ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διαφήμιση
6/2021
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίνεται λύση στο ζήτημα της ηλεκτροδότησης των απομακρυσμένων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 25 Ιούνιος 2021 14:12

Αγροτικές εκμεταλλεύσεις οι ΑΠΕ που είναι μικρότερες των 500 KW

Με Τροπολογία που ψηφίστηκε στο Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ένα δίκαιο αίτημα των αγροτών ικανοποιείται.

Εκείνοι, πλέον, έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έως 500 KW (από 100 KW που ίσχυε έως σήμερα) και η διαχείριση αυτή να συνιστά αγροτική εκμετάλλευση για τους σκοπούς εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.).


Περισσότερα...

 

Διαμαρτυρία για τους αλλεπάλληλους ελέγχους στις επιχειρήσεις των νησιών μας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 25 Ιούνιος 2021 14:10

από κλιμάκια ΑΑΔΕ- ΕΦΚΑ- ΣΕΠΕ

Αξιότιμοι,

Με τη παρούσα θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την δικαιολογημένη ανησυχία μας, αλλά και να σας μεταφέρουμε την αντίδραση του εμπορικού κόσμου, για τους αλλεπάλληλους ελέγχους που διενεργούνται από κλιμάκια της ΑΑΔΕ και του ΕΦΚΑ- ΣΕΠΕ στα νησιά μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ενώ βρισκόμαστε σε διαδικασία επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας μετά το χτύπημα της πανδημίας, παρατηρώντας παράλληλα τεράστια πτώση τζίρου στις επιχειρήσεις μας σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και με την τουριστική δραστηριότητα να είναι σε χαμηλά επίπεδα έως ανύπαρκτη ακόμη, καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε και στους ελέγχους των αρχών.


Περισσότερα...

 

Γ. Ρέτσος: Eπτά μεγάλες προκλήσεις για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού τουρισμού

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 24 Ιούνιος 2021 10:30

Την Τετάρτη, 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, μία χρονιά ορόσημο, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, αφού περιέγραψε τις δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει ο τουριστικός τομέας από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, εστίασε σε επτά μεγάλες προκλήσεις, που αφορούν το παρόν και το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

Η πρώτη, και πιο άμεση πρόκληση είναι το υγειονομικό ζήτημα, με έμφαση στους εμβολιασμούς του πληθυσμού και την τήρηση των πρωτοκόλλων.


Περισσότερα...

 

Γιάννης Πλακιωτάκης: Ετοιμα τα ελληνικά λιμάνια να υποδεχτούν με ασφάλεια την κρουαζιέρα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 17 Ιούνιος 2021 20:58

- 7 νέοι προβλήτες στο λιμάνι του Λαυρίου

«Η Ελλάδα κινήθηκε ταχύτερα, σε σχέση με άλλα κράτη, δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας της κρουαζιέρας», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση της Celestial Cruises. «Τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναθεωρήθηκαν, με βάση την εμπειρία του 2020 και την εξέλιξη των υγειονομικών δεδομένων, μετά από συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, τους ειδικούς επιστήμονες, αλλά και τους φορείς της κρουαζιέρας. Τα λιμάνια μας έχουν έτοιμα ειδικά επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid, ενώ ολοκληρώθηκε η κατηγοριοποίησή τους σε λιμανια έναρξης, λιμάνια ενδιάμεσων προορισμών και λιμάνια


Περισσότερα...

 

Μίχαλος: Η «μαύρη αγορά» των ναυτιλιακών ναύλων απειλεί το παγκόσμιο εμπόριο

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 17 Ιούνιος 2021 20:56

Ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις υφίστανται σχεδόν στο σύνολό τους οι επιχειρήσεις εξαιτίας της παγκόσμιας πληθωριστικής τάσης που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες με την αύξηση των διεθνών τιμών σε μια σειρά από πρώτες ύλες να βρίσκεται σε διψήφια ποσοστά και με τις τιμές του ναυτιλιακού ναύλου στην κυριολεξία να έχουν «τρελαθεί», θυμίζοντας εποχές «μαύρης αγοράς».

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος στην ομιλία του στις εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς (ΣΒΑΠ).


Περισσότερα...

 
 

Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 11 Ιούνιος 2021 23:21

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η Δράση στοχεύει στη στήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους και ενόψει της επίσημης έναρξης της τουριστικής δραστηριότητας για το 2021 υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19. Η στήριξη των επιχειρήσεων θα πραγματοποιηθεί με την παροχή επαρκούς ρευστότητας για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητάς τους, μέσω της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης μέρους του κεφαλαίου κίνησης.


Περισσότερα...

 
 

Αναπαραγωγή μουσικής σε εξωτερικούς χώρους

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 10 Ιούνιος 2021 20:24

Αξιότιμοι κύριοι,

Κατόπιν των χθεσινών ανακοινώσεων ότι από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες, εύλογα προκλήθηκε ανησυχία στους υπευθύνους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για το πώς θα εφαρμοστεί αυτό με νόμιμο τρόπο.

Με εξαίρεση ελάχιστα καταστήματα που διαθέτουν αδειοδοτημένους εξωτερικούς χώρους για αναπαραγωγή μουσικής, όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες όπως και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι έκθετοι.


Περισσότερα...

 
 

Η κυβέρνηση καταδικάζει τις μικρές τουριστικές μονάδες

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2021 13:38

 
 

Σελίδα 1 από 171

leivada_banner copy.png