ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
6/2018
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη βούληση της ΠΙΝ για την ένταξη του Θεάτρου της Λευκάδας στο ΠΕΠ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 27 Μάρτιος 2018 21:23

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: «Μέσα στο 2019 και με την αναθεώρηση του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων που είναι σε εξέλιξη θα εκδοθεί πρόσκληση για την ένταξη της ολοκλήρωσης του θεάτρου Λευκάδας»

Την ένταξη του έργου του «Θεάτρου Λευκάδας» στο ΕΣΠΑ 2014-2020 ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στο στα πλαίσιο της δημόσιας λογοδοσίας του δημάρχου Λευκάδας Κωνσταντίνου Δρακονταειδή για τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής.

Πρόκειται για ένα «πολύπαθο» έργο, το οποίο είχε ξεκινήσει το 2002, ωστόσο μετά από οχτώ χρόνια παλινωδιών, δυσκολιών και αμελειών, ο τότε κρατικός περιφερειάρχης το απένταξε από το Γ’ΚΠΣ της περιόδου.

Περισσότερα...

 

15.327.180,30 € για σημαντικά έργα πολιτισμού υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 27 Μάρτιος 2018 21:21

Αφορούν τα έργα στον Φοίνικα, Πινακοθήκη Γιαλλινά και Δημόσια Βιβλιοθήκη (Κέρκυρα), την οικία Ζαμπελίων (Λευκάδα) και την πολιτιστική κληρονομιά (Μεγανήσι)

Σημαντικά έργα πολιτισμού, συνολικού προϋπολογισμού 15.327.180,30 ευρώ εντάχθηκαν στο ΕΠ Ιονίων Νήσων 2014 -2020 (Άξονας 2 – Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη) με απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου.

Πρόκειται για τα εξής έργα:

Αποκατάσταση Θεάτρου “Φοίνικας” Κέρκυρας (προυπ. 5.954.300,00 ευρώ).

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση του ιστορικού θεάτρου και περιλαμβάνει: Αποκατάσταση και ενίσχυση του φέροντα οργανισμού – Αποκατάσταση των εξωτερικών όψεων και ανακατασκευή μεταλλικού στεγάστρου στο χώρο του θερινού θεάτρου – Αποκατάσταση των εσωτερικών χώρων (θεάτρου και βοηθητικών χώρων) – Αποκατάσταση στεγών και πατωμάτων – Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις – Προμήθεια καθισμάτων – Εξασφάλιση προσβασιμότητας ΑμΕΑ.


Περισσότερα...

 

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 25 Μάρτιος 2018 10:09

Θ.Γαλιατσάτος: «Σήμερα, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά μας. Eπιτακτικό ζητούμενο και καθήκον μας είναι να μη σταματήσουμε τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, την ασφάλεια και την ευημερία του τόπου μας»

Στην ανάγκη της ομοψυχίας, της αλληλεγγύης, αλλά και τους αγώνες των νησιωτών του Ιονίου στην εξέγερση του ελληνικού Έθνους, το 1821, αναφέρεται στο μήνυμα του, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ακολουθεί το μήνυμα του Περιφερειάρχη:

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου υπενθυμίζει σε όλους μας, το χρέος να ανταποκρινόμαστε επάξια στην υψηλή παρακαταθήκη των αγώνων των Ελλήνων και ιδιαίτερα  των αγώνων των Επτανήσιων,  για εθνική ανεξαρτησία, ελευθερία και δημοκρατία.

Περισσότερα...

 

Με ακόμη ένα οδικό έργο, προϋπολογισμού 71.582,92 ευρώ, στηρίζει την Ιθάκη η ΠΙΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2018 00:03

Τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών επαρχιακού οδικού δικτύου Ιθάκης», προϋπολογισμού δημοπράτησης 71.582,92 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Το έργο εκτελείται από πιστώσεις του ΠΔΕ, ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2014 ΕΠ 52200002 «Συντήρηση οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

Η σύμβαση υπεγράφη με την ανάδοχο εταιρεία «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΪΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ», μειοδότρια του προαναφερθέντος έργου με προσφερθείσα έκπτωση 41%, ήτοι 42.233,92 ευρώ με ΦΠΑ.

Ο ανάδοχος ανέλαβε την υποχρέωση να αποπερατώσει συνολικά το έργο εντός τριμήνου, από την υπογραφή της σύμβασης.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/3/2018, #ODYSSEIA

 

«Συνάντηση Αφροδίτης Θεοπεφτάτου με Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2018 00:02

Στο πλαίσιο της γενικής και συνεχούς προσπάθειας που γίνεται ενάντια στις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις των έργων για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων, που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου πραγματοποίησε χθες μία ακόμη συνάντηση με τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και το Γ.Γ. Θάνο Βούρδα, προκειμένου να αποσπάσει τις απαραίτητες δεσμεύσεις για την εξέλιξη και την τελική υλοποίησή τους.

Στη συνάντηση τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα το έργο του δευτερεύοντος οδικού δικτύου Παλικής, η εκβάθυνση του λιμένα Ληξουρίου και η επιλογή Τεχνικού και Νομικού συμβούλου για τις Εργατικές Κατοικίες.

Περισσότερα...

 
 

Δύο προσκλήσεις χρηματοδότησης 10.792.000 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 00:10

Αφορούν σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και δράσεις τουρισμού – πολιτισμού – περιβάλλοντος

Δύο νέες προσκλήσεις για υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

→ Η πρώτη πρόσκληση αφορά στην «Αξιοποίηση συστημάτων ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια δημόσιας χρήσης και γενικά δημόσιες υποδομές και δίκτυα» (Άξονας 4) με προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 8.142.000€. Ειδικότερα προβλέπονται παρεμβάσεις για την ενεργειακή θωράκιση του κελύφους των κτιρίων αλλά και αναβάθμιση εξοπλισμού τους σε συνδυασμό με την εγκατάσταση «έξυπνων συστημάτων» μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας. Επίσης παρεμβάσεις για περιορισμό χρήσης συμβατικών μορφών ενέργειας με εγκατάσταση και χρήση συστημάτων ΑΠΕ, παρεμβάσεις ενεργειακής απόδοσης σε Μικρά νησιά, κλπ.

Περισσότερα...

 
 

Τα πεπραγμένα του 2017 παρουσίασε στον Ετήσιο Απολογισμό της ΠΙΝ ο Περιφερειάρχης k. Θ. Γαλιατσάτος

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 00:04

Θ. Γαλιατσάτος: « Σας κοιτάμε στα μάτια, και συνομολογώντας ότι το 2017 ήταν μια καλή χρονιά για τα Ιόνια Νησιά, δεσμευόμαστε ότι το 2018 θα είναι ακόμη καλύτερο»

Τον ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το 2017, παρουσίασε, σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 18.03.2018, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, αναφέροντας τα σημαντικότερα έργα και τις, μείζονος σημασίας, δράσεις που έγιναν τον περασμένο χρόνο για τα νησιά του Ιουνίου , αλλά και τους νέους στόχους της ΠΙΝ για την τρέχουσα χρονιά του 2018.

«Είμαστε περήφανοι γιατί μετά από 3,5 χρόνια, η Περιφέρεια που παραλάβαμε, ευρισκόμενη στην τελευταία τότε θέση, ως προς την απορρόφηση και αξιοποίηση κοινοτικών πόρων,αποτελεί πλέον μία ακμάζουσα Περιφέρεια που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις ως προ την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και στις πρώτες θέσεις ως προς την ευμάρεια των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλιατσάτος, ενώ υπογράμμισε ότι «όσα είχαν καταγραφεί και είχαν εξαγγελθεί, σήμερα έχουν γίνει πράξη, χωρίς αστερίσκους ή υποσημειώσεις, χωρίς μισόλογα ή δεύτερες σκέψεις εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής».

Δημόσια έργα

«Συνολικά έχουν ενταχθεί 110 έργα και δράσεις τα οποία απευθύνονται σε ένα μεγάλο αριθμό δικαιούχων, όπως είναι οι Δήμοι της Περιφέρειας, τα Ακαδημαϊκά ιδρύματα, το Πυροσβεστικό Σώμα, η ΕΛΑΣ και οι Εφορείες Αρχαιοτήτων και το Υπουργείο Παιδείας » είπε μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι στο Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων, «μετά από εισηγήσεις και αιτήματα της Περιφέρειας προς το αρμόδιο Υπουργείο ανάλογα με τις ανάγκες χρηματοδότησης των έργων και μελετών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το 2017 εγκρίθηκε

Περισσότερα...

 
 

Με εκπροσώπους της Νατοϊκής Μοίρας Ναρκοθηρικών Σκαφών συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης.

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018 22:19

Έθεσε το θέμα της στάσης του ΝΑΤΟ στην υπόθεση της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Εθιμοτυπική συνάντηση με εκπροσώπους της Νατοϊκής Μοίρας Ναρκοθηρικών Σκαφών, είχε σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η Νατοϊκή Μοίρα Ναρκοθηρικών Σκαφών με επικεφαλής το υδρογραφικό ωκεανογραφικό σκάφος του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού HMS Enterprise, κατέφθασε σήμερα στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ», η οποία ολοκληρώθηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 7 από 82

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png