ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
7/2021
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γιώργος Μεσσάρης: Άλλος για… διδακτορικό!…

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 28 Ιούλιος 2021 18:05

Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν σε όσους «ξένους» αγάπησαν την Ελλάδα και αποφάσισαν να την κάνουν πατρίδα τους.

Θέλουν να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα αλλά δεν μπορούν γιατί το τραγικά γραφειοκρατικό κράτος κτίζει μπροστά τους τέτοια τείχη που χρειάζονται μπουλντόζες για να τα γκρεμίσουν!

Τους ζητάει ένα κάρο χαρτιά. Έως ένα σημείο το καταλαβαίνω. Πρέπει να ικανοποιηθεί η… «χαρτοβόρα» ελληνική γραφειοκρατία.

Τους ζητάει 700 ευρώ για να καλυφθεί το κόστος της γραφειοκρατίας. Και αυτό το καταλαβαίνω έως ένα σημείο.


Περισσότερα...

 

Οι διωγμοί των Ελλήνων του Πόντου από τον Στάλιν στην τέως ΕΣΣΔ

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 26 Ιούλιος 2021 10:50

Με ένα θέμα το οποίο μας έχει απασχολήσει σε κάποια σημεία του και στο παρελθόν θα ασχοληθούμε στο σημερινό μας άρθρο. Πρόκειται για τους διωγμούς των Ελλήνων του Πόντου από το σοβιετικό καθεστώς, ιδιαίτερα από το 1930 ως το 1953. Αφορμή για το σημερινό μας άρθρο είναι η έκδοση ενός ακόμα σπουδαίου βιβλίου από τον Δρα Ιωάννη Παπαφλωράτο με τίτλο «Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ», ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΕΙΜΩΝ, 2021. Ο Δρ Ι. Σ. Παπαφλωράτος φέρνει στο προσκήνιο, όπως και σε όλα του τα βιβλία, άγνωστα μέχρι τώρα στοιχεία. Μερικά από αυτά θα παραθέσουμε σήμερα.


Περισσότερα...

 

Κ. Ευαγγελάτος: MNHMH ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ (1910-1989)

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 26 Ιούλιος 2021 10:45

Ο Γιάννης Τσαρούχης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1910 και από μικρή ηλικία εκδηλώθηκε η καλλιτεχνική του κλήση. Το 1927 γράφτηκε στη Σχολή του Πολυτεχνείου, μετέπειτα ΑΣΚΤ και σπούδασε ζωγραφική με τους Μπισκίνη, Γερανιώτη, Βικάτο, Μποκατσιάμπη, Ιακωβίδη και τον Παρθένη. Την ίδια χρονιά γνώρισε τον “βυζαντινότροπο” αγιογράφο, ζωγράφο και «αντιδυτικό» συγγραφέα Φώτη Κόντογλου και μαθήτευσε πλάι του. Το 1934 γνωρίστηκε με τον Κάρολο Κουν που ανέβασε με σκηνικά και κοστούμια του Τσαρούχη, ο οποίος είχε ήδη ασχοληθεί με επιτυχία ως σκηνογράφος, την παράσταση της Ερωφίλης του Χορτάτζη. Το 1935-36 πήγε για πρώτη φορά στο Παρίσι, όπου γνώρισε και μελέτησε τα έργα των μεγάλων Ευρωπαίων δημιουργών. Το πέρασμα του από το Παρίσι Θα ενθαρρύνει την χρωματική του τόλμη και την ελευθερία της παραμόρφωσης των σωμάτων. Η προσπάθεια του να συγκεράσει την ανατολική παράδοση με τα δυτικά σύγχρονα πρότυπα έδωσε μια εγγενή


Περισσότερα...

 

ΕΓΚΑΡΣΙΑ ΕΙΔΩΛΑ ΚΑΙ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 23 Ιούλιος 2021 18:26

Είχα την επιμέλεια της ατομικής έκθεσης στο Amsterdam – Ολλανδίας, του ζωγράφου, εικαστικού, performer, θεωρητικού της τέχνης, ποιητή, και ιδρυτή του Art Studio Est Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο «Συλλήψεις στο Αττικό Φώς» το 1999.

Το να μιλήσω για την ζωγραφική τέχνη του Κώστα Ευαγγελάτου ίσως να είναι πλεονασμός καθώς έχουν γραφεί και ειπωθεί πολλά για την πορεία του από κορυφαίους επαίοντες από τότε που ξεκίνησε, το 1973 (έφηβος στην γενέτειρά του, το Αργοστόλι), και συνεχίζεται βέβαια διεθνώς μέχρι σήμερα.

Θα σταθώ με μια μικρή αναφορά στα Σύμβολα, από τα Πρόσωπα της έκθεσης του στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, που είναι τόσο χαρακτηριστικά στη δουλειά του Κώστα Ευαγγελάτου, όσο πουθενά αλλού δεν τα έχω συναντήσει.

…Εναγκαλισμός του κύκλου τεμνόμενος από τη φορά του βέλους.


Περισσότερα...

 

Γιώργος Μεσσάρης: Δεν τα χωράει ο νους…

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 22 Ιούλιος 2021 14:43

Ζούμε σε μια εποχή όπου το άκρον άωτον κυριαρχεί!

Ακραία φτώχεια από τη μια, απίστευτος πλούτος από την άλλη.

Ανείπωτη δυστυχία εδώ, απέραντη ευδαιμονία εκεί.

Πείνα που θερίζει σε μια χώρα, απόλυτος κορεσμός σε άλλη.

Ανυπαρξία υγειονομικής περίθαλψης σε μια γωνιά της γης, ό,τι το καλύτερο υπάρχει στον τομέα της υγείας σε μια άλλη γωνιά του πλανήτη.


Περισσότερα...

 
 

Λάμπης Κωνσταντινίδης: ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 21 Ιούλιος 2021 20:54

Ἐπανειλημμένως ὁ ἀγαπητός φίλος ἀρχισυντάκτης τῆς ΑΛΗΘΕΙΑΣ κ. Τάκης Ἀγαθοκλέους θίγει τό θέμα μιᾶς πολύ σοβαρᾶς παρατυπίας, τήν ὁποίαν εἰσήγαγον κάποιοι νεαρώτεροι εἰς ἡλικίαν δημοσιογράφοι, διά νά ἀποκλείσωσι ἀπό τάς διευθυντικάς θέσεις τῆς ὁμοσπονδίας των, τούς συναδέλφους των τούς ἒχοντας ἡλικίαν ἂνω τῶν 65 ἐτῶν, φαίνεται ὡς «ἀχρήστων»(!) πλέον διά διοικητικήν προσφοράν, καταπαντοῦντες οὓτω τήν παναρχαίαν ἀρχήν τῆς μεγάλης ἀξίας τῶν ἡλικιωμένων εἰς μίαν Κοινωνίαν, τῶν καλουμένων Δημογέροντων, οἳτινες ἀνέκαθεν ἀπελάμβανον μεγάλου σεβασμοῦ εἰς τόν Ἑλληνικόν Χῶρον. Πολύ ὀρθῶς ὀνομάζει ὁ ἀγαπητός κ. Τάκης Ἀγαθοκλέους τήν στάσιν αὐτήν τῶν νεωτέρων δημοσιογράφων ἀποκλειόντων τούς πρεσβυτέρους των ὡς «ἡλικιακόν ῥατσισμόν»!


Περισσότερα...

 
 

Ευρυδίκη Λειβαδά: Αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το όνομά μου

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 15 Ιούλιος 2021 12:12

Ευχαριστώ πολύ τους φίλους που μου είπαν να αναζητήσω κάποιον "εμμονικό που τα έχει βάλει" μαζί μου... εδώ και μήνες... (μέχρι και δικοί του φίλοι τον αποκαλούν εμμονικό ως είδα στη σελίδα του στο FB -8 Ιουνίου-). Στην αρχή δεν έδωσα σημασία -και συνεχίζω να μην δίνω σε θέματα που έχω ήδη τεκμηριώσει και καταθέσει όπου έπρεπε και όφειλα και που το όλο θέμα έχει ήδη αναγνωρισθεί από μεγάλους φορείς εντός και εκτός Ελλάδας. Μου είναι αδιάφορη παντελώς η γνώμη των εμμονικών.

Όμως ο εν λόγω κύριος υπερέβη τα εσκαμμένα όταν εμπλέκει το όνομά μου σε χρηματοδοτήσεις (Πανεπιστημονικές ή οποιεσδήποτε άλλες) για την έρευνα για τον ντε Φούκα. (Ποιος να είναι άραγε ο σκοπός του; Ποιούς θέλει να "χτυπήσει" και βρήκε αυτόν τον δρόμο;)


Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Μεσσάρης: Με συντροφιά τη φτώχεια - 3

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 14 Ιούλιος 2021 23:38

Το Κονγκό είναι μια χώρα όπου τα περισσότερα από αυτά που απολαμβάνουμε εμείς είναι σχεδόν άγνωστα.

Η διατροφή προβληματική. Η περίθαλψη της υγείας υποτυπώδης. Η μόρφωση των νέων φοβερά δύσκολη. Η κοινωνική πρόνοια στην… εντατική!

Ένα μεγάλο μέρος των πάμπολλων προβλημάτων καλύπτεται μερικώς από ανθρώπους που έχουν αφοσιώσει τη ζωή τους στη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων τους! Και ένας από αυτούς είναι ο αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Ντούμπα, ιερατικώς προϊστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στην πόλη του Ανατολικού Κονγκό, Μπούνια.

Ποιος, όμως, είναι ο ακούραστος αυτός εργάτης της ανθρωπιάς;


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 271

leivada_banner copy.png