ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΙΝ: Γόνιμος διάλογος με τους Προέδρους των Κοινοτήτων της Ζακύνθου
Διαφήμιση
4/2021
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΠΙΝ: Γόνιμος διάλογος με τους Προέδρους των Κοινοτήτων της Ζακύνθου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Υποδομές, στερεά απόβλητα, καθημερινότητα και ποιότητα ζωής στην ατζέντα

Σημαντικά ζητήματα που άπτονται των υποδομών, της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ζακύνθου συζήτησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, μέσω τηλεδιάσκεψης, με την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου, Οικονομικών & θεμάτων Πολιτισμού και μέλους του ΔΣ του νέου διαβαθμιδικού περιφερειακού ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων Κατερίνας Μοθωναίου, και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνου Καποδίστρια.


Η Περιφερειάρχης άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα και τις προτάσεις των Προέδρων και τους ενημέρωσε για τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου όσον αφορά στα αναπτυξιακά σχέδια και στις δράσεις για την καθημερινότητα και την ασφάλεια. Αντάλλαξε απόψεις για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων για την αποκατάσταση και συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου και την οδική ασφάλεια για την ολοένα και καλύτερη θωράκιση των περιοχών τους.

Συζητήθηκαν διεξοδικά και ζητήματα όπως η ασφαλής επισκεψιμότητα του “Ναυαγίου”, η υδροδότηση των ορεινών Κοινοτήτων, η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών στα “Ξύγκια”, αλλά και η ολοκλήρωση του λιμανιού στις Βολίμες που θα δόσει αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή. Στάθηκαν σε ζητήματα όπως το κυκλοφοριακό και η παραλιακή του Αργασίου, η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης απο το την Αγία Τριάδα έως το Κρυονέρι, η εικόνα και η ασφάλεια του Λαγανά τους θερινούς μήνες, οι αθλητικές υποδομές όπως και η ορθή και καθολική εφαρμογή της δακοκτονίας.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων είχαν επίσης έντονο ενδιαφέρον να ενημερωθούν από την Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων, για την μετάβαση της Ζακύνθου στην σύγχρονη διαχείριση στερεών αποβλήτων με την κατασκευή του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων που θα διαθέτει μια σύγχρονη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) και την δυνατότητα εξέλιξής της σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Στο σύνολό τους, οι Πρόεδροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μετάβαση της Ζακύνθου, σε αυτή την νέα πραγματικότητα

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στην Περιφερειάρχη ήταν και αυτό την ανάρτησης των δασικών χαρτών και τις αστοχίες που παρατηρούνται αναφορικά με τις ιδιοκτησίες, η οποία τους ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με τα προβλήματα στα Ιόνια Νησιά και την διευκόλυνση των πολιτών στην δήλωση των σφαλμάτων.

Ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσιος Ακτύπης είχε την ευκαιρία να απευθύνει χαιρετισμό στην διαδικτυακή συνάντηση των Προέδρων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο της Περιφέρειας και την συμβολή του στην στήριξη της οικονομίας και της ανάπτυξης του νησιού.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2/3/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png