ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μήνυμα ΠΙΝ κ. Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Διαφήμιση
4/2021
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυμα ΠΙΝ κ. Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Την Ημέρα αυτή τιμάμε τις γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο για τους αγώνες που έδωσαν, που ακόμη δίνουν υπέρ των δικαιωμάτων τους, και θαυμάζουμε τα επιτεύγματά τους σε όλους τους χώρους της επιστημονικής, επαγγελματικής και δημόσιας ζωής.

Παρ΄ όλη την πρόοδο σε νομοθετικό και κοινωνικό επίπεδο, οι γυναίκες είναι ακόμη τα συνήθη θύματα όλων των διακρίσεων, τα θύματα της βίας και του εκφοβισμού, όπως οι ίδιες οι γυναίκες με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους αποκαλύπτουν και στην χώρα μας.

Ήλθε η ώρα της αφύπνισης. Ήλθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα όλοι και όλες μαζί.


Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναδεικνύουμε τις ιδιαίτερες συνθήκες των γυναικών, την ανάγκη δέσμευσης της Πολιτείας και της κοινωνίας για να εξασφαλίσουν πραγματικά ισότιμο ρόλο και ίσες ευκαιρίες στις γυναίκες για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες πολύπλοκες προκλήσεις και να αναπτύξουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

*Η μιμόζα, το σύμβολό μας για την 8η Μαρτίου, είναι δέντρο με ευαισθησία, προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα, αυτά δηλαδή που χαρακτηρίζουν τις γυναίκες, ενώ ανθίζει νωρίς την άνοιξη και βρίσκεται ευκολα παντού.

Για πρώτη φορά το 1946, δυο ακτιβίστριες Ιταλίδες πρόσφεραν στις γυναίκες αγωνίστριες για τα δικαιώματά τους μικρά κλαδιά μιμόζας, συνήθεια που καθιερώθηκε ευρέως γύρω στο 1990, στην Ιταλία και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7/3/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png