ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
5/2021
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Σοφία Σακοράφα στο Δήμο Αργοστολίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 15 Μάιος 2021 23:13

Σήμερα, Σάββατο 15 Μαΐου 2021, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κα Σοφία Σακοράφα.

Την κα Σακοράφα συνόδευαν ο κ. Σαράντος Θεοδωρόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΜέΡΑ 25, η κα Χριστίνα Μαρούλη, Συντονίστρια και ο κ. Παναγής Μουσούρης, Αναπληρωτής Συντονιστής της Οργάνωσης Βάσης Κεφαλονιάς.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε η σπουδαιότητα της διεξαγωγής του διεθνούς μίτινγκ στίβου, ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2021, που είναι η πρώτη αγωνιστική συνάντηση μετά τις απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας καθώς και η πολυεπίπεδη συνεισφορά του αθλητισμού στην τοπική κοινωνία.


Περισσότερα...

 

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη λειτουργία της ΕΔΑΚΙ, την οργάνωση ΦΟΔΣΑ & τους Δασικούς Χάρτες

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 14 Μάιος 2021 20:49

Στο πλαίσιο της ανάγκης η Εταιρεία Διαχείρισης Αποβλήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης να καταστεί λειτουργική ως προς το φυσικό αλλά και το οικονομικό αντικείμενό της, είχα σήμερα σύσκεψη εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Μανώλη Γραφάκο.

Στον κ. Γενικό παρουσίασα τη διαχειριστική και οικονομική κατάσταση στην οποία η Εταιρία βρίσκεται σήμερα, εξέθεσα τις προτάσεις που τα στελέχη της μου έχουν επισημάνει και συμφωνήσαμε το αμέσως επόμενο διάστημα από κοινού με τις υπηρεσίες του Υπουργείου και της Γραμματείας να αναζητήσουμε τις βέλτιστες λύσεις.


Περισσότερα...

 

Συναντήσεις με τον Δήμαρχο Αργοστολίου στα Υπουργεία Νησιωτικής Πολιτικής, Εσωτερικών και Υποδομών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 13 Μάιος 2021 20:54

Σήμερα και χθες είχα συναντήσεις εργασίας σε Υπουργεία με τον Δήμαρχο Αργοστολίου και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Μιχαλάτο.

Χθες συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη και τον νέο Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη. Το πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η επίσπευση της έκδοσης των απαραίτητων αδειοδοτήσεων για την τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών στα λιμάνια του Φισκάρδου και του Πόρου, κάτι που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Το δεύτερο θέμα ήταν ο προγραμματισμός του Υπουργείου σε ότι αφορά νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για λιμενικές υποδομές.

Σήμερα επισκεφθήκαμε αρχικά το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου συναντήσαμε τον Γενικό Γραμματέα κ. Σταυριανουδάκη για θέματα του Δήμου Αργοστολίου.


Περισσότερα...

 

ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 13 Μάιος 2021 17:48

Τον τελευταίο χρόνο ο τόπος μας βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει όχι μόνο τη διάρκεια τους αλλά ούτε και την έκταση των συνεπειών τους.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η παρουσία και η δράση κάποιων ανθρώπων είναι καθοριστικής σημασίας για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και τον βηματισμό σε ένα σταθερό δρόμο.

Η διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς, χωρίς την ύπαρξη σαφούς νομοθετικού πλαισίου και διευκρινιστικών εγκυκλίων, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών προβλημάτων στη λειτουργία του νεοσύστατου Δήμου Αργοστολίου, τα οποία εντάθηκαν από την εμφάνιση της πανδημίας.


Περισσότερα...

 

Π. Καππάτος: Σχετικά με δημοσιεύματα που με αφορούν

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 12 Μάιος 2021 20:14

Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν δήθεν «είσπραξη» χρηματοδότησής μου από πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού, δηλώνω τα εξής:

Το 2020, όπως οι πλείστοι επαγγελματίες του τόπου μας που συμμετέχουν σε διάφορα προγράμματα ενίσχυσης και ως είχα το δικαίωμα, υπέβαλλα αίτηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Κρίθηκα δικαιούχος ενίσχυσης την 16η Απριλίου 2021. Δεδομένης της μεγάλης συμμετοχής συμπολιτών μας, εκ του αποτελέσματος η κίνησή μου ήταν λάθος και για αυτόν ακριβώς το λόγο ήδη από την 16η Απριλίου 2021 είχα δώσει εντολή στον οικονομικό μου συμπαραστάτη να μην προχωρήσει σε καμία διαδικασία


Περισσότερα...

 
 

Κληροδότημα Αδελφών Τυπάλδου: Έναρξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάθεση επισκευής ακινήτου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 12 Μάιος 2021 18:31

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κληροδοτήματος Αδελφών Τυπάλδου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την

ανάθεση της επισκευής / ανακατασκευής ακινήτου κοινωφελούς περιουσίας μέσω μακροχρόνιας εκμίσθωσης που βρίσκεται στην ακτή Τζελέπη 4 στον Πειραιά.

Η προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών είναι τρεις μήνες.

Μετά την έλευση των τριών μηνών η επιτροπή αξιολόγησης θα καταλήξει στον πλειοδότη και θα στείλει τα πρακτικά προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας.


Περισσότερα...

 
 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ:ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 12 Μάιος 2021 17:38

1. Γιατί η διαχείριση των αποβλήτων και ο χαρακτήρας της, αφορά στην προστασία της υγείας, του περιβάλλοντος αλλά και του εισοδήματος του λαού των Ιονίων νησιών.

2. Γιατί το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι όργανο που αναδείχτηκε από την ψήφο του λαού, ο οποίος ενημερώνεται και εκφράζει τη θέλησή του με τη συμμετοχή του στις ανοιχτές, δημόσιες συνεδριάσεις και σε αυτόν οφείλει να λογοδοτεί.

3. Γιατί δεν μπορεί να συνεχίζεται, εν κρυπτό, η υποβάθμιση των συνθηκών της ζωής του λαού εξ αιτίας του πολέμου που μαίνεται, ανάμεσα σε μικρότερα ή μεγαλύτερα επιχειρηματικά συμφέροντα, προσδοκώντας τεράστια κέρδη αφού «το σκουπίδι είναι χρυσός».


Περισσότερα...

 
 

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 11 Μάιος 2021 17:38

Υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή προσωρινής μεταλλικής γέφυρας Bailey στο ρέμα του Χειμωνικού

Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου για την “Κατασκευή Προσωρινής Μεταλλικής Γέφυρας Bailey στη Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης” υπέγραψε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Η κατάρρευση της γέφυρας του ρέματος του Χειμωνικού που κατασκευάστηκε το 1969 λόγω ΙΑΝΟΥ, αλλά και η καταστροφή του οδοστρώματος από την διάβρωση του πρανούς, υπήρξε


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 211

leivada_banner copy.png