ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
12/2017
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε ο νέος Οργανισμός Υπηρεσιών της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 17 Σεπτέμβριος 2017 15:17

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ψήσισε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση του Οργανισμού Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου, στη συνεδρίασή του το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και έδωσε πρόσθετες εξηγήσεις ο μελετητής της τροποποίησης του Οργανισμού κ. Γρύλλης αναφορικά με τη διαβούλευση που προηγήθηκε και τις συζητήσεις που είχε με τους Γενικούς Δ/ντες της ΠΙΝ και άλλους υπαλλήλους υπεύθυνους δ/νσεων ή τμημάτων, οι οποίοι στη συνέχεια έστειλαν τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις για βελτίωση του αρχικού προσχεδίου του Οργανισμού.

Περισσότερα...

 

Ομόφωνο αίτημα του ΠΣ ΠΙΝ για χρηματοδότηση ανάλογη με τις ανάγκες της νησιωτικής περιφέρειας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 17 Σεπτέμβριος 2017 15:12

Σε ομόφωνο ψήφισμα κατέληξε το Περιφερειακό Συμβούλιο με το οποίο ζητάει, ενόψει της κατάρτισης και ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού, τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τρόπο τέτοιο που θα καλύπτει τις ανάγκες της, λαμβανομένης υπόψη της νησιωτικότητας της περιφέρειας.

Η συζήτηση που απασχόλησε το Σώμα, με αφορμή την επερώτηση που κατέθεσε ο κ. Σπ. Σπύρου, ανέδειξε την υποχρηματοδότηση που ταλανίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση διαχρονικά και με τον πλέον έντονο τρόπο από το 2011 και έχει απασχολήσει τη συζήτηση και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

«Από το 2011 έχει ακολουθηθεί μια πολιτική μειώσεων με αποτέλεσμα να στερηθούν οι πολίτες έργα και υπηρεσίες. Εμείς έχουμε πει σε κάθε τόνο ότι θα πρέπει να αποδοθούν τα

Περισσότερα...

 

Περί αξιοπρέπειας, σούπερ μάρκετ και γαλάζιας σημαίας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 16 Σεπτέμβριος 2017 17:49

Πρόσφατα ο αναπληρωτής Δημάρχου, σε μια από τις συνήθεις επιθέσεις προς τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και σε κάθε έναν από τους ασκούντες κριτική στα πεπραγμένα του, δήλωσε με έμφαση ότι «Η αξιοπρέπεια δεν πουλιέται στα σούπερ μάρκετ».

Τον ενημερώνουμε ότι στα σούπερ μάρκετ πράγματι δεν πουλιέται αξιοπρέπεια, μπορεί όμως κάλλιστα να ψάξει να βρει γαλάζιες σημαίες που σίγουρα θα του χρειαστούν για το Μύρτο. Δεν χάνει τίποτα ας μπει στον κόπο να ψάξει!

Και για να μην ξεχνιόμαστε θα το ξαναπούμε: Δυστυχώς αυτή η Δημοτική Αρχή έχει την αποκλειστική διάθεση προϊόντων όπως επιπολαιότητα, έπαρση, ελαφρότητα και αδιαφάνεια.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 17/9/2017

 

Τα προβλήματα της Ιθάκης στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 16 Σεπτέμβριος 2017 17:47

κοινωνική πολιτική

•Απόφαση για απαίτηση από το Υπουργείο καθημερινής και όλο το χρόνο ακτοπλοϊκής σύνδεσης στη γραμμή Ιθάκη – Σάμη - Πάτρα

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μορφωτικού Κέντρου στο Βαθύ Ιθάκης, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Σεπτεμβρίου 2017.

Τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους και επαγγελματίες που διαβιούν στην Ιθάκη τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο για δεύτερη φορά συνεδριάζει σε «μικρό νησί» του Ιονίου, μετά το Μεγανήσι.

Περισσότερα...

 

300.000€ για την τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων από την ΠΙΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος 2017 15:12

Την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έτους 2018-2019, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ ενέταξε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο εντάχθηκε στο ΠΔΕ με κωδικό 2017ΕΠ52200002 προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η χρηματοδότηση έργων και δράσεων που αφορούν την προβολή των νησιών της ΠΙΝ στην τουριστική αγορά του εσωτερικού και εξωτερικού.

“Οι δράσεις της ΠΙΝ στους τομείς της τουριστικής προβολής και της ενίσχυσης της τουριστικής οικονομίας των νησιών μας έχουν αποδώσει καρπούς, γεγονός που είναι παραδεκτό από όλους. Η αλλαγή νοοτροπίας σε σχέση με τα έως τώρα ισχύοντα, η υιοθέτηση νέων, σύγχρονων μεθόδων και δράσεων για την προβολή των Ιονίων Νήσων, η

Περισσότερα...

 
 

Δημιουργική συνεργασία ΠΙΝ και Δήμου Κεφαλλονιάς

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 19:18

Για μία ακόμη φορά Δήμος Κεφαλλονιάς και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επιβεβαίωσαν την δημιουργική συνεργασία τους αυτή την αυτοδιοικητική περίοδο δίνοντας λύση σε ένα ζήτημα που έχει άμεση σχέση με την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Το πρόβλημα της αποκατάστασης του δημοτικού οδικού δικτύου αποτελεί ένα από τα θέματα που δίνει άμεση προτεραιότητα η Δημοτική Αρχή και για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης κατέθεσε εμπεριστατωμένο αίτημα χρηματοδότησης προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο, το οποίο προετοιμάστηκε από το γραφείο του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Δ. Λυκούδη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου σε χρόνο-ρεκόρ!

Περισσότερα...

 
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ για σύγκλιση Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ιθάκη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 22:53

Έχοντας υπόψη τα άρθρα 165 παρ.1&2 και αρ.167-169 του Ν. 3852/2010, σας καλούμε σε συνεδρίαση το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10:30 στο Μορφωτικό Κέντρο Ιθάκης, προς λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 1η: Θα ασχοληθεί, έστω και μετά από τρία χρόνια θητείας, η περιφερειακή αρχή με τα προβλήματα της Ιθάκης.

Επερωτών: Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» κ. Σπυρίδων Σπύρου

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 2η: Και τώρα, μπροστά μας οι συνέπειες των πυρκαγιών.

Επερωτών: Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» κ. Σπυρίδων Σπύρου

Περισσότερα...

 
 

3εκ. € για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην Κέρκυρα και την Κεφαλλονιά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 15:11

Έργα συντήρησης και αποκατάστασης του δημοτικού οδικού δικτύου των Δήμων Κέρκυρας και Κεφαλονιάς ενέταξε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 3εκ ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο “Συντήρηση και αποκατάσταση Δημοτικού οδικού δικτύου Δήμου Κέρκυρας” με κωδικό 2017ΕΠ52200001 και προϋπολογισμό 2εκ. ευρώ και το αντίστοιχο έργο για το Δήμο Κεφαλονιάς με κωδικό 2017ΕΠ52200004 και προϋπολογισμό 1εκ. ευρώ.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 7 από 67

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png