ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΟΙΠΑ ΝΕΑ Ανατριχίλα στην Κρήτη:Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές τιμούν τη «γενναιότητα» των Nαζί. ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η εκδήλωσ
Διαφήμιση
5/2021
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανατριχίλα στην Κρήτη:Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές τιμούν τη «γενναιότητα» των Nαζί. ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η εκδήλωσ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Μετά την κατακραυγή ακυρώθηκε η εκδήλωση;

Αργά το μεσημέρι στις 13/4/2021 και έπειτα από την κατακραυγή στον ελληνικό Τύπο οι «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» κατέβασαν τις αναρτήσεις τους από την ιστοσελίδα τους για την προγραμματισμένη εκδήλωση στην Κρήτη.

Φαίνεται πως ενημερώθηκαν από τους τρεις Ελληνες που είναι μέλη της οργάνωσης.

Μάλιστα η οργάνωση άλλαξε και τους πίνακες με τα μέλη της επιτροπής εξαφανίζοντας τους δύο εκ των τριών Ελλήνων, ένας εκ των οποίων είναι αστυνομικός εν ενεργεία._______________________

Οι «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» ετοιμάζουν εκδηλώσεις μνήμης στην Κρήτη. Μέλη τους και Ελληνες ένστολοι.

«Τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών που πριν από 80 χρόνια πήδηξαν και κατέλαβαν το νησί της Κρήτης» σκοπεύουν να τιμήσουν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά από τις 17 έως και τις 23 Μαΐου 2021 οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές «European Paratroopers» με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την Επιχείρηση Ερμής της ναζιστικής Γερμανίας. «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους» αναφέρει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της προκαλώντας ανατριχίλα στην τοπική κοινωνία.

«ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους - 17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία» αναφέρεται στην αφίσα.


Βέβαια στην ιστοσελίδα των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι έχουν παράρτημα και στην Ελλάδα, αναφέρουν ότι θα τιμήσουν τη γενναιότητα των συμμαχικών δυνάμεων και των Κρητών, και σημειώνουν ότι έχουν απευθύνει πρόσκληση και σε άλλους αλεξιπτωτιστές από χώρες του ΝΑΤΟ.

Ο Δήμαρχος Χανίων, ο κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, μιλώντας στη HuffPost αναφέρει ότι από το πρωί δεν έχει σταματήσει να χτυπάει το τηλέφωνο του Δημαρχείου. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την συγκεκριμένη εκδήλωση, ούτε γνωρίζει εάν υπάρχει κάποιος σύνδεσμος στην Ελλάδα που να βοηθάει την Ενωση των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. «Το διερευνούμε» λέει ο ίδιος αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια τέτοια εκδήλωση προσβάλλει το κοινό αίσθημα.

Η Ένωση των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών φαίνεται ότι έχει έδρα την Ιταλία και στο καταστατικό της αναφέρει πως πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, ενώ ξαφνιάζει η επισήμανση πως υποστηρίζει τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα (The European Paratroopers Association is a non-profit organization that support free democratic basic rights.).

Επίσης εντύπωση προκαλεί ότι στη συγκεκριμένη οργάνωση συμμετέχουν και τρεις Έλληνες.

Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει ο κ. Γιώργος Κασαγιάννης και στην Εκτελεστική Επιτροπή οι κ.κ. Θωμάς Αποστόλου και Παρασκευάς Καζάς, ο οποίος υπηρετεί ως αστυνομικός στο Α.Τ Ραφήνας.

Να θυμίσουμε ότι στην Κρήτη ακόμη φοράνε μαύρα για αυτούς που έχασαν από τα αντίποινα των ναζί Γερμανών αλεξιπτωτιστών (Πάνω από 40 χωριά καταστράφηκαν και εκατοντάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους) και να σημειώσουμε ότι χωρίς μνήμη δεν μπορεί να επικρατήσει συμφιλίωση των λαών.

Πριν λίγα χρόνια Γερμανοί φοιτητές είχαν επισκεφτεί το Γερμανικό Νεκροταφείο στην Κρήτη ένας από αυτούς είχε πει σε σχέση με το ναζιστικό παρελθόν της πατρίδας του: «Είμαστε υπερήφανοι γιατί δεν είμαστε υπερήφανοι».

Δημοσθένης Γκαβέας

Huffington Post

ΟΔΥΣΣΕΙΑ,13/4/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png