓΚΑΡΣΙΑ ΡΗΜΑΤΑ", ΠΟΙΗΣΗ, ΕΚ. ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ, ΑΘΗΝΑ 2021

Ο Κώστας Ευαγγελάτος ζωγραφίζει με λέξεις και γράφει, ζωγραφίζοντας τις αισθητικές εμπειρίες, με ψυχικό καθαρμό, τις εγκεφαλικές ιδεογραφίες του. Με συγκεκριμένη εξπρεσιονιστική διάθεση εξαγνίζεται η συγκινησιακή ζωή του, τόσο στα ποιητικά όσο και στα ζωγραφικά έργα του. Πίσω από τα νοήματα κρύβεται ο δραματικός λόγος του ποιητή. Διδάσκεται, κατά τον Αριστοτέλη, από πάθη και ηδονές, που είναι χρήσιμες, για την πραγματοποίηση της αρετής και της ευδαιμονίας, πειθαρχώντας, για να επέλθει η ψυχική ισορροπία με την αρμονία της αλήθειας. Ο ποιητής δημιουργεί στην ποίηση, εκείνο που δημιουργεί και με την ζωγραφική, αντιμετωπίζοντας τα ποιήματα ως ακέφαλα σώματα, που όμως αποτελούν μία ξεχωριστή οντότητα στο ποιητικό γίγνεσθαι./... Στις γυμνές μετώπες των σωμάτων, καταπίνεται το μελάνι στο χαρτί και στον καμβά της υπομονής. Σκόρπια φύλλα που ευλαβικά ταξινομούνται στις γραμματοσειρές της ελπίδας. Για ν’ ανατείλουν τα όνειρα στου ουρανού το απέραντο, με ξάστερα συναισθήματα. Τόσες και τόσες αϋπνίες χρόνων ξεκούρδιστων, συνέλλεξαν ψιθυρισμούς άστρων, με χαρακιές πικρές, για να μπαινοβγαίνουν οι λάμψεις στους πίνακες και τα ποιήματα, στα περιγράμματα της νύχτας. /...Η ποίηση του Κώστα Ευαγγελάτου εμπεριέχει τεκμήρια αθωότητας του λόγου. Ματώνουν οι ευαίσθητοι ονειροπόλοι, βρέχοντας ψιθυριστά λέξεις πάνω σε ακέφαλους κορμούς και ποιητικά σώματα. Μια υποψία ζωγραφισμένης ανταύγειας, εγκληματεί με την αιωνιότητα στα υψίπεδα της ποιητικής και εικαστικής τέχνης.


Περισσότερα...

 
 

ΠΙΝ: Παράδοση tablets σε μαθητές σε σχολεία στην Περιφέρεια ΙΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 31 Μάρτιος 2021 11:58

Με την παράδοση των tablets σε κάθε μαθητή και μαθήτρια και τους εκπαιδευτικούς που μετείχαν στη ευρωπαϊκή επικοινωνιακή δράση “At the School of Open Cohesion” ολοκληρώθηκε η πιλοτική υλοποίησή της στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατά το σχολικό έτος 2019-2020

Στη δράση που είχε ως σκοπό να φέρει σε επαφή τους νεαρούς μαθητές με έργα που υλοποιούνται στην περιοχή τους και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΕΣΠΑ καθώς και με τις διαδικασίες υλοποίησής τους έλαβαν μέρος 4 σχολικές ομάδες, μια από κάθε Περιφερειακή Ενότητα των Ιονίων:


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 191

leivada_banner copy.png