ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
1/2021
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Π. Τραυλού στη Δ.Ε. Ομαλών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2021 18:58

Την Τρίτη 19-01-2021 ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Τραυλός , συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Ομαλών, κ. Σπύρο Ματιάτο, επισκέφτηκε τη Δημοτική Ενότητα Ομαλών.

Κατά την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη πραγματοποιήθηκε αυτοψία στα αντιπλημμυρικά έργα, σε βλάβες του επαρχιακού οδικού δικτύου, σε αθλητικούς χώρους της Δημοτικής Ενότητας καθώς και στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού Ρομπόλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης ξεναγήθηκε στο οινοποιείο από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Γαλιατσάτο και τον Διευθυντή κ. Μπαζίγο τους οποίους και συγχαίρει για την εξαιρετική εικόνα του οινοποιείου, αλλά και τον νέο χώρο υποδοχής, τονίζοντας τη σημαντικότητα για την τοπική οικονομία φορέων όπως ο Συνεταιρισμός Ρομπόλας, που έχει φτάσει τα 300 και πλέον μέλη.


Περισσότερα...

 

Υπομονή: η μεγαλύτερη αρετή

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2021 18:38

Με πολύ ενδιαφέρον πληροφορηθήκαμε από τοπική ιστοσελίδα για τη «δυσάρεστη έκπληξη» που έκρυβε ο προϋπολογισμός του Δήμου μας.

Όμως επειδή όπως λέει κι ο σοφός μας λαός «τα στερνά τιμούν τα πρώτα, θα συνιστούσαμε στον αρθρογράφο του δημοσιεύματος υπομονή και ξανά υπομονή.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των συμπολιτών μας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι και το 2020, η αρχική σύνταξη του προϋπολογισμού προέβλεπε 9.000,00 € χρηματοδότηση για τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου μας. Το τελικό ποσό όμως που δόθηκε ανήλθε στις 15.000,00 €.


Περισσότερα...

 

ΣΥΡΙΖΑ Κεφ./Ιθάκ.: Ανάσα στην αγορά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2021 18:31

Αλλά να συνοδεύεται από ουσιαστικά μέτρα στήριξης της οικονομίας

Το λιανεμπόριο άνοιξε και παρά τη δραματικά μειωμένη αγοραστική δύναμη των πολιτών, δίνεται σε όλους μας μία πρώτης τάξης ευκαιρία να στηρίξουμε τα τοπικά καταστήματα και τις μικρές επιχειρήσεις της περιοχής μας, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για να δοθεί έτσι μία ανάσα στην αγορά.

Ταυτόχρονα, χιλιάδες εργαζόμενοι πήγαν μετά από καιρό στη δουλειά τους σε καθεστώς ανασφάλειας για το αύριο, χιλιάδες καταστηματάρχες ψάχνουν από το πρωί «σωσίβιο» από τα χρέη και τις υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευθεί και δυστυχώς, πολλοί έχασαν την δουλειά τους και σήμερα είναι άνεργοι ή ακόμα σε αναστολή εργασίας.

Για αυτό και η απροθυμία της κυβέρνησης να στηρίξει τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας αποτελεί τη μεγάλη τροχοπέδη της επόμενης μέρας.

Διότι, δεν αρκεί να βγουν πρόσκαιρα τα λουκέτα. Αν δεν παρθούν έστω και τώρα, έστω και με καθυστέρηση, ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης, τα λουκέτα θα είναι οριστικά την επόμενη φορά και χιλιάδες ακόμα εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο.

Το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορεί να είναι δικαιολογία.

-Η κυβέρνηση πρέπει εδώ και τώρα να αφουγκραστεί την ανασφάλεια εργαζομένων και επιχειρήσεων και να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

-Να μετατρέψει το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση.


Περισσότερα...

 

ΛΑΣΥ Ιθάκης: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 11-1-2021

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2021 13:01

Επωδός έχει γίνει η συστηματική και προκλητική άρνηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ιθάκης να φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα της υγείας, των υποδομών και της ασφάλειας των κατοίκων, στο νησί μας, που εισηγείται η Λαϊκή Συσπείρωση .

Τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η άρνησή της να συζητηθεί στο Δ.Σ. το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, με θέμα την κατάρρευση του δρόμου του Μπροστά Αετού.

H Λαϊκή Συσπείρωση, πολύ πριν το συμβάν (εδώ και πολλά χρόνια), ζητούσε επίμονα την άμεση εκτέλεση εργασιών ανακατασκευής του δρόμου στον Μπροστά Αετό, προειδοποιώντας πως είναι έτοιμος να καταρρεύσει και να χωριστεί το νησί στη μέση. Μετά


Περισσότερα...

 

Tρία εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας νησιών το 2020. Εντός, Κεφαλλονιά & Ιθάκη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2021 18:10

Συνεχίζεται και το 2021 με αμείωτο ρυθμό το έργο της κάλυψης των αναγκών και άλλων νησιών

Ο προγραμματισμός έργων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας σε άνυδρα νησιά, συζητήθηκε σήμερα στην διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στην διάρκεια της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης Μελετών, Έργων, Φυσικών Πόρων και Ενέργειας της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπογραμμίσθηκε ότι το περασμένο έτος πραγματοποιήθηκαν έργα για την αντιμετώπιση αναγκών ύδρευσης στα νησιά μας, της τάξης των τριών (3) εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση που έγινε από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της εν λόγω Γενικής Γραμματείας.


Περισσότερα...

 
 

ΠΙΝ σε Υπουργείο Εσωτερικών:Απαιτείται ειδική προσέγγιση στις νησιωτικές Περιφέρειες λόγω ιδιαιτεροτ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2021 11:09

-Πρώτη συνάντηση ΕΝ.Π.Ε. με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών

-Στελέχωση υπηρεσιών, θεσμική μεταρρύθμιση, εκλογικός νόμος και απόδοση πόρων από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν από τους Περιφερειάρχες στον Υπουργό, Μάκη Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα

Η πρώτη θεσμική συνάντηση των Περιφερειαρχών με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποιήθηκε -μέσω τηλεδιάσκεψης- το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου 2021.


Περισσότερα...

 
 

Π.Καππάτος–Ομιλία στην Ολομέλεια για το Ν/Σ του Υπουργείου Εσωτερικών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2021 11:07

Για τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ (13/1/2021)

Κύριε Υπουργέ,

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι.

Αφού ευχηθώ καλή επιτυχία στους κυρίους Βορίδη και Πέτσα καθώς επίσης και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώτσηρα, μέχρι πρότινος εισηγητή από μέρους της πλειοψηφίας στο παρόν νομοσχέδιο, επιτρέψτε μου μια επισήμανση.

Είναι σημαντικό ότι συζητούμε το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών κατόπιν αποδοχής του, ως έχει, από τον νέο Υπουργό, κ. Μάκη Βορίδη.


Περισσότερα...

 
 

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2021 11:07

-Με ανυπόστατα επιχειρήματα, αβάσιμα και ψευδή στοιχεία, παραποιούν κατάφορα την πραγματικότητα ως προς τη νομοθεσία και τον τρόπο λειτουργίας των Ο.Τ.Α. ΑΕ.

-Ας ανατρέξει στο -όχι και τόσο μακρινό- παρελθόν ο κος Γαλιατσάτος, ο οποίος θέλει σήμερα να εμφανίζεται ως ο τιμητής του α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να θυμηθεί πώς απαξίωνε τον Δήμο Κέρκυρας ζητώντας να αναλάβει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αποκλειστικά τη διαχείριση των απορριμμάτων

Για μια ακόμα φορά η ΑΝ.Α.Σ.Α. αποδεικνύει, με την ανακοίνωσή της αναφορικά με την εξέλιξη του Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων, την τυφλή αντιπολιτευτική επιθετικότητά της, ακόμη κι αν αυτή πλήττει τα καίρια συμφέροντα των κατοίκων των Ιονίων Νήσων.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 193

leivada_banner copy.png