ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ
Διαφήμιση
8/2021
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

PDFΕκτύπωσηE-mail

ΣΤΟ 23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

23rd Symposium on the interplay between Quantum Matter and Gravity

https://theory.leeds.ac.uk/jiannis-pachos/symposia-on-topological-quantum-information/23rd-symposium-on-the-interplay-between-quantum-matter-and-gravity/

Έκθεση και προβολή ζωγραφικών συνθέσεων του Κώστα Ευαγγελάτου θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Ιουνίου 2021 στα πλαίσια του 23ου διεθνούς επιστημονικού Συμποσίου Κβαντικής Τοπολογικής Πληροφορικής που διοργανώνεται στο Τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του LEEDS. U.K.

Υπεύθυνος του Συμποσίου, το οποίο θα ασχοληθεί με τα πλέον σύγχρονα θέματα κβαντικής


φυσικής είναι ο καθηγητής J.K.Pachos. Συνδυάζοντας τη φυσική, τα μαθηματικά και την πληροφορική, τοπολογικοί κβαντικοί υπολογιστές είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος χώρος έρευνας, που επικεντρώνεται στη διερεύνηση των κβαντικών εξελίξεων που δεν επηρεάζονται από σφάλματα. Η κατασκευή των τοπολογικών συστημάτων, οι ιδιότητες τους και η υπολογιστική τους ισχύ βοηθούν την κατανόηση της ύλης και των αδιερεύνητων φάσεων της.

Ο εικαστικός και θεωρητικός τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος ήδη από το 1984-85 στη Νέα Υόρκη μέχρι και σήμερα συνθέτει την μεγάλη και σημαντική αυτή ενότητα έργων του που θα εκτεθεί και η οποία άπτεται της σχέσης τέχνης και επιστήμης, με χειρονομιακό χαρακτήρα και ζωγραφική οπτικοποίηση. Δημιουργεί συμπλέγματα με ιδιαίτερη έμφαση στην εκφραστική δύναμη της φυσικής διαίσθησης και των συμβολικών αναγωγών, πίσω από τις μαθηματικές έννοιες, σε αυτό το νέο και συναρπαστικό πεδίο εννοιακής εικαστικής έρευνας που εκτυλίσσεται αέναα και συναρπαστικά στην υπαρκτή και "εξωτική" επιπεδοχώρα.

Θα εκτεθούν έργα του καλλιτέχνη που ανήκουν στην μόνιμη συλλογή του Πανεπιστημίου του Λήντς, τα οποία είχαν παρουσιαστεί με επιτυχία στην ατομική έκθεση του εκεί το 2017, με τίτλο: Εισβολή Τέχνης - Art Invasion. Θα προβληθούν επίσης τα δύο ζωγραφικά σχέδια που φιλοτέχνησε για το βιβλίο - Introduction to Topological Quantum Computation, Jiannis K. Pachos, edition Cambridge University Press-, το οποίο είχε παρουσιαστεί επίσημα το 2012 στο Παρίσι, Poincare Institute - Ινστιτούτο Πουανκαρέ στη Σορβόνη καθώς και πολλά νέα έργα με μικτές τεχνικές που θα εκτεθούν για πρώτη φορά. Ορισμένα βασίζονται σε γραμμικές υποδείξεις που του πρόσφερε ο κορυφαίος καθηγητής μαθηματικών, στατιστικής και τοπολογίας στο University of Illinois at Chicago, prof. Louis Kauffman όταν είδε εννοιακά έργα του στο Παλαιό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Στο Συμπόσιο είναι προσκεκλημένοι οι διακεκριμένοι επιστήμονες: Flaminia Giacomini (Perimeter Institute, Canada), Omri Golan (QEDMA Quantum Computing, Israel), Andrey Gromov (Brown University, USA), Chiara Marletto (University of Oxford, UK), Nathan Moynihan (University of Edinburgh, UK), Dung Xuan Nguyen (Brown University, USA), Marius Oancea (Max Planck Institute for Gravitational Physics, Germany), Francisco Pena-Benitez (Max Planck Institute for the Physics of Complex Systems, Germany), Yuji Sugimoto (University of Science and Technology of China, China).

COSTAS EVANGELATOS ART-EST 2021.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 23/6/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png