ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
5/2021
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΝ: Ψευδής πληροφόρηση και διαστρέβλωση των πραγματικών στοιχείων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 17 Μάιος 2021 19:41

από το Τμήμα Παιδείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς – Ιθάκης

•Αγνοείται το Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για λόγους στείρας αντιπολίτευσης

•Έμπρακτα η Περιφέρεια στηρίζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων, με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου έφερε έγκαιρα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα των συνθηκών βιωσιμότητας και λειτουργίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, τους κινδύνους που εγκυμονεί το νέο σχέδιο νόμου για την εισαγωγή φοιτητών σε αυτό και την λήψη απόφασης


Περισσότερα...

 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ: Κατέρρευσε το αφήγημα της κυβέρνησης για δήθεν success story στον τουρισμό

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 17 Μάιος 2021 19:35

Μόλις λίγες μέρες πριν το άνοιγμα του τουρισμού και οι νησιωτικοί προορισμοί κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις εμβολιασμού. Έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να τεθούμε στο πορτοκαλί επίπεδο στην Βρετανική κατάταξη τουριστικών προορισμών και να εκδοθεί για τη χώρα μας ειδική ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ, για να αντιληφθεί ο «ανέμελος» Πρωθυπουργός ότι πρέπει να ενταθούν οι εμβολιαστικοί ρυθμοί στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Ενέργεια που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό.

Η Δημόσια Υγεία και η βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, δεν μπορεί να στηρίζεται στην Επικοινωνία και στην πλασματική εικόνα που περιγράφουν τα μπουκωμένα ΜΜΕ.


Περισσότερα...

 

Μάκης Φόρτες: 7 Ανακρίβειες – 7 Αλήθειες, 4 Ζητούμενα και ένα Υστερόγραφο

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 16 Μάιος 2021 20:45

Κατ’ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω και από εδώ τον εισηγητή του θέματος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων τέως Δήμαρχο και Δημοτικό Σύμβουλο σήμερα κ. Βασίλη Ρουχωτά που ζήτησε και έγινε δεκτό το αίτημα από τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γιώργο Κατσιβέλη και την Πρόεδρο του ΔΣ κ. Αδαμαντία Καμινάρη να παρευρεθούμε με τον συνάδελφο κ. Χρύσανθο Σαρλή Δημοτικό Σύμβουλο Κεντρικής Κέρκυρας (τέως Δήμαρχος Κερκυραίων).

Εκτιμώ ότι προς όφελος της ενημέρωσης των πολιτών και του δημοσίου διαλόγου επιβάλλεται η δημοσιοποίηση των αληθών γεγονότων με συγκεκριμένα και αδιάσειστα στοιχεία για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον ΦοΔΣΑ και το έργο της Κεφαλονιάς και τα


Περισσότερα...

 

Η Σοφία Σακοράφα στο Δήμο Αργοστολίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 15 Μάιος 2021 23:13

Σήμερα, Σάββατο 15 Μαΐου 2021, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κα Σοφία Σακοράφα.

Την κα Σακοράφα συνόδευαν ο κ. Σαράντος Θεοδωρόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΜέΡΑ 25, η κα Χριστίνα Μαρούλη, Συντονίστρια και ο κ. Παναγής Μουσούρης, Αναπληρωτής Συντονιστής της Οργάνωσης Βάσης Κεφαλονιάς.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε η σπουδαιότητα της διεξαγωγής του διεθνούς μίτινγκ στίβου, ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2021, που είναι η πρώτη αγωνιστική συνάντηση μετά τις απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας καθώς και η πολυεπίπεδη συνεισφορά του αθλητισμού στην τοπική κοινωνία.


Περισσότερα...

 

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη λειτουργία της ΕΔΑΚΙ, την οργάνωση ΦΟΔΣΑ & τους Δασικούς Χάρτες

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 14 Μάιος 2021 20:49

Στο πλαίσιο της ανάγκης η Εταιρεία Διαχείρισης Αποβλήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης να καταστεί λειτουργική ως προς το φυσικό αλλά και το οικονομικό αντικείμενό της, είχα σήμερα σύσκεψη εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Μανώλη Γραφάκο.

Στον κ. Γενικό παρουσίασα τη διαχειριστική και οικονομική κατάσταση στην οποία η Εταιρία βρίσκεται σήμερα, εξέθεσα τις προτάσεις που τα στελέχη της μου έχουν επισημάνει και συμφωνήσαμε το αμέσως επόμενο διάστημα από κοινού με τις υπηρεσίες του Υπουργείου και της Γραμματείας να αναζητήσουμε τις βέλτιστες λύσεις.


Περισσότερα...

 
 

Συναντήσεις με τον Δήμαρχο Αργοστολίου στα Υπουργεία Νησιωτικής Πολιτικής, Εσωτερικών και Υποδομών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 13 Μάιος 2021 20:54

Σήμερα και χθες είχα συναντήσεις εργασίας σε Υπουργεία με τον Δήμαρχο Αργοστολίου και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Μιχαλάτο.

Χθες συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη και τον νέο Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη. Το πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η επίσπευση της έκδοσης των απαραίτητων αδειοδοτήσεων για την τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών στα λιμάνια του Φισκάρδου και του Πόρου, κάτι που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Το δεύτερο θέμα ήταν ο προγραμματισμός του Υπουργείου σε ότι αφορά νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για λιμενικές υποδομές.

Σήμερα επισκεφθήκαμε αρχικά το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου συναντήσαμε τον Γενικό Γραμματέα κ. Σταυριανουδάκη για θέματα του Δήμου Αργοστολίου.


Περισσότερα...

 
 

ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 13 Μάιος 2021 17:48

Τον τελευταίο χρόνο ο τόπος μας βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει όχι μόνο τη διάρκεια τους αλλά ούτε και την έκταση των συνεπειών τους.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η παρουσία και η δράση κάποιων ανθρώπων είναι καθοριστικής σημασίας για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και τον βηματισμό σε ένα σταθερό δρόμο.

Η διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς, χωρίς την ύπαρξη σαφούς νομοθετικού πλαισίου και διευκρινιστικών εγκυκλίων, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών προβλημάτων στη λειτουργία του νεοσύστατου Δήμου Αργοστολίου, τα οποία εντάθηκαν από την εμφάνιση της πανδημίας.


Περισσότερα...

 
 

Π. Καππάτος: Σχετικά με δημοσιεύματα που με αφορούν

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 12 Μάιος 2021 20:14

Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν δήθεν «είσπραξη» χρηματοδότησής μου από πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού, δηλώνω τα εξής:

Το 2020, όπως οι πλείστοι επαγγελματίες του τόπου μας που συμμετέχουν σε διάφορα προγράμματα ενίσχυσης και ως είχα το δικαίωμα, υπέβαλλα αίτηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Κρίθηκα δικαιούχος ενίσχυσης την 16η Απριλίου 2021. Δεδομένης της μεγάλης συμμετοχής συμπολιτών μας, εκ του αποτελέσματος η κίνησή μου ήταν λάθος και για αυτόν ακριβώς το λόγο ήδη από την 16η Απριλίου 2021 είχα δώσει εντολή στον οικονομικό μου συμπαραστάτη να μην προχωρήσει σε καμία διαδικασία


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 211

leivada_banner copy.png