ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
5/2021
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ:ΟΙ ΠΕΡΙΤΕΧΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΓΛΥΠΤΗ Δ. ΦΙΛΙΠΠΟΤΗ

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 10 Μάιος 2021 20:12

ΕΡΓΟ ΤΟΥ Η «ΑΝΑΠΑΥΟΜΕΝΗ» ΣΕ ΑΝΑΚΛΙΝΤΡΟ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΠΑΝΟΥ, 1874

Ο Δημήτρης Φιλιππότης γεννήθηκε στον Πύργο Τήνου το 1839. Ήταν γιος του Ζαχαρία Φιλιππότη, γνωστού μαρμαρογλύπτη και εμπειρικού αρχιτέκτονα, ο οποίος είχε κατασκευάσει αρκετούς ναούς μεταξύ των οποίων την Μονή Αγίου Παύλου στο Άγιο Όρος, στην ανέγερση της οποίας συμμετείχε όταν έφτασε στα δεκατρία του και ο Δημήτριος και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη όπου εργάστηκαν σε πολλά οικοδομήματα. Ο Φιλιππότης πήρε τα πρώτα πρακτικά μαθήματα διακοσμητικής γλυπτικής κοντά στον πατέρα του και στη συνέχεια από το 1857-1861 πραγματοποίησε σπουδές γλυπτικής με τον Ch. Siegel στο Σχολείο των Τεχνών και αργότερα με τον διαπρεπή συμπατριώτη του Γεώργιο Φυτάλη. Ακολούθησε παραμονή του στην Αλεξάνδρεια που εκτέλεσε πολλές παραγγελίες και η συνέχιση των σπουδών του


Περισσότερα...

 

Γιώργος Μεσσάρης: Συγκρίσεις που πληγώνουν (2)…

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 05 Μάιος 2021 14:33

Και επιστρέφει ο ξενιτεμένος στην πατρίδα γεμάτος όνειρα να ξαναζήσει αυτά που άφησε όταν έπαιρνε το δρόμο της φυγής. Να ξανασυναντήσει αγαπημένα του πρόσωπα, συγγενείς και φίλους. Να περπατήσει ξανά στους δρόμους των αναμνήσεων του. Να σμίξει το σήμερα με το χθες.

Ο αδυσώπητος, όμως, χρόνος δεν έχει αφήσει τίποτα ανέπαφο. Τα πάντα φαντάζουν διαφορετικά. Άλλα λίγο και άλλα πολύ. Άλλα προς το καλύτερο και άλλα πάλι προς το χειρότερο. Η αγάπη του για τα πατρώα εδάφη τον κάνει να παραβλέπει τις αλλαγές. Και ο ίδιος, εξάλλου, δεν είναι ίδιος. Δεν έχει το σφρίγος της νιότης, κουβαλάει, όμως, τις πολύτιμες εμπειρίες της ζωής στη ξενιτειά!

Δεν είναι εύκολος ο επαναπατρισμός. Τολμώ να πω ότι πολλές φορές είναι το ίδιο δύσκολος


Περισσότερα...

 

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός: Ο παλιός Χορευτικός Σύλλογος Καμιναράτων

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 04 Μάιος 2021 18:28

-Το κείμενο είναι μέρος από μεγαλύτερη μελέτη και αφιερώνεται στη μνήμη του πρωτοχορευτή Ευαγγέλου Σταύρου Φανού για την προσφορά του στην παράδοσή μας.

Ο χορός για τον Καμινάρη είναι βασικό και πρωτεύον στοιχείο της ζωής του, εκφράζοντας μέσα απ’ αυτόν την ψυχική του διάθεση και ζωντάνια. Κορυφώνει δε τα βήματα του σε γιορτές και πανηγύρια, καθώς και σε κοινωνικές εκδηλώσεις, δείχνοντας έτσι την ορμή και το κέφι που’ χουν οι κάτοικοι του χωριού.

Το παλιό χορευτικό συγκρότημα άφησε μια μεγάλη εποχή με συμμετοχές και δράσεις τόσο μέσα στο νησί όσο και στο εξωτερικό.


Περισσότερα...

 

Ευχές από την Χορωδία Αργοστολίου

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 01 Μάιος 2021 15:06

 

Ευχές από το Sportsthea

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 01 Μάιος 2021 15:05

 
 

Ευχές από την Αγροδιατροφική /Πρόεδρο του ΠΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 01 Μάιος 2021 12:37

 
 

Κόμμα για τα Ζώα: Η Άσκοπη Θυσία Των Αμνών

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 30 Απρίλιος 2021 16:42

-Τι ζητάς σαν αντάλλαγμα άνθρωπε για να με αφήσεις να ζήσω

-Τι ζητάς να με αφήσεις στην αγκαλιά της μανούλας που δεν χάρηκα, τη συντροφιά των αδελφών μου που δεν έπαιξα, τον ήλιο που δεν πρόλαβε να με ζεστάνει. Βλέπεις γεννήθηκα μες τη καρδιά του χειμώνα, έτρεμα σαν φυλλαράκι στο κρύο κι η μάνα με τα αδέλφια μου πάσχιζαν να με ζεστάνουν με το κορμί και την ανάσα τους. Η άνοιξη δεν με χάιδεψε, μόλις πριν λίγο μπήκε, άνθησαν τα λουλούδια, τα δέντρα έβγαλαν φύλλα, πουλιά διασχίζουν τον αέρα τιτιβίζοντας και εγώ νιώθω τη χαρά να τρέξω να χαρώ το απαλό χορτάρι.


Περισσότερα...

 
 

Αντώνης Αργυρός: H Μεγάλη Παρασκευή στο χωριό μου (Σπαρτιά Κεφαλληνίας)

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 29 Απρίλιος 2021 17:47

«εις μνημόσυνον αιώνιον)

Από μικρό παιδί με την παρακίνηση τής γιαγιάς μου (που σύμφωνα με τη παράδοση ήθελε μπορώ να πω αξίωνε να την φωνάζω «νόνα» )έπρεπε να σπεύσω στο καλανάρχο τής Παναγίας να λάβω μέρος ,σαν «αναγνώστης» αρχικά αλλά και σαν ασκούμενος ψάλτης στις Ιερές Ακολουθίες τής Μεγάλης Εβδομάδος. Η παρουσία μου στο ναό ήταν συνεχής σ’ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και γίνονταν με δική μου επιθυμία και συμμετοχή.

Πανδαισία ψυχής θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη Μεγάλη εβδομάδα στο χωριό μου ,οι παιδικές μνήμες και η αγάπη στην Εκκλησία αλλά και η συμμετοχή στις ακολουθίες ,έγιναν βίωμα έτσι που μέχρι σήμερα ,μου είναι σχεδόν αδύνατον να μην συμμετάσχω ενεργά στη


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 265

leivada_banner copy.png