ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΤΖΕΝΤΑ
Διαφήμιση
4/2021
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΤΖΕΝΤΑ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ EΙΣ για την 8η και 9η τηλεδιάσκεψη –τακτικές συνεδριάσεις της ΠΙΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 09 Απρίλιος 2021 20:39

Έχοντας υπόψη το άρθρο 167 του ν.3852/2010, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 και ώρα 15:00 με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr, προς λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις – Ενημερώσεις από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.


Περισσότερα...

 

Μιλώντας για το βιβλίο μου για την Ναυμαχία στον τότε κόλπο της Ναυπάκτου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 09 Απρίλιος 2021 11:04

Σήμερα, 9 Απριλίου και ώρα 17:10 μού έκαναν την τιμή να με καλέσουν σε συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Αντώνη Γιαννακόπουλου «Απόγευμα στον 89,5» στην Εκκλησία της Ελλάδος με θέμα το βιβλίο μου «Στους θρόνους της Αποκάλυψης, 7 Οκτωβρίου 1571».

Η ναυμαχία που εδόθη στον τότε κόλπο της Ναυπάκτου συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγάλες προεπαναστατικές δράσεις κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

______________

Θα προσπαθήσω με την πρώτη ευκαιρία να μεταγράψω τουλάχιστον τα πιο βασικά ειπωθέντα.

Ευρυδίκη Λειβαδά

 

Μουσειακές Συλλογές Ιονίου Πανεπιστημίου – Έναρξη κύκλου ομιλιών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 08 Απρίλιος 2021 18:28

Το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου ανταποκρινόμενο στις ανάγκες του ειδικού και του ευρέος κοινού για διάλογο και διατήρηση της επαφής με τα μουσεία και τον πολιτισμό σε καιρό πανδημίας, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε ενεργά στον κύκλο ομιλιών που διοργανώνει, με κεντρικό θεματικό άξονα τα ελληνικά πανεπιστημιακά μουσεία: το μέλλον, οι νέες προκλήσεις, η γεφύρωση του χάσματος και το χτίσιμο μιας νέας σχέσης ανάμεσα στην ακαδημαϊκή και την ευρύτερη κοινωνία.

Η πρώτη καλεσμένη, η οποία θα εγκαινιάσει τον κύκλο διαλέξεων, είναι η κυρία Αλεξάνδρα Μπούνια, Καθηγήτρια Μουσειολογίας στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο τίτλος της ομιλίας είναι

«Ισορροπώντας μεταξύ έρευνας, διδασκαλίας και επικοινωνίας: ο ρόλος των πανεπιστημιακών μουσείων σήμερα.»

Περίληψη

Τα πανεπιστημιακά μουσεία αποτελούν μία ιδιαίτερη κατηγορία μουσείων, καθώς καλούνται να συνδυάσουν τις αναγκαιότητες και προτεραιότητες δύο οργανισμών: αφενός του μουσείου,


Περισσότερα...

 

Δήλωσε συμμετοχή στην διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ / Παρέμβαση της κ. Λούκας Κατσέλη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 08 Απρίλιος 2021 11:57

Την Τρίτη 13 Απριλίου, στις 18.00, θα γίνει η εκδήλωση γα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας. Στην εκδήλωση η κ. Λούκα Κατσέλη θα κάνει παρέμβαση για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους

Λόγω των υγειονομικών περιορισμών δυστυχώς, όπως γνωρίζετε όλοι, δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε εκδήλωση με φυσική παρουσία κόσμου. Η ιδέα είναι να έχουμε την παρουσία σας όσο πιο ζωντανή γίνεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας και σε αυτό χρειαζόμαστε τη συμμετοχή σας.


Περισσότερα...

 

CICLO V CENTENARIO DE LA PRIMERA VUELTA AL MUNDO

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 07 Απρίλιος 2021 18:32

jueves 15 de abril de 2021.16.00.

Mesa redonda digital

Los marinos griegos en la expedición Magallanes-Elcano: Francisco Albo y su Derrotero

Nueve marinos griegos se enrolaron en la expedición por occidente a las islas de la Especiería, que acabaría resultando en la Primera Vuelta al Mundo. Cinco de ellos llegaron a contarse, además, entre los pocos supervivientes de aquella gran hazaña, y tres destacaron de manera especial: Miguel de Rodas –que llegó a ser Caballero de Santiago y Piloto Mayor de Su Majestad–, Nicolao Griego –que prosperó como armador y sobrevivió de nuevo a una arriesgada expedición a Tierra de Fuego– y Francisco Albo, que fue el piloto de la única nave


Περισσότερα...

 
 

7 Απριλίου 2021 Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 20:00

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 06 Απρίλιος 2021 18:07

Ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση για την υγεία στην Κεφαλονιά, για τις ελλείψεις και τις ολιγωρίες που έγιναν ιδιαίτερα αισθητές λόγω της πανδημίας, για την διεκδίκηση των δομών και υπηρεσιών υγείας που χρειάζονται.

Στην συζήτηση θα μιλήσουν οι γιατροί:

Ιωάννης Φισφής (Γ.Γ του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο)

Γιώργος Χριστοδουλάκης παθολόγος

Στράτος Σιφνάκης παθολόγος-Κ.Υ Σάμης


Περισσότερα...

 
 

ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΒΙΟΜΟΡΦΙΚΑ ΓΛΥΠΤΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 06 Απρίλιος 2021 11:54

Oι γλυπτικές συνθέσεις με πέτρες και ξύλα είναι μια θεματική ενότητα που στηρίζεται στην ιδέα του έτοιμου αντικειμένου, το οποίο μέσω της καλλιτεχνικής βούλησης γίνεται έργο τέχνης. Εδώ όμως συμβαίνει κάτι πολύ ενδιαφέρον: Αν προσέξουμε τις έτοιμες φόρμες που έχω περισυλλέξει από παραλίες, ερείπια κτιρίων, από τη θάλασσα, από τα βουνά, έχουν όλες ποικίλα σχήματα, τυχαίες σχηματικές διαμορφώσεις που δημιουργούν συνειρμούς. Η φαντασία μας αναγνωρίζει σε αυτές ποικίλες μορφές, όπως ζώα, πουλιά, φυτά, πρόσωπα, μάσκες, καρδιές. Όλα δημιουργήματα της φύσης. Εδώ ακριβώς μπαίνει η έννοια της φυσικής δημιουργίας, της φύσης ως καλλιτεχνικής δημιουργού και ως πολύτιμης δασκάλας των καλλιτεχνών. Στην πραγματικότητα τα υλικά που ανακαλύπτω είναι έτοιμα αντικείμενα, όχι


Περισσότερα...

 
 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 06 Απρίλιος 2021 11:53

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση του Δεύτερου Τμήματος του προγράμματος, που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του ΟΤΔ/ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ και του Συλλόγου μας . Στο τμήμα αυτό του προγράμματος ( ποσού 13.837 Ε ), που ολοκληρώθηκε και πληρώθηκε , είχαμε εντάξει και αγοράσαμε :

-33 έγχορδα μουσικά όργανα για τις μαντολινάτες μας, ενηλίκων και παιδιών ( μαντολίνα , κιθάρες και μαντόλες ) ,

- Ηλεκτρονικό εξοπλισμό ( Η/Υ γραφείου και φορητός Η/Υ , καθώς και προβολέας – προτζέκτορας ) , - Κοστούμια , για την παιδική μαντολινάτα.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 265

leivada_banner copy.png