ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 20ΧΡΟΝΗ ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ
Διαφήμιση
7/2021
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 20ΧΡΟΝΗ ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Συγκλονισμένο το Πανελλήνιο, παρακολουθεί τη μεγάλη ανατροπή με τον σύζυγο που όλοι αρχικά λυπήθηκαν και του έστελναν μηνύματα συμπαράστασης να μετατρέπεται σε τέρας και δολοφόνο.

Επειδή κανένα έγκλημα τελικά δεν μένει ατιμώρητο έρχεται η ώρα της τιμωρίας.

Όμως οι ρυθμίσεις του ισχύοντος ποινικού κώδικα δυστυχώς είναι επιεικείς σε τέτοιου είδους ειδεχθή εγκλήματα. Βέβαια η ποινή πιθανότατα θα είναι ισόβια , που μόνο στο όνομα ισόβια είναι. Δυστυχώς η Πολιτεία πρέπει να δει άμεσα αυτό το νομικό έλλειμα. Η κοινωνική ευαισθησία δεν ανέχεται αυτήν την πρωτοφανή στάση «ανοχής» σε επικίνδυνους εγκληματίες ,που μετα από λίγο βγαίνουν από την φυλακή για συνεχίσουν την δραστηριότητα τους.

Ακούω μάλιστα και δεν μπορώ να το πιστέψω μετα τόσα δεινά που έφερε ο νέος Ποινικός Κώδικας ,ότι ισχύει το δόγμα «επιεικής ποινική μεταχείριση» η διατήρηση του ανώτατου ορίου κάθειρξης στα 15 έτη (αντί στα 20, που ήταν πριν τον Ιούνιο 2019), η κατάργηση της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων για καταδίκη για κακούργημα, ότι κάποιοι θέλουν την αντικατάσταση του όρου «έγκλημα» με τον όρο «πράξη».


Η κοινωνία διέρχεται ένα κυκεώνα από αυτή την βαρύτατη εγκληματικότητα. Είναι αναμφισβήτητο ότι η επαύξηση των ποινών δεν λύνει το πρόβλημα, αν δεν δούμε το ζήτημα με την άμεση κατάρτιση σχεδίου αντεγκλητικής πολιτικής. Δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς εκτός από το φριχτό θάνατο ενός εικοσάχρονου κοριτσιού, το φρικτό και ατιμώρητο από τον ποινικό νόμο έγκλημα σε βάρος του μωρού της που θα μεγαλώσει χωρίς την μάνα του και θα έχει έναν πατέρα φρικτό δολοφόνο.

Ποια τραγωδία θα μπορούσε να μιλήσει για το δράμα;

Ο Σοφοκλής στον ΟΙΔΊΠΟΔΑ ΤΥΡΑΝΝΟ μας λέει ότι ο Οιδίποδας, σαν έμαθε, τελευταίος απ' όλους, την αλήθεια, από το μάντη Τειρεσία και άλλους μάρτυρες, κι αφού είδε κρεμασμένη την Ιοκάστη (τη μητέρα και γυναίκα του), πήρε μια περόνη και την έμπηξε βαθιά μέσα στα μάτια του.

Πώς μπορούσε πια να βλέπει τον κόσμο;

18/6/2021

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/6/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png