ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μέτρα Στήριξης στους Παραγωγούς που επλήγησαν από τη Χαλαζόπτωση:
Διαφήμιση
7/2021
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέτρα Στήριξης στους Παραγωγούς που επλήγησαν από τη Χαλαζόπτωση:

PDFΕκτύπωσηE-mail

Στα μέσα Ιουλίου ολοκληρώνεται η καταγραφή

Στο πλαίσιο της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τα «Μέτρα στήριξης των παραγωγών της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κεφαλληνίας που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση της 15ης Μαΐου 2021».

Στην ερώτησή μου παρουσία του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Γιάννη Οικονόμου τόνισα το γεγονός πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή σειράς καλλιεργειών, με τη πλέον σοβαρή επίπτωση να εντοπίζεται στα αμπέλια και τα ελαιόδεντρα.


Η Ερώτησή μου αφορούσε στις ενέργειες που το Υπουργείο έχει προβεί ώστε η εκτίμηση των καταστροφών στη παραγωγή να ολοκληρωθεί έγκαιρα καθώς και το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αποζημιώσεων στους παραγωγούς που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση.

Ο κ. Υφυπουργός, αφού αναγνώρισε την άμεση κινητοποίησή μου ώστε να βρεθεί λύση στο σημαντικό πρόβλημα που ανέκυψε, τόνισε τα ακόλουθα:

-Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει τους παραγωγούς.

-Στόχος της Ηγεσίας του Υπουργείου και της Κυβέρνησης συνολικά είναι οι καλλιέργειες να αποζημιωθούν έγκαιρα και δίκαια.

-Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί οι απαραίτητες επισημάνσεις, έχουν γίνει 25 αναγγελίες ενώ έχουν υποβληθεί 255 δηλώσεις ζημίας που αφορούν 680 αγροτεμάχια.

-Το έργο των εκτιμήσεων έχει ξεκινήσει από τη 10η Ιουνίου ενώ πρόκειται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιουλίου

-Η αποζημίωση στους παραγωγούς θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την επεξεργασία των στοιχείων που οι εκτιμητές θα συλλέξουν ενώ πρόκειται να καταβληθεί την περίοδο της συγκομιδής

-οι ζημιές στα νεαρά κλήματα και το φυτικό κεφάλαιο πρόκειται να ληφθούν υπόψη

Στη δευτερολογία μου έθεσα στον κ. Υφυπουργό το ζήτημα της αυξανόμενης συχνότητας καταστροφών στις καλλιέργειες λόγω της κλιματικής αλλαγής και ρώτησα με ποιόν τρόπο σκέφτεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις αντίστοιχα αυξανόμενες ανάγκες σε αυτό τον τομέα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ερώτησή μου και την Απάντηση του κ. Υφυπουργού συνολικά, στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://bit.ly/3wHcCA8

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/6/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png