ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διαφήμιση
6/2021
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aίτημα για παράταση υποβολής αιτήματος επιδότησης παγίων δαπανών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 01 Ιούνιος 2021 18:58

Αξιότιμοι κύριοι,

Έντονη σύγχυση έχει προκληθεί σε επαγγελματίες και φοροτεχνικούς με την απόφαση ΓΔΟΥ 504/2021 σχετικά με τη διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, κατά τους μήνες Απρίλιο ως και Δεκέμβριο 2020.

Σύμφωνα με την απόφαση προκειμένου μια επιχείρηση να μπορεί να ενταχθεί στο μέτρο στήριξης θα πρέπει να έχει υποβληθεί η δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το έτος 2020( έστω και αν αφορά μόνο το Ε3) μέχρι και 17/06/2021. Η προθεσμία αυτή είναι ασφυκτική για τους φοροτεχνικούς που καλούνται μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες να υποβάλλουν ένα τεράστιο όγκο δηλώσεων, ενώ παράλληλα πρέπει να ανταποκρίνονται στις καθημερινές


Περισσότερα...

 

Ψηφιακές υπηρεσίες, One Stop Shop & άνοιγμα αγορών με διασφάλιση του ανταγωνισμού για το yachting

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 01 Ιούνιος 2021 18:55

Νομοσχέδιο που εκσυγχρονίζει το θεσμικό πλαίσιο για τα σκάφη αναψυχής και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του κλάδοι, με σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα, παρουσίασε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Το νομοσχέδιο υπηρετεί τρεις βασικούς στόχους. Πρώτον, τον εξορθολογισμό της δραστηριοποίησης του συνόλου των επαγγελματικών σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα, υπό όρους και προϋποθέσεις που δεν θα προκαλούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών πλοίων αναψυχής.

Δεύτερον, τον εκσυγχρονισμό του καθεστώτος ασφάλισης πλοίων και πληρωμάτων των σκαφών αναψυχής.


Περισσότερα...

 

ΕΒΕΚΙ: Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 28 Μάιος 2021 10:55

Η Δράση αφορά στην ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών γυμναστηρίων και παιδότοπων, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία της νόσου COVID-19, καθώς η λειτουργία τους έχει ανασταλεί καθ' όλη τη διάρκεια ισχύος των γενικών περιοριστικών μέτρων στη χώρα.

Στόχος της Δράσης είναι να καλύψει με τη μορφή ενίσχυσης μελλοντικών λειτουργικών δαπανών (στις οποίες περιλαμβάνεται το κόστος απασχόλησης, αλλά και οι αποσβέσεις παγίου εξοπλισμού), μέρος της απαιτούμενης ρευστότητας για την εκ νέου εκκίνηση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, καθώς και να δώσει ένα κίνητρο για τη διατήρηση των ενισχυόμενων δραστηριοτήτων στο εγγύς μέλλον, στηρίζοντας έτσι εμμέσως και τη διατήρηση θέσεων εργασίας.


Περισσότερα...

 

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΠΕΚΑ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 27 Μάιος 2021 12:01

Το Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Αργοστολίου σας ενημερώνουν ότι τη Δευτέρα 31 του Μαΐου θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα κάτωθι επιδόματα:

- Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα

- Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

- Επίδομα Στέγασης

- Επίδομα Γέννησης


Περισσότερα...

 

EBEKI: Χρηματοδότηση του προγράμματος της εταιρείας Condor που συνδέει Κεφαλλονιά με Γερμανία

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 26 Μάιος 2021 18:31

Το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης πιστό στη δέσμευση του για στήριξη των επαγγελματιών των νησιών μας και συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία με το Δήμο Αργοστολίου και την Τουριστική Επιτροπή, ομόφωνα σήμερα ψήφισε τη χρηματοδότηση του προγράμματος της εταιρείας Condor που θα συνδέσει την Κεφαλονιά με τη Γερμανία.

Το πρόγραμμα αυτό έρχεται σε μια πολύ δύσκολη χρονικά συγκυρία λόγω της πανδημίας και θα ξεκινήσει από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, ενισχύοντας άμεσα την προβολή και την επισκεψιμότητα των νησιών μας.

Η εταιρεία Condor θα ξεκινήσει πτήσεις από τον Ιούλιο μέχρι και τον Οκτώβριο από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ προς την Κεφαλονιά, ενώ η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι τριετής με προοπτικές επέκτασης και περαιτέρω ενίσχυσης του.

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 26/5/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 


 
 

Ξεκίνησε χθες η καταβολή του δώρου τοκετού του Χαράλαμπου Γερουλάνου στους δικαιούχους

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 20 Μάιος 2021 19:44

Οι τέσσερις πρώτες οικογένειες έλαβαν το δώρο , ενώ συνεχίζονται οι αιτήσεις για νέους δικαιούχους.

Ευχαριστούμε θερμά για ακόμη μια φορά τον κ. Γερουλάνο για την σπουδαία αυτή προσφορά του.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 20/5/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 
 

Δήμος Αργοστολίου: Ανακοίνωση ΕΛΓΑ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 19 Μάιος 2021 20:06

Ανακοινώνεται ότι,

Για την δημοτική ενότητα ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ, όσοι έχουν υποστεί ζημιά στη φυτική παραγωγή ( ΑΜΠΈΛΙΑ , ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ , ΣΑΝΟ ,κλπ ) από ΧΑΛΑΖΙ 15/5/2021 μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για αποζημίωση , στα γραφεία του Δήμου Αργοστολίου που βρίσκονται στο Κτήριο Ξένια έως και 28/5/2021 ημέρα Παρασκευή .

Προϋπόθεση, Φυσικά η Νομικά πρόσωπα που έχουν δηλωμένα τα αγροτεμάχια στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και ελέγχου (ΟΣΔΕ) και να έχουν καταβάλει την ειδική ασφαλιστική εισφορά του 2020

Ο ανταποκριτής ΕΛΓΑ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19/5/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 


 
 

Άμεσες ενέργειες στήριξης των πληγέντων από την χαλαζόπτωση παραγωγών της Κεφαλονιάς

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 18 Μάιος 2021 20:01

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργάνωσε διαδικτυακή συνάντηση εργασίας

Θα ενημερώσει και θα προτείνει ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφερειάρχης

Η ενημέρωση για τις ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες της Κεφαλονιάς από την πρόσφατη χαλαζόπτωση, τα μέτρα αντιμετώπισης και οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ ήταν το αντικείμενο της διαδικτυακής συνάντησης εργασίας με παραγωγούς και οινοποιούς που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και την οποία συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Σωτήρης Κουρής.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 2 από 170

leivada_banner copy.png