ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαφήμιση
2/2021
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
The News

Διεξαγωγή εκπαιδευτικής διαδικασίας του εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2020-2021

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος 2021 18:45

Απόφαση της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου

Η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου, λαμβάνοντας υπόψη την Υ.Α. αριθμ. 20877/Ζ1/24.02.2021(Β΄722): «Ρυθμίσεις σχετικά με την εκπαιδευτική διαδικασία των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου κατά το εαρινό εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021», ορίζει ότι η διδασκαλία του συνόλου των μαθημάτων όλων των κύκλων σπουδών θα γίνει με εξ αποστάσεως μεθόδους, σύμφωνα με τα σχετικά εκπαιδευτικά πρωτόκολλα που έχουν ήδη εκπονηθεί, εγκριθεί και εφαρμοστεί κατά τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά εξάμηνα. Εξαιρούνται τα μαθήματα/εργαστήρια εκείνα για τα οποία, λόγω της ιδιαίτερης φύσης τους, οι Συνελεύσεις των οικείων Τμημάτων κρίνουν ότι δεν είναι δυνατό η διδασκαλία τους να ολοκληρωθεί επιτυχώς σε εξ αποστάσεως περιβάλλον.


Περισσότερα...

 

Κάλυψη των εξόδων μετακίνησης αθλητών και ομάδων της ΠΙΝ που συμμετέχουν σε Εθνικά Πρωταθλήματα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2021 19:05

Σε εφαρμογή του άρθρου 66 του Ν. 4735 / ΦΕΚ 197Α/2020, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καλεί όλα τα σωματεία Ολυμπιακών Αθλημάτων, που παίρνουν μέρος στα Εθνικά Πρωταθλήματα, να αιτηθούν μέχρι τις 4 Μαρτίου 2021 για να λάβουν τη σχετική οικονομική ενίσχυση

Την ενίσχυση των δικαιούχων αθλητικών σωματείων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στη βάση της εφαρμογής του άρθρου 66 του Ν. 4735 / ΦΕΚ 197Α/2020, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο σχετικός νόμος αναφέρει ότι η πίστωση αφορά στην κάλυψη των εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που συμμετέχουν σε Εθνικά Πρωταθλήματα Ολυμπιακών Αθλημάτων.


Περισσότερα...

 

Αποτίμηση επιστημονικής τηλε-διημερίδας για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση στην ΠΙΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2021 13:00

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της επιστημονικής τηλε-διημερίδας με θέμα: «Η μετάβαση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην ψηφιακή εποχή και η αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Από τη θεωρία στην πράξη» που οργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ιονίων Νήσων και το τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.


Περισσότερα...

 

Γέφυρα συνεργασίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Μουσείου Αχιλλείου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2021 17:34

Με στόχο την εδραίωση και ενίσχυση μίας θεμελιώδους συνεργασίας μεταξύ του Μουσείου Αχιλλείου και του Ιονίου Πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου, την περασμένη Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, συνάντηση εργασίας στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής του μουσείου, Αναστάσιος Διαβάτης, με τους συνεργάτες του, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος και ο Διευθυντής του Πανεπιστημιακού Μουσείου, Αναπληρωτής Καθηγητής Σταύρος Βλίζος.

Κατά τη διάρκεια της γόνιμης συζήτησης που αναπτύχθηκε αναλύθηκαν οι τομείς στους οποίους θα εστιάσουν οι δύο πλευρές προκειμένου να δημιουργηθούν γέφυρες γνώσεων και δράσεων προς όφελος της κερκυραϊκής κοινωνίας.


Περισσότερα...

 

Πρότυπα Ιατρεία Μνήμης θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2021 15:11

Πρότυπα Ιατρεία Μνήμης, καθώς και χάρτες Άνοιας και Ήπιας Γνωστικής Διαταραχής, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η «Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στην νόσο Αλτσχάιμερ» (Hellenic Initiative Against Alzheimer’s Disease-HIAAD.org), η οποία απεικονίζει την συνεργασία του Κέντρου Αριστείας Ιατρικής Ακριβείας για τη νόσο Αλτσχάιμερ του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ και του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής, του Ιονίου Πανεπιστημίου (BiHELab).

Η «HIAAD» έχοντας διανύσει ήδη τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, με έντονη δραστηριότητα και εξωστρέφεια, έχει πλαισιωθεί από διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με πληθώρα αντικειμένων, με ένα κεντρικό όραμα, την αναδιαμόρφωση του τοπίου στην ελληνική πραγματικότητα (...).


Περισσότερα...

 
 

Υπενθύμιση Τηλε- διημερίδας. Πρόσκληση και για γονείς

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2021 16:28

«Η μετάβαση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην ψηφιακή εποχή και η αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Από τη θεωρία στην πράξη»

Σας υπενθυμίζουμε τη διεξαγωγή της τηλε-διημερίδας, που διοργανώνεται από την ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ιονίων Νήσων και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου με τίτλο «Η μετάβαση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην ψηφιακή εποχή και η αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Από τη θεωρία στην πράξη», το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου από τις 10.00 - 20.00 και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου από τις 9.30-20.30.


Περισσότερα...

 
 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η διοικητική παραλαβή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου.

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2021 16:00

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκευών των ΚΤΥΠ ΑΕ κ.Τσαγκάρης και οι επιβλέποντες μηχανικοί του έργου κ.Αγελαδάς και Στραβοδήμος , ο εργολάβος του έργου κ.Παρμάγκος και ο Δήμαρχος κ.Κατσιβέλης υπέγραψαν το πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής και πλέον απομένουν μόνο κάποιες μικροεργασίες στο κομμάτι του εξοπλισμού και στην καθαριότητα προκειμένου να γίνει η μεταφορά του σχολείου από τα προκάτ κάτι που εάν ο καιρός το επιτρέψει θα πραγματοποιηθεί το επόμενο δεκαήμερο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια για να ολοκληρωθεί το έργο και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 17/2/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 
 

Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες στην Κεφαλλονιά και στην Ιθάκη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2021 21:23

Ύστερα από απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης, όλες οι σχολικές μονάδες της Α΄/βθμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές σε όλη την επικράτεια των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης, από την Τετάρτη 17/2/2021 έως και την Παρασκευή 19/2/2021 για τους παρακάτω λόγους:

•Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στα νησιά μας τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με της μετεωρολογικές προβλέψεις, σε συνδυασμό με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται (ανοιχτά παράθυρα, αερισμός των αιθουσών κλπ)


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 188

leivada_banner copy.png