ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
2/2018
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
 
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέντε νέα σημαντικά έργα στην ΠΙΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 02 Φεβρουάριος 2018 20:49

Πέντε νέα σημαντικά έργα για την συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου των δήμων, Ιθάκης, Μεγανησίου, Παξών-Αντιπάξων, Λευκάδας και Ζακύνθου, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Θόδωρος Γαλιατσάτος : « Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει έμπρακτα τους μεγάλους, αλλά ιδιαίτερα και τους μικρούς δήμους μας».

Πέντε νέα σημαντικά έργα που αφορούν τη συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου, σε δήμους της ΠΙΝ, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας-Ανάπτυξης Α. Χαρίτση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής έργα :

- «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΊΑ ΠΑΞΩΝ, ΝΗΣΟΣΑΝΤΙΠΑΞΩΝ» προϋπολογισμού 414.113,93 ευρώ. Το έργο αφορά δύο τμήματα της αγροτικής οδοποιίας, το Βόρειο που έχει μήκος 2.100 μέτρα και το Νότιο που έχει μήκος 2.200 μέτρα. Το συγκεκριμένο αναγκαίο έργο της αγροτικής οδοποιίας γίνεται για πρώτη φορά στους Αντιπάξους.

- «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ –ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ» προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Το έργο αφορά εργασίες αποκατάστασης- συντήρησης τμημάτων του δημοτικού οδικού δικτύου του δήμου Μεγανησίου, το οποίο παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές.

-Το νέο έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ –ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Το έργο αφορά τη συντήρηση του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου του δήμου Ιθάκης.

Περισσότερα...

 

Ο ρόλος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τη διαχείριση των στερών αποβλήτων της Κέρκυρας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 01 Φεβρουάριος 2018 18:02

Αλήθειες και ψέμματα...

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας με θέμα την διαχείριση των στερεών αποβλήτων ,ορισμένοι από τους ομιλητές, είτε για λόγους άγνοιας, είτε, όπως είναι και το πιθανότερο, για λόγους σκοπιμότητας και πολιτικής υποκρισίας,  κατηγόρησαν τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, επειδή δεν παρέστησαν στην συζήτηση.

Ως εκ τούτο, κρίνεται απαραίτητο να υπενθυμίσουμε σε κάποιους, ποιες είναι οι θεσμικές αρμοδιότητες της ΠΙΝ και τι έπραξε επί του προκειμένου θέματος, επιτελώντας το καθήκον της απέναντι στους πολίτες της ΠΕ Κέρκυρας.

Περισσότερα...

 

Η Βουλευτής, αντιπροσωπεία της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλλονιάς για το νέο θεσμικό πλαίσιο της Τ. Αυτοδιοίκησης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2018 16:16

Τη Δευτέρα 29/01/2018 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αντιπροσωπείας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης με την παρουσία του Υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα και της Βουλευτή Αφροδίτης Θεοπεφτάτου στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Πάνου Σκουρλέτη με θέμα το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συνοψίζοντας τη σύσκεψη απασχόλησαν:

•οι θεσμικές αλλαγές στον Καλλικράτη,

•η απλή αναλογική με την σαφέστατη θέση μας υπέρ της απλής,

•η ενδοπεριφερειακή συγκρότηση, θέματα εκλογής των περιφερειακών συμβούλων και των αντιπεριφερειαρχών κλπ.

•θέματα της πολιτικής προστασίας,

•τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

•το «σπάσιμο» του Καλλικράτη στην Κεφαλονιά και η θεσμοθέτηση δομών στήριξης των νέων Δήμων μιας και είναι δύσκολη η στελέχωση τους με νέο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό .

Περισσότερα...

 

Η ΟΣΥΑΠΕ σε ρόλο συντεχνιακού «γκρουπούσκουλου» αρνείται την κοινωνική δράση των υπηρεσιών της ΠΙΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2018 16:05

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε) σε ανακοίνωση της με ημερομηνία 26/1/2018 και με τίτλο «να ανακληθεί αμέσως η απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων» καταγράφει δυο πολύ σημαντικές «επιτυχίες».

•Ανακάλυψε ,σε ρόλο «πολιτικής Νικολούλη», ποιος βρίσκεται πίσω από τις αντιλαϊκές πολιτικές , τις αντεργατικές ρυθμίσεις, την απαγόρευση των προσλήψεων , την εξυπηρέτηση των σχεδιασμών της ΕΕ και του ΔΝΤ. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων! Ο οποίος Περιφερειάρχης

,κατά την ΟΣΥΑΠΕ, αποκαλύφθηκε στον ρόλο του αυτό όταν εξέδωσε απόφαση με την οποία δίνει εντολή σε υπάλληλο από την Ζάκυνθο να μεταβεί στην διπλανή Κεφαλονιά να συντάξει μια έκθεση-γνωμάτευση και να επιστρέψει.

Περισσότερα...

 

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με μέλη της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 29 Ιανουάριος 2018 14:09

Τον Πρόεδρο Περικλή Παγκράτη και το μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών Παναγιώτη Βρυώνη υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Οι κ.κ .Παγκράτης και Βρυώνης ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τις δράσεις και τον προγραμματισμό της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών και ζήτησαν τη στήριξή του στη διάσωση της κερκυραϊκής και επτανησιακής ιστορίας. Συγκεκριμένα ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη την βοήθεια της Περιφέρειας στην ανατύπωση ή συμμετοχή στο υπέρογκο κόστος της εκτύπωσης και ανατύπωσης των πρακτικών του Διεθνούς Πανιονίου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα.

Περισσότερα...

 
 

O υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Γ. Τσιρογιάννης στον ΠΙΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018 22:33

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων επισκέφθηκε ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Γ. Τσιρογιάννης για να αποχαιρετίσει μετά την αποστράτευσή του από τη δ/νση των Ιονίων Νήσων

Τον υποστράτηγο της ΕΛΑΣ Γιώργο Τσιρογιάννη, μέχρι πρότινος Αστυνομικό Δ/ντη Ιονίων Νήσων, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο κ. Τσιρογιάννης που αποστρατεύεται μετά τις χθεσινές κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συνεργασία που είχαν τα τελευταία τρία χρόνια. “Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν χάνονται, ως κάτοικος Λευκάδας θα σας συναντώ και στο μέλλον” δήλωσε ο υποστράτηγος και ευχήθηκε στον Περιφερειάρχη καλή επιτυχία στο έργο του.

Περισσότερα...

 
 

Ευθεία απάντηση του ΠΙΝ στον βουλευτή της ΝΔ Λευκάδας κ. Καββαδά, για το γηροκομείο Λευκάδας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018 22:31

“ Παραβιάζετε  ανοιχτές θύρες”  απαντά στην επιστολή του Βουλευτή Λευκάδας, σχετικά με το γηροκομείο, ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων

Την άμεση απάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου προκάλεσε, η «αργοπορημένη», πρόταση, που έκανε ο βουλευτής Λευκάδας της Ν.Δ. Αθανάσιος Καββαδάς για την ανακαίνιση και επέκταση του κτιρίου του Γηροκομείου Λευκάδας

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων,  απαντά ευθέως στον βουλευτή της Λευκάδος, για την καθυστερημένη πρόταση του, ως προς την ανακαίνιση και επέκταση του κτιρίου του Γηροκομείου Λευκάδας, έργο το οποίο βρίσκεται στην προσοχή  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προ πολλού χρονικού διαστήματος, μετά από σχετικό αίτημα της Ιερής Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης.

Περισσότερα...

 
 

Με τον Πρόεδρο και τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας συναντήθηκε ο ΠΙΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018 21:21

Στόχος η επέκταση της συνεργασίας και η αντιμετώπιση των προβλημάτων

Τον Πρόεδρο Γιώργο Χονδρογιάννη και τα μέλη της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ.κ. Ν. Χειρδάρη, Γ. Κολυτά, Β. Βασιλάκη, Σπ. Σιμάτη και Ευσ. Ταγκατίδη υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα συνεννόησης και διάθεσης συνεργασίας από τις δύο πλευρές με κύριο άξονα την εξεύρεση κοινών δράσεων για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου και τη συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα.

“Μοιραζόμαστε βάρη και ευθύνες” είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα εξεύρεσης πρωτοποριακών ενεργειών στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας και του επιχειρείν.

Η συνεργασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Επιμελητηρίων στα Ιόνια Νησιά μπορεί να

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 2 από 72

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png