ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Θεσμική... εκτροπή στον δήμο Σάμης - ”Η δημοσίευση είναι ψυχή της δικαιοσύνης”
Διαφήμιση
6/2021
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θεσμική... εκτροπή στον δήμο Σάμης - ”Η δημοσίευση είναι ψυχή της δικαιοσύνης”

PDFΕκτύπωσηE-mail

Με έκπληξη, λύπη και στην πορεία αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε σήμερα (19/4) το πρωί, την πρόσκληση της προέδρου του ΔΣ Σάμης σε άτυπο(!!!) συμβούλιο με θέμα “Αποκατάσταση ζημιών από τον Ιανό στην Αγία Ευφημία” και χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες δημοσιότητας για την ευρεία, ανοιχτή, συμμετοχή των δημοτών του δήμου Σάμης και πιο συγκεκριμένα όλων των κατοίκων της πληττόμενης περιοχής της Αγίας Ευφημίας και της Πυλάρου. Και χωρίς πουθενά να διευκρινίζεται αν η συγκεκριμένη "άτυπη" συνεδρίαση αφορά κατοίκους ή φορείς και με ποια ακριβώς διαδικασία έγινε η


επιλογή και με ποια κριτήρια. Σε άμεση επικοινωνία του μέλους της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Κεφαλονιάς και δημοσιογράφου που παρακολουθεί από κοντά τις πλημμύρες της περιοχής από το 2013 Τάσου Καβαλλιεράτου τόσο με την πρόεδρο του ΔΣ όσο και με τον ίδιο τον δήμαρχο της Σάμης με σκοπό να μεταδοθεί δημόσια η συγκεκριμένη άτυπη συνεδρίαση, η αρνητική απάντηση τους όπως και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν ότι πρόκειται για άτυπη συνάντηση μεταξύ... λίγων (χωρίς να προσδιοριστεί με σαφήνεια) και όχι με σκοπό την συμμετοχή όλων των κατοίκων και φορέων χωρίς διακρίσεις, μόνο θλίψη, απογοήτευση και οργή μπορεί να προκαλέσει. Και συνιστά η συγκεκριμένη “επιλεκτική” πρακτική και μεθόδευση των σχεδιαστών αυτής της “άτυπης” συνάντησης, θεσμική εκτροπή που γυρίζει τον χρόνο σε εποχές που με αγώνες έχουμε ξεπεράσει. Είναι όμως και βαθιά διχαστική και προσβλητική, καθώς διχάζει την τοπική κοινωνία της περιοχής σε “ημέτερους” και μη, όπως προσβάλλει και συνολικά τον δημοσιογραφικό κόσμο του νησιού μας αλλά και τις θεμελιώδεις Αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της ισότητας. Έρχεται μάλιστα σε συνέχεια της ηχηρής απουσίας του δημάρχου Σάμης από την συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου της ΠΙΝ της 16ης Απριλίου 2021, όπου και κατά την συζήτηση του θέματος για τον master plan της Πυλάρου, τις πλημμύρες και τις ανεμογεννήτριες, ο δήμαρχος Σάμης έλαμψε με την απουσία του, επιλέγοντας να συμμετέχει σε επόμενη συνεδρίαση με το ίδιο αντικείμενο αλλά χωρίς την θεματική των ανεμογεννητριών και της καταλυτικής τους επίδρασης στα πλημμυρικά φαινόμενα όπως το ίδιο το master plan τεκμηριωμένα αποδεικνύει. Σε κάθε περίπτωση τέτοιου είδους αντιλήψεις και πρακτικές με επιλεκτικές άτυπες συνεδριάσεις χωρίς “ευρεία” δημοσιότητα και ανοιχτή συμμετοχή δεν είναι αποδεχτές και οφείλουμε όλοι και όλες να τις καταδικάσουμε, εντός και εκτός θεσμικών Οργάνων. Η υπόθεση της αποκατάστασης των ζημιών του Ιανού δεν είναι υπόθεση λίγων αλλά ολόκληρης της Κεφαλονιάς.

Κεφαλονιά, 19/4/2021

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Κεφαλονιάς

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,19/4/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png