ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οι αμιγώς φρυγανικές εκτάσεις στα νησιά μας δε χαρακτηρίζονται πλέον ως δασικές
Διαφήμιση
5/2021
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι αμιγώς φρυγανικές εκτάσεις στα νησιά μας δε χαρακτηρίζονται πλέον ως δασικές

PDFΕκτύπωσηE-mail

Με γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών και απόφαση του αρμοδίου Υφυπουργού κ. Αμυρά, οι εκτάσεις που καλύπτονται μόνο με φρύγανα και ασπάλαθους δε συγκεντρώνουν πλέον τις προϋποθέσεις χαρακτηρισμού ως δασικές, αλλά χαρακτηρίζονται ως χορτολιβαδικές, αγροτικές ή βραχώδεις.

Η απόφαση αυτή είναι σημαντική καθώς υπάρχουν εκτάσεις που καλύπτονται με ασπάλαθο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Ακολουθεί η ρύθμιση ακόμα πιο σημαντικών εκκρεμοτήτων, όπως είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασικών εκτάσεων στα νησιά του Ιονίου και η αναπροσαρμογή των δασικών χαρτών. Για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασικών εκτάσεων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεξεργάζεται το περιεχόμενο του Σχεδίου Νόμου


και στόχος μας είναι αυτό να περιλαμβάνει μια ρύθμιση που να εναρμονίζει τις αποφάσεις των δικαστηρίων με την διαδικασία που ακολουθεί η δημόσια διοίκηση.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένη να επιλύσει εκκρεμότητες δεκαετιών και είμαι αισιόδοξος ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη θα επωφεληθούν ιδιαίτερα από τον εξορθολογισμό της νομοθεσίας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,17/4/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png