ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
4/2021
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για τουριστική προβολή

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021 17:56

Στοχευμένη και συγκροτημένη πολιτική για κάθε τουριστικό προορισμό του Ιονίου

Στεκόμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό

Η Περιφερειακή Αρχή σχεδιάζει και υπηρετεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την τουριστική ελκυστικότητα των νησιών μας, την ανταγωνιστικότητα και την προβολή τους ως τουριστικοί προορισμοί που εξελίσσονται και αναβαθμίζονται.

Αυτό περιλαμβάνει, με συγκεκριμένα έργα και δεσμευσεις την αναβάθμιση των υποδομών, με κυρίαρχο το οδικό δίκτυο, την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων και τον σεβασμό του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση των τουριστικών καταλυμάτων, της επιχειρηματικότητας με αειφορία, του ανθρώπινου δυναμικού και της συνεχούς τουριστικής παιδείας και


Περισσότερα...

 

Οι αμιγώς φρυγανικές εκτάσεις στα νησιά μας δε χαρακτηρίζονται πλέον ως δασικές

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021 17:52

Με γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών και απόφαση του αρμοδίου Υφυπουργού κ. Αμυρά, οι εκτάσεις που καλύπτονται μόνο με φρύγανα και ασπάλαθους δε συγκεντρώνουν πλέον τις προϋποθέσεις χαρακτηρισμού ως δασικές, αλλά χαρακτηρίζονται ως χορτολιβαδικές, αγροτικές ή βραχώδεις.

Η απόφαση αυτή είναι σημαντική καθώς υπάρχουν εκτάσεις που καλύπτονται με ασπάλαθο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Ακολουθεί η ρύθμιση ακόμα πιο σημαντικών εκκρεμοτήτων, όπως είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασικών εκτάσεων στα νησιά του Ιονίου και η αναπροσαρμογή των δασικών χαρτών. Για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασικών εκτάσεων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεξεργάζεται το περιεχόμενο του Σχεδίου Νόμου


Περισσότερα...

 

ΠΙΝ:Προστασία εργαζομένων, σωστή ενημέρωση και συνέχεια υποστήριξης του τουριστικού κλάδου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021 17:50

-Λήψη ιδιαίτερων μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο, εμβολιασμούς κατά προτεραιότητα, συστηματικά tests, λειτουργία Ευρωπαϊκού Πράσινου Πιστοποιητικού, εντατικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου και ουσιαστική ενημέρωση για τη σωστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ψήφισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ζητώντας παράλληλα συνέχιση της υποστήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων στον Τουρισμό

-Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Στη φετινή τουριστική περίοδο το μεγάλο στοίχημα είναι η υγειονομική ασφάλεια. Η ενίσχυση της εικόνας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως ασφαλής υγειονομικός προορισμός θ’ αποτελέσει το συντριπτικό μας πλεονέκτημα»

Την ανάγκη λήψης ιδιαίτερων μέτρων -όπως είναι οι εμβολιασμοί κατά προτεραιότητα και τα συστηματικά tests- για την προστασία όλων όσοι εργάζονται στον τουριστικό κλάδο ενόψει


Περισσότερα...

 

Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενισχύει τα νησιά μας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021 19:03

Ομιλία για το Σ/Ν του Υπ. Εσωτερικών

Ψηφίσαμε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Απριλίου το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση».

Όσον αφορά στη Κεφαλονιά και την Ιθάκη, κατά την εισήγησή μου στη συζήτηση της Ολομέλειας επισήμανα το γεγονός πως ποτέ ξανά δεν ενισχύθηκαν σε αυτό το βαθμό όσο σήμερα με το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με τους Δήμους των νησιών μας να απορροφούν συνολικά 52 εκ. ευρώ.


Περισσότερα...

 

Επέκταση δικτύου ύδρευσης στην παραλία των Πετανών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021 13:07

Μια μόλις εβδομάδα από την επίσκεψή μας με το βουλευτή κ. Καππάτο στο Υπουργείο Ναυτιλίας και τη Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Καλογήρου όπου μεταξύ άλλων καταθέσαμε αίτημα για χρηματοδότηση του έργου της επέκτασης δικτύου ύδρευσης στην παραλία των Πετανών και σήμερα με μεγάλη χαρά είδαμε τη Γενική Γραμματέα με απόφασή της να εγκρίνει το αίτημά μας και να ενισχύει το Δήμο Ληξουρίου για την πραγματοποίηση του έργου αυτού με το ποσό των 60.000 €.

Με τη χρηματοδότηση αυτή θα δοθεί λύση σε ένα τεράστιο πρόβλημα που για δεκαετίες χρόνιζε και απασχολούσε μια από τις πιο διάσημες και πολυσύχναστες παραλίες της Κεφαλονιάς.


Περισσότερα...

 
 

«Master Plan» ΠΥΛΑΡΟΥ:ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ & Η «ΜΕΛΕΤΗ» ΕΚΠΑ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021 09:39

Θέμα που εισάγει η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ στο προσεχές ΠΣ

Η τακτική της προσαρμογής, στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων στην Ενέργεια, σε βάρος της προστασίας του λαού βγάζει μάτι!

Παίρνουμε την πρωτοβουλία ως Λαϊκή Συσπείρωση να φέρουμε το θέμα του Γενικού Σχεδίου Αντιπλημμυρικών Έργων Λεκάνης Πυλάρου (Master Plan), των επιπτώσεων των Ανεμογεννητριών και της «Μελέτης» του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ως συνέχεια του θέματος που είχαμε εισηγηθεί στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο σε σχέση με τα Έργα αποκατάστασης και τις Αποζημιώσεις από τον «ΙΑΝΟ». Θεωρούμε αναγκαίο ο λαός της


Περισσότερα...

 
 

Μάκης Φόρτες: Στο ΔΣ το κυκλοφοριακό της Σκάλας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021 12:46

Βάση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου υπέβαλα για συζήτησης στο επόμενο ΔΣ το θέμα:

«Αναφορά πολιτών σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαιτούμενες σημάνσεις για τον οικισμό Σκάλας Δ.Ε. Ελειού - Πρόννων Δήμου Αργοστολίου»

Ως εισήγηση κατάθεσα την από 30/3/2021 αναφορά κατοίκων της Σκάλας με το εξής εισηγητικό κείμενο:

Στις 30/3/2021 δημοσιοποιήθηκε αναφορά 70 κατοίκων της Σκάλας με την οποία:


Περισσότερα...

 
 

Δήμος Αργοστολίου: Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ…

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021 12:42

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση του Δήμου Αργοστολίου για παροχή βοήθειας στους πληγέντες του σεισμού στο Δήμο Ελασσόνας.

Με συντονιστή την Κοινωνική υπηρεσία και τις δομές της (Κέντρο Κοινότητας και «Βοήθεια στο Σπίτι» και την αμέριστη συνδρομή του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης, του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αργοστολίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάμης «ΑΙΓΙΑΛΟΣ», ταξινομήθηκαν και συσκευάστηκαν βασικά είδη για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των πληγέντων του σεισμού στην περιοχή της Ελασσόνας.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 207

leivada_banner copy.png