ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
6/2021
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Λάμπης Κωνσταντινίδης: ΠΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΗΓΕΤΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΣΙ ΚΑΙ

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 19 Μάιος 2021 20:12

ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΣΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΙΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΝ!

Παρακολουθῶν τάς ἐνεργείας τῆς Ἀγκύρας καί τῆς νέας Τουρκοκυπριακῆς ἡγεσίας θά ἢθελον νά ἀναφερθῶ εἰς τό παρόν ἂρθρον εἰς ἀριθμόν ἐξ αὐτῶν, αἱ ὁποῖαι οὐδόλως συνᾲδουσι μέ χαρακτηρισμόν τῶν ἐκπροσώπων των ὡς συνετῶν, εἰλικρινῶν καί καλῆς πίστως ἀνθρώπων καί βεβαίως συνομιλητῶν.

Μία πρώτη περίπτωσις ἀπρεποῦς καί ἀσεβοῦς συμπεριφορᾶς τῶν δύο Τουρκικῶν ἡγεσιῶν εἶναι ἡ συμπεριφορά των πρός τούς παλαιοτέρους Τούρκους ἡγέτας των εἰς Κύπρον. Π.χ. πρός τόν πανέξυπνον πολιτικόν των Ῥαούφ Ντεκτάς, ὃστις τότε, βοηθούμενος καί ὑπό τῆς Ἀγγλικῆς Διοικήσεως, ὡδήγησε τά πράγματα μέχρι καί τήν ἐπέμβασιν τῆς Τουρκίας εἰς Κύπρον τῷ 1974. Καί αὐτός ὁ ἱκανώτατος Τουρκοκύπριος ἡγέτης ἒκρινε μετά τήν εἰσβολήν, ὃτι ἡ μόνη ἀποδεκτή λύσις δι’ ἀμφοτέρας τάς κοινότητας τῆς Νήσου ἦτο ἡ Διζωνική


Περισσότερα...

 

Γιώργος Μεσσάρης: Αναμένοντας τη σωτηρία…

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 19 Μάιος 2021 20:08

Πώς θα πάει φέτος ο τουρισμός στην Ελλάδα; Το ερώτημα αυτό ταλανίζει τους ασχολούμενους με τον τουριστικό τομέα και όχι μόνο.

Η απάντηση δύσκολη. Τα πάντα είναι ρευστά γεγονός που προκαλεί ανησυχίες οι οποίες εκφράζονται ποικιλοτρόπως.

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σε εφημερίδες αιγαιοπελαγίτικων νησιών δίνουν μια ζοφερή εικόνα της επικρατούσας κατάστασης.

Η εφημερίδα «Εμπρός» της Μυτιλήνης σημειώνει:


Περισσότερα...

 

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ:ΤΟ ΟΧΥΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 18 Μάιος 2021 11:33

92 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (17/5/1929-17/5/2021)

Κατά την πρώτη συνεδρίαση Συμβουλίου της Επικρατείαςτης 17ης Μαΐου 1929,ο Εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος και ιδρυτής του Δικαστηρίου μεταξύ άλλων είπε:

«Όταν δε έστω και άνευ προθέσεως διαπράξη η κυβέρνησις καμμίαν παρανομίαν και έλθη το συμβούλιον της επικρατείας να της πη ότι της ακυρώνει την πράξιν της ταύτην, σας βεβαιώ ότι θα έλθω προσωπικώς να συγχαρώ και να σφίξω το χέρι του προέδρου και των μελών του συμβουλίου της επικρατείας, διότι υπενθύμισαν εις την κυβέρνησιν ότι δεν έχει το δικαίωμα να παρανομή.» «Εάν κατορθώσωμεν και είμαι βέβαιος ότι θα το κατορθώσωμεν δια του συμβουλίου της επικρατείας να εμπνεύσωμεν και εις τον τελευταίον πολίτην που κατοικεί εις τα απώτατα του κράτους ότι «υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας» που προστατεύουν κάθε πολίτην αδικούμενον από οιονδήποτε διοικητικόν όργανον και από την κυβέρνησιν αυτήν χωρίς να έχη ανάγκην ο πολίτης να προσφεύγη εις πλάγια μέσα και εις την υποστήριξιν των ισχυρών της ημέρας δια να εύρη το δίκαιόν του, βεβαιωθήτε ότι εγκαινιάζομεν ένα σταθμόν ιστορικόν, τον ιστορικώτερον ίσως σταθμόν της ζωής μας από αιώνος.»

Τα 92 χρόνια πού πέρασαν έκτοτε παρά τις εθνικές τραγωδίες και περιπέτειας απέδειξαν ότι ο


Περισσότερα...

 

ΙΚΙ: 18 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Μουσείων και τα προβλήματα των μουσείων στην Κεφαλονιά

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 18 Μάιος 2021 11:27

Οι διεθνείς ημέρες όπως αυτή των μουσείων είναι αφορμή για σοβαρό προβληματισμό και λιγότερο για κάποιες εορταστικές εκδηλώσεις. Αυτό ισχύει τόσο για τη χώρα μας όσο και για τα νησιά μας

Στα καλά νέα πρέπει να καταχωρίσουμε το σημαντικό γεγονός που είναι η έναρξη της διαδικασίας για τη δημιουργία του Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου που έγινε δυνατή χάρις στην ευγενή δωρεά της οικογένειας Σκλάβου και στην παραχώρηση από το Δήμο Αργοστολίου του διατηρητέου πρώην κτηρίου της τράπεζας της Ελλάδος στο Αργοστόλι. Είναι μια ελπιδοφόρα κίνηση που πρέπει να φτάσει σε αίσιο τέρμα. Και ακόμη, να συνεχιστεί με άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες.


Περισσότερα...

 

Νίκος Γιαννόπουλος για την Άννα Πολλάτου

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 17 Μάιος 2021 19:27

Πέρασαν κιόλας επτά χρόνια.

Επτά δύσκολα χρόνια, δε λέω.

Για άλλον περισσότερο και για άλλον λιγότερο...

Αυτή τη μέρα ,όμως,κανένας Κεφαλονίτης,και ειδικά φίλος του Αθλητισμού δεν μπορεί να μη φέρει στη μνήμη του την αδικοχαμένη Ολυμπιονίκη,Άννα Πολλάτου.

Πλήρωσε κι αυτή τον δρόμο-"καρμανιόλα" Πατρών-Πύργου,εκεί κοντά στη Βάρδα...Πολλά γράφτηκαν , δίκες γίνονται...Θα βγει η αλήθεια;Δεν είμαι σίγουρος.

Είμαι σίγουρος ,όμως,ότι αυτή η νεαρή κοπέλα δεν "μέτραγε" μόνο για τα μετάλλια και τις διακρίσεις.


Περισσότερα...

 
 

Ηλίας Μπεριάτος: Ελληνική τουριστική αποικία

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 16 Μάιος 2021 20:29

Τις ημέρες αυτές, εν μέσω πανδημίας και πανηγυρικής έναρξης τουριστικής περιόδου γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων που κάθε άλλο παρά αξιοπρεπή είναι για τη χώρα μας. Μια χώρα με ιστορία και πολιτισμό.

Με πίδακες νερού, που εκτοξεύεται από πυροσβεστικές αντλίες σχηματίζοντας δοξαστικές υδάτινες αψίδες, πάνω από τα προσγειωμένα αεροσκάφη, υποδεχόμαστε τους πρώτους τουρίστες που αφικνούνται στη χώρα μας. Χοροί στήνονται στα αεροδρόμια της Κρήτης από ντόπιους με παραδοσιακές στολές… Το σκηνικό θυμίζει έντονα εικόνα υποδοχής αποικιοκρατών από ιθαγενείς ! Ελπίζουμε μόνο να μη δούμε παρόμοια φαινόμενα και στην Κεφαλονιά…


Περισσότερα...

 
 

Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος: Γκάτσος... Βαλτέτσι... Κεφαλληνία...

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 13 Μάιος 2021 17:47

12 και 13 Μαΐου τού 1821... είναι η μάχη στο Βαλτέτσι...

ο Κολοκοτρώνης την θεωρεί ως μάχη κλειδί για την Επανάσταση...

Ένας από τους συμμετέχοντες σ'αυτήν είναι ο Γκάτσος...

ο Πρίγκιπας μπροστά στον οποίο ο Χατζιδάκις έκανε σιωπή...

για να μάθει την αλήθεια ...


Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Μεσσάρης: Η επερχόμενη καταστροφή…

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 12 Μάιος 2021 18:50

Ποιος κορωνοϊός και πράσινα άλογα. Αυτό που έρχεται με μεγάλη ταχύτητα θα είναι πολύ πιο θανατηφόρο, απίστευτα πιο καταστροφικό και τρομακτικά οδυνηρό και για την επέλαση αυτού του κακού την ευθύνη φέρει ο ίδιος ο άνθρωπος που εθελοτυφλεί, αρνούμενος πεισματικά να παραδεχτεί τις συνέπειες των πράξεων του!

Δύο είναι οι βασικές γενεσιουργές αιτίες της επερχόμενης συμφοράς που αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, τα παιδιά και κυρίως τα εγγόνια μας (δεν τολμώ να μιλήσω για τα δισέγγονά μας) θα δουν πράγματα που εμείς δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε! Οι αιτίες της καταστροφής είναι οι απίστευτα υψηλοί ρυθμοί αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού και η αλόγιστη καταπόνηση του περιβάλλοντος.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 3 από 268

leivada_banner copy.png