ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
6/2021
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απομακρύνονται τα μπάζα στο λιμάνι του Αργοστολίου με έγκριση πίστωσης 100.000 € από τον Γ. Γ. Υποδ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 11 Ιούνιος 2021 23:01

Με απόφαση που υπέγραψε εχθές 10 Ιουνίου 2021 ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης αποδεσμεύονται άμεσα 100.000 ευρώ για την απομάκρυνση υλικών κατεδαφίσεων («μπάζων») στο λιμάνι του Αργοστολίου.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες η αρμόδια υπηρεσία θα έρθει σε συνεννόηση με τον Δήμο Αργοστολίου ώστε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να αναλάβει την εκτέλεση του έργου.

Ευχαριστώ θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για την εξαιρετική συνεργασία μας στο τόσο σοβαρό για τον τόπο μας ζήτημα.

Η πρόσφατη απόφαση του κ. Γενικού Γραμματέα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι συντεταγμένα, με σχέδιο και μακριά από ανέξοδες κραυγές μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών του Νομού μας.

Σε ό,τι με αφορά παρακολουθώ στενά και με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11/6/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 

Εκτέλεση Έργου «Δημοτική Οδοποιία Δήμου Αργοστολίου έτους 2020» προϋπολογισμού 353.454,63€

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 11 Ιούνιος 2021 23:00

Τρεις σημαντικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου Αργοστολίου υλοποιούνται αυτές τις ημέρες.

•Η δέσμευση ότι η διάθεση των πιστώσεων των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) στα χωριά μας θα πρέπει να γίνεται με δίκαιο και διαφανή τρόπο, με τη χρήση πληθυσμιακών κριτηρίων,

•Η δέσμευση ότι η διάθεση του 80% των πιστώσεων των ΑΠΕ θα πρέπει να γίνεται στα χωριά στα οποία είναι εγκατεστημένα τα Αιολικά Πάρκα όπως ο σχετικός νόμος ορίζει, και


Περισσότερα...

 

ΤΟ «ΓΙΟΦΥΡΙ» ΤΟΥ «ΧΕΙΜΩΝΙΚΟΥ» ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 10 Ιούνιος 2021 20:25

ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Η γέφυρα του «Χειμωνικού» που βρίσκεται στον Αγκώνα της Κεφαλονιάς, πέρα από την συγκοινωνιακή της σημασία αφού συνδέει την περιοχή του Αργοστολίου (παραλιακός), αλλά και την περιοχή της Παλικής με την βόρεια Κεφαλονιά (Μύρτο, Ασο, Φισκάρδο και μέσω αυτού την Λευκάδα, την Αγία Ευφημία και την Σάμη και μέσω αυτού την Πάτρα, τον Αστακό και την Ιθάκη), έχει και την αξία της στην σύγχρονη ιστορία της Κεφαλονιάς. Η παλιά πέτρινη γέφυρα η οποία υπάρχει ως σήμερα, θυμίζει την παρουσία της Γερμανικής κατοχής στο νησί, (κατασκευάστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές) αλλά και την αντιστασιακή δράση του λαού.


Περισσότερα...

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ: Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 09 Ιούνιος 2021 16:34

Kαι στις 10 Ιουνίου συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για να μην περάσει το εργασιακό έκτρωμα της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατέθεσε στην Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και δίνει το τελειωτικό χτύπημα στον κόσμο της εργασίας, σε συνέχεια των αντεργατικών και αντικοινωνικών πολιτικών που εφαρμόζει από την επομένη των εκλογών.

Ο κ.Χατζηδάκης κοροϊδεύει τον κόσμο της εργασίας δηλώνοντας ότι ο εργαζόμενος για τις επιπλέον ώρες που θα εργάζεται χωρίς πρόσθετη αμοιβή θα πληρώνεται με …ρεπό και νομοθετεί για την κατάργηση του οκτάωρου, την επιβολή με ατομική σύμβαση της δεκάωρης


Περισσότερα...

 

Εργαστήρια Επιχειρηματικής ανακάλυψης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 08 Ιούνιος 2021 19:17

Στο πλαίσιο αναθεώρησης της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS), η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης προγραμματίζουν μία δέσμη ενεργειών που στοχεύουν στον επανακαθορισμό των απαραίτητων παρεμβάσεων για την επίτευξη των επιθυμητών στόχων της στρατηγικής για την περίοδο 2021-2027.

Η διαδικασία σε πρώτη φάση περιλαμβάνει τη διοργάνωση 4 Εργαστηρίων Επιχειρηματικής Ανακάλυψης με την εξής δομή και με το παρακάτω πρόγραμμα:

• Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 - Τουρισμός Εμπειρίας & Πολιτισμός. Περιλαμβάνει ξεχωριστές εικονικές συναντήσεις (virtual rooms) στους τομείς :


Περισσότερα...

 
 

Τ.Α. Ριζική αλλαγή στους διαγωνισμούς έργων ΕΣΠΑ, Ταμείου Ανάκαμψης,ΕτΕ για αναπλάσεις

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 06 Ιούνιος 2021 10:31

Με επίκληση την ανάγκη επιτάχυνσης των έργων, μείωσης των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται στην υλοποίηση τους αλλά και την αξιοποίηση των υπηρεσιών ( Τεχνικές Υπηρεσίας κλπ) δήμων, περιφερειών, υπουργείων κ.α., η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ριζική τροποποίηση του μέχρι πρότινος ισχύοντος πλαισίου.

Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ταγαρά,που φέρει ημερομηνία 19 Μαΐου, προέβη στην « κατάργηση» των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για έργα που αφορούν αναπλάσεις ή σχεδιασμό αστικού εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων.

Ειδικότερα, η σχετική υπουργική απόφαση, που φέρει ημερομηνία 19/5/2021, προβλέπει ότι εξαιρούνται από την υποχρέωση διενέργειας αρχιτεκτονικού διαγωνισμού:


Περισσότερα...

 
 

Η «ενοχλητική φωνή» της Λαϊκής Συσπείρωσης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 05 Ιούνιος 2021 21:08

Αυτές είναι οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι οποίες κατά την κρίση της Περιφερειακής Αρχής και του Προέδρου, «προκαλούν χάος στις συνεδριάσεις, δεν είναι στις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποτελούν στείρο πολιτικό λόγο, καθυστερούν την αποτελεσματικότητα της Περιφερειακής Αρχής»! Αυτά ήταν μερικά από τα επιχειρήματά τους αφού ξεσκεπάστηκαν τα νομικίστικα τερτίπια, προκειμένου να καταργηθεί, από τον κανονισμό η δυνατότητα της αντιπολίτευσης να θέτει αυτοδίκαια θέματα προς συζήτηση. Για «να μπει τάξη» όπως είπαν! Για μας είναι καθαρό, θέλουν ανενόχλητοι να προωθούν τις ιεραρχήσεις και τα σχέδια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή μας.

Το αφήνουμε στην κρίση του λαού των Ιονίων!


Περισσότερα...

 
 

Με απόλυτη εγκυρότητα, δημιουργική πορεία και αποτελεσματικότητα προχωρεί ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2021 19:19

-Στο κενό πέφτουν μία-μία οι καταγγελίες και οι απόπειρες να πλήξουν τον ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων

-Ενημέρωση από την Πρόεδρο του Φορέα και Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, «με σεβασμό στην κοινή γνώμη και στις προσμονές των πολιτών των Ιονίων Νήσων από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων»

Με αφορμή τα δημοσιεύματα από διάφορες πηγές, την παραπληροφόρηση και τις ανυπόστατες παρεμβολές στον δημόσιο διάλογο, όπως και τις επικίνδυνες παρεμβάσεις στις διαγωνιστικές διαδικασίες -με αποκλειστικό στόχο να πλήξουν το κύρος του Φορέα και ν’ ανακόψουν με κάθε τρόπο το έργο του προς όφελος των πολιτών και της ανάπτυξης- η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΦοΔΣΑ και Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, παραθέτει προς ενημέρωση:


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 214

leivada_banner copy.png