ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
6/2021
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Aντώνης Αργυρός: Τι ντροπή για την ανθρωπότητα!

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 11 Ιούνιος 2021 23:22

Giovanni Brusca: Ένα «τέρας» κυκλοφορεί ξανά ελεύθερον.

Μετά από 25 χρόνια φυλάκισης, το αφεντικό της μαφίας Giovanni Brusca είναι ελεύθερος. Ο Giovanni Brusca είναι Ιταλός μαφιόζος και πρώην μέλος της φυλής Corleonesi της μαφίας της Σικελίας. Είχε μείζονα ρόλο στις δολοφονίες του εισαγγελέα της Επιτροπής Αντιμοφίας Giovanni Falcone το 1992 και του επιχειρηματία Ignazio Salvo, και δήλωσε κάποτε ότι είχε διαπράξει μεταξύ 100 και 200 δολοφονιών.

Στην Χώρα μας το έγκλημα έχει πάρει περίεργες διαστάσεις όπως και οι αποφυλακίσεις γνωστών και μεγάλων εγκληματιών με την εφαρμογή ευεργετικών νόμων, όπως κατήγγειλε αρμόδιος Υπουργός . Τα εγκληματικά κυκλώματα χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τις νέες τεχνολογίες και εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για την εξάπλωση των παράνομων δραστηριοτήτων τους, τόσο στο διαδίκτυο όσο και εκτός διαδικτύου. Τα τελευταία ειδεχθή εγκλήματα, στα Γλυκά Νερά ,στην Ζάκυνθο κλπ, αν και είναι βέβαιο ότι θα αποκαλυφθούν, προκαλούν εύλογη ανησυχία στους πολίτες. Ακόμη ανησυχία προκαλούν μεμονωμένα γεγονότα όπως προέκυψε από έρευνα, αστυνομικός είχε παραδώσει, έναντι μηνιαίας χρηματικής αμοιβής(!!) ύψους 2.000 ευρώ, υπηρεσιακό ασύρματο σε δύο άτομα, προκειμένου να τον χρησιμοποιούν στις παράνομες δραστηριότητές τους.( Βλ. TA NEA 7 Ιουνίου 2021). Θεωρώ επιτυχημένη την τελευταία παρέμβαση του Εισαγγελέα του ΑΠ στο θέμα της πάταξης της εγκληματικότητας. Παράλληλα πρέπει να παταχθούν τα φαινόμενα που ταλανίζουν τις φυλακές, όπως να ελεγχθούν τα συστήματα επικοινωνίας των κρατουμένων, με συστήματα σίγασης των κινητών τηλεφώνων κλπ.


Περισσότερα...

 

Γαβριήλ Μανωλάτος: ΤΟ ΖΟΜΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 10 Ιούνιος 2021 20:14

Ένα ζόμπι περιπλανάται στην Ελλάδα. Το ζόμπι του αντεργατικού και αναχρονιστικού νομοσχεδίου του κ. Χατζηδάκη. Ένα πτώμα που αρνείται να δεχτεί ότι έχει πεθάνει και ταφεί. Η σαπισμένη ιδέα ότι «η ελαστικοποίηση της εργασίας αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο». Το ότι ο κύριος Χατζηδάκης περιφέρει στη Βουλή αυτό το πτώμα ως δήθεν εκσυγχρονιστικό και το ακόμα χυδαιότερο, ως “φιλεργατικό”, απλά υπενθυμίζει ότι ο ίδιος δεν έχει βιώσει τον κόσμο της εργασίας ούτε για μια μέρα τςη ζωής του.

Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι ηχηρή, μαζική και δυναμική απέναντι σε αυτές τις αθλιότητες που υπονομεύουν ευθέως την ποιότητα ζωής, τα δικαιώματα και τα κεκτημένα του κόσμου της εργασίας. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουν και οι μη μισθωτοί, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, πως μέσα από τέτοιες πολιτικές, επηρεάζονται και οι


Περισσότερα...

 

Γιώργος Μεσσάρης: Πρέπει να αλλάξουμε μυαλά…

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 09 Ιούνιος 2021 16:33

Τα πάντα αλλάζουν στο σύμπαν. Τίποτα δεν μένει αιωνίως το ίδιο. Το μόνο που φαίνεται δύσκολο να αλλάξει είναι η ανθρώπινη νοοτροπία. Ό,τι εσφαλμένα νομίζουμε ότι δε μας απειλεί προσωπικά, δε μας απασχολεί! Αφήνουμε το πρόβλημα να υποβόσκει με το λανθασμένο σκεπτικό «εγώ θα αλλάξω τον κόσμο»!

Έτσι τα προβλήματα διαιωνίζονται και επιδεινώνονται με γρήγορους ρυθμούς!

Τρανό παράδειγμα το μεγάλο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων κυβερνήσεις και λαοί κωφεύουν. «Πέρα βρέχει» για όλους ή σχεδόν όλους, γιατί υπάρχουν και οι εξαιρέσεις!


Περισσότερα...

 

Λ. Κωνσταντινίδης: ΠΩΣ Ο ΟΗΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝ ΔΙΣΧΙΛΙΕΤΕΣ ΔΙΔΑΓΜΑ

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 08 Ιούνιος 2021 19:38

Ἡ ὀργανωθεῖσα ὑπό τῶν Ἡνωμένων Ἐθνῶν συνάντησις 5 + 1 τῆς 27ης – 29ης Ἀπριλίου, 2021, μεταξύ τῶν δύο πλευρῶν εἰς Γενεύην δυστυχῶς ἀπέτυχε. Ὁ ὑποφαινόμενος προέβλεπε καί ἀνέμενε αὐτήν τήν κατάληξιν, ὂχι λόγῳ κάποιας ἰδιαιτέρας ἱκανότητος, ἀλλά λόγῳ τῆς τακτικῆς, τήν ὁποίαν δυστυχῶς ἀκολουθοῦσι τά Ἡνωμένα Ἒθνη ἐπί τοῦ Κυπριακοῦ θέματος, ἡ ὁποία, κατά τήν ταπεινήν ἂποψίν μου, δέν εἶναι ἡ ὀρθή καί ἐνδεδειγμένη διά τήν λύσιν τοῦ Κυπριακοῦ.

Δηλ. βλέπομεν, ὃτι κάθε φοράν πού συνέρχονται αἱ δύο πλευραί, τά Ἡνωμένα Ἒθνη ἐπιτρέπουσι εἰς τό ἓν τῶν μερῶν, ἀντί νά ἐπικεντρώνηται ἐπί τοῦ προκειμένου θέματος τῆς διευθετήσεως τῶν ὀλίγων ἐκκρεμούντων ἀκόμη σημείων τῆς λύσεως, ὣστε νά ὁδηγηθῶσι τελικῶς τά δύο μέρη εἰς τήν ποθουμένην ὑφ’ ὃλων τῶν σωφρόνων καί νουνεχῶν πολιτῶν


Περισσότερα...

 

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ: Το “Φινλανδικό σύνδρομο, αλλά η Ελλάδα δεν είναι Φινλανδία”

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2021 18:54

«Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση», ανακαλούσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, «δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πώς δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις..»

« Ό,τι κάμομε θα το κάμομε μοναχοί και δεν έχομε ελπίδα καμμία από τους ξένους »

Η εξωτερική πολιτική της Άγκυρας μετά το 1974, είναι σταθερά προσανατολισμένη στην μείωση της ελληνικής ισχύος, και αποβλέπει τελικά στη «φινλανδοποίηση» της Ελλάδος, ώστε ν' αποκτήσει χωρίς πόλεμο, τον έλεγχο στο Αιγαίο και στην Θράκη.

Ο όρος είναι αυτός της «φινλανδοποίησης» (finlandization), περιγράφει και κωδικοποιεί το ιστορικό των σχέσεων της Φινλανδίας με την τσαρική Ρωσία και αργότερα με την Σοβιετική Ένωση μέχρι και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.


Περισσότερα...

 
 

Σκληρή λιτότητα μετά την πανδημία θέλουν τα γερμανικά νεοφιλελεύθερα γεράκια – Ποιοι είναι!

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2021 19:35

«Επικίνδυνο περιστέρι» θα μπορούσαν να τον αποκαλούν τα «γεράκια» -οι Γερμανοί και Βορειο-ευρωπαίοι τραπεζίτες: Ο λόγος για τον Φάμπιο Πανέτα, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ιταλός και κυρίως «Νότιος», ο Πανέτα δεν διστάζει κάθε φορά να χαλάει τα σχέδια των Γερμανών και άλλων βορείων συναδέλφων του στην ΕΚΤ, που έχουν ως μοναδική Βίβλο τη λιτότητα και την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη.

Σε μια περίοδο μάλιστα που οι περισσότεροι πολίτες αγωνιούν για το τι θα συμβεί τώρα που αρχίζουμε να μιλάμε για έναν μεταπανδημικό κόσμο.


Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Μεσσάρης: Μια Ελλάδα στη Μόσχα – 2

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 02 Ιούνιος 2021 13:03

Την περασμένη εβδομάδα είχα αναφερθεί στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο με το όνομα «Ελλάδα – Κύριλλος και Μεθόδιος» που λειτουργεί στη Μόσχα.

Στην 25χρονη και πλέον ύπαρξή του το σχολείο αυτό έχει αποτελέσει ένα πυρήνα ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Ελλάδας και διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού ενώ από τον προσεχή Σεπτέμβριο η ελληνική γλώσσα θα διδάσκεται ως δεύτερη γλώσσα από την 5η Δημοτικού.

Ιδρυτής και διευθυντής του σχολείου είναι ο φιλέλληνας κ. Βλαντίμιρ Σίντοροβ ο οποίος κάθε χρόνο επισκέπτεται την Ελλάδα.


Περισσότερα...

 
 

Ο σύλλογος Νίκος Καββαδίας για τις Δηλώσεις Λασκαρίδη

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 28 Μάιος 2021 10:58

Αφορμή λαβόντες απ΄τις δηλώσεις του κ.Λασκαρίδη για την Ελληνική κυβέρνηση ( και κατ’έπέκταση προς τον λαό που την εξέλεξε) θέλουμε να παραθέσουμε κάποια σχόλια για την συμπαθή κατά τα άλλα τάξη των Ελλήνων Πλοιοκτητών.

Δεν μας ενδιαφέρει αν τα είπε έτσι ή κάπως έτσι, δεν μας ενδιαφέρει αν ανασκεύασε ή πως ανασκεύασε, δεν μας ενδιαφέρει αν ή πλειοψηφία των εφοπλιστών καθώς και η ένωση τους διαχωρίζουν την θέση τους, όλα αυτά είναι τυπικά, ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτε, γιατί είμαστε σίγουροι ότι έτσι σκέφτεται η πλειοψηφία τους και ας μην το εκφράζουν από τυπική ευγένεια.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 268

leivada_banner copy.png