ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΤΖΕΝΤΑ Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, στο Αργοστόλι (Μαρίνα Μαϊστράτου)
Διαφήμιση
4/2021
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, στο Αργοστόλι (Μαρίνα Μαϊστράτου)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Το νέο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στεγάζεται στο Αργοστόλι και παρουσιάζει σε πέντε αίθουσες με διαφορετικές θεματικές κατηγορίες τα τεχνολογικά θαύματα του παρελθόντος.

Το μουσείο μελετά, αναδεικνύει και παρουσιάζει μία ύψιστης σημασίας αλλά σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, την τεχνολογία, ο πρωταρχικός ρόλος της οποίας είναι αδιαμφισβήτητος στην ανάπτυξη και άνθιση οποιουδήποτε πολιτισμού.

Οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να λειτουργήσουν τις πλήρως ανακατασκευασμένες εφευρέσεις, που χρονολογούνται από τον 7ο έως τον 2ο αι. π.Χ., να συνδέσουν τις εφευρέσεις του χθες με του σήμερα και να διαπιστώσουν ότι η τεχνολογία, λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου, ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της νεωτερικής τεχνολογίας μας.

Μέσα από την ξενάγηση που προσφέρεται στους χώρους του Μουσείου και τα διαδραστικά εκθέματα, οι επισκέπτες μπορούν να λειτουργήσουν τον πρώτο αυτόματο πωλητή της ιστορίας, την πυροσβεστική αντλία του Ήρωνος, το ξυπνητήρι του Πλάτωνα, να στείλουν κρυπτογραφικά μηνύματα με πυρσείες και φρυκτωρίες ή με τον δίσκο του Αινεία, να χρησιμοποιήσουν την κούπα του Δικαίου και να σερβίρουν ταυτόχρονα οίνο με νερό με την ευφυή οινοχόη του Φίλωνος.

Επιπλέον, θα δουν τις πύλες του ναού να ανοίγουν αυτόματα, όπως συνέβαινε μετά την τέλεση θυσίας προς τους θεούς, θα διασκεδάσουν με τα πρώτα θέατρα του 3ου αι. π.Χ., θα παίξουν με την τριάδα, την εννεάδα και το Οστομάχιον, θα «σηκώσουν» ογκόλιθους με τον πρώτο γερανό, όπως τον 6ο αι. π.Χ., και θα θαυμάσουν τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή, τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Το Μουσείο μας λειτουργεί από Δευτέρα έως και Κυριακή 10:00 με 20:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2671181161.

Γενικές πληροφορίες

Διεύθυνση: Μαρίνα Μαϊστράτου

Tηλ: +30 2671 181 161

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.kotsanasmuseum.com/kefalonia

Ωράριο λειτουργίας (Καθημερινά): 10:00 – 20:00

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/6/2019 #ODUSSEIA

leivada_banner copy.png