ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝ. ΡΕΠΟΡΤΑΖ Απάτη στην Κέρκυρα
Διαφήμιση
3/2021
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απάτη στην Κέρκυρα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην Κέρκυρα, επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από πολίτες χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα.

Ειδικότερα, σε πρόσφατη περίπτωση, άγνωστος τηλεφώνησε σε ιδιοκτήτη επιχείρησης και παρουσιαζόμενος ως αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξέφρασε την επιθυμία να προβεί στην άμεση αγορά προϊόντων. Στη συνέχεια της συνδιαλλαγής τους και με το πρόσχημα της λανθασμένης καταβολής μεγαλύτερου χρηματικού ποσού από το απαιτούμενο, ο επιτήδειος έπεισε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, να καταθέσει χρηματικό ποσό ύψους (2.700) ευρώ, ως μέρος της υποτιθέμενης διαφοράς τους, αποστέλλοντας του μάλιστα, πλαστό παραστατικό κατάθεσης.


Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, τους ζητούνται από άγνωστα άτομα που παρουσιάζονται ως κρατικοί ή τοπικοί φορείς, η καταβολή χρηματικών ποσών ή η παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

Τέλος, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22/1/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png