ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
2/2018
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
 
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γιώργος Μεσσάρης: Ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας…

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 19 Φεβρουάριος 2018 23:22

Η Ελλάδα είναι η χώρα της όμορφης και γεμάτης αντιθέσεις φύσης, της καταγάλανης θάλασσας, του λαμπερού ήλιου, της καλής ζωής, της νόστιμης κουζίνας, των γλεντζέδων και φιλόξενων κατοίκων αλλά και της ανείπωτης γραφειοκρατίας!

Τα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας είναι συνθλιπτικά, μια τρέλα που βαράει κόκκινο!

Δηλαδή έτσι και μπλέξεις χρειάζεσαι δύο-τρεις δικηγόρους, πέντε-έξη λογιστές, ένα καλό ψυχίατρο και δυνατά ηρεμιστικά.

Όταν έχεις ζήσει πάνω από τέσσερις δεκαετίες στην Αυστραλία και επιστρέφεις στα πατρώα εδάφη, είσαι σε θέση να κάνεις συγκρίσεις. Και όταν κάνεις συγκρίσεις σε πιάνει τεταρταίος πυρετός!

Περισσότερα...

 

AΠΟ ΤΗΝ ΘΑΜΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 14:49

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 15/2/2018, Γιώργος Σκλαβούνος

 

Ο λόγος του Μίκη Θεοδωράκη για το Μακεδονικό, στο συλλαλητήριο 4-2-2018 στην Αθήνα

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 14:47

Προς εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ», Αθήνα.

Δημοσιεύτηκε 15-2-2018 στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ, σελ. 26η, το άρθρο του Γιάννη Αικατερινάρη «Ο Μίκης, τα όνειρα της νιότης και το συλλαλητήριο». Σ` αυτό ο αρθρογράφος γράφει ότι «Ο πολιτικός λόγος του Μίκη στο συλλαλητήριο, δεν είχε καμιά σχέση με όσα πίστευε μια ολόκληρη ζωή.», «όσα είπε στο πρόσφατο συλλαλητήριο μου φαίνονταν ξένα για την προσωπικότητα που γνώριζα για μισό και πάνω αιώνα.»

Σέβομαι τη γνώμη καθενός, αλλά δεν συμμερίζομαι αυτήν την άποψη. Η δική μου άποψη είναι ότι ο συγκεκριμένος λόγος τιμά και σφραγίζει όσα πίστευε μια ολόκληρη ζωή ο υπέργηρος τώρα αλλά αειθαλής σπουδαίος μουσικοσυνθέτης και αγωνιστής Μίκης Θεοδωράκης. Ο λόγος που εκφώνησε δεν ήταν από στήθους αλλά ήταν γραμμένος και βέβαια προσεκτικά διατυπωμένος, μας διανεμήθηκε μάλιστα σε έντυπο. Επισυνάπτω, λοιπόν, ολόκληρο τον λόγο του Μίκη Θεοδωράκη, όπως επακριβώς δημοσιεύτηκε στο διανεμηθέν έντυπο. Παρακαλώ να τον δημοσιεύσετε στην εφημερίδα σας, για να κρίνουν οι αναγνώστες.

Περισσότερα...

 

Νέο Αργοστόλι.. σίγουρα, αλλά το...παλιό και ρημαγμένο ‘στα αζήτητα’;;

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018 10:53

Το τελευταίο διάστημα ( πλησιάζουν βλέπετε και οι δημοτικές εκλογές ), έγιναν και θα γίνουν έργα στην πόλη τ’ Αργοστολιού. Οι αναγκαιότητες, οι προτεραιότητες, οι μελέτες,κλπ., ήταν και είναι σίγουρα αντικείμενο συζητήσεων, διαφωνιών και αντιρρήσεων.

Είναι σίγουρα όμως έργα για την πόλη, που αναβαθμίζουν την εικόνα της και λίγο την καθημερινότητά της.

Η μεγάλη συζήτηση και αντιρρήσεις ήταν για την κεντρική πλατεία. Άλλες σωστές και άλλες που μπαίναν από...τις διαφορετικές οπτικές και προτεραιότητες του καθενός. Τεχνικές, πολιτικές, επαγγελματικές, κά. Όσο για τις μελέτες, και εκείνες που υπήρχαν από παλιά και οι

Περισσότερα...

 

Γιώργος Μεσσάρης: Για γέλια και για κλάματα…

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 12:18

Πώς ήθελα να είχα ένα

και δύο και τρία και τέσσερα νησιά,

να τα δώσω όλα στους πολιτικούς μας

να τα κάνουν γυαλιά καρφιά!

Έτσι μου ήρθε, μέσα στην αγανάκτησή μου, να γράψω τούτους τους… βαθυστόχαστους στίχους βασισμένους πάνω στο γνωστό άσμα του ελληνικού σινεμά!

Οι Έλληνες πολιτικοί είναι για τα πανηγύρια και έχουν βάλει στόχο να τρελάνουν όσους ακόμα κάνουν χρήση της λογικής!

Όταν πριν εφτά περίπου χρόνια τέθηκε σε ισχύ «Ο Καλλικράτης» οι δήμοι της χώρας περιορίστηκαν σε 325.

Περισσότερα...

 
 

Νικόλαος Γερασίμου Γαρμπής: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: Μετά τα συλλαλητήρια

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018 09:55

Ο Ελληνικός λαός αλλά και ο Σκοπιανός λαός αξίζουν την αλήθεια και θέλουν την καλή γειτονία. Ηγετικές ομάδες και προς όφελός τους σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ των λαών.

Δυο μεγαλειώδη και ειρηνικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό έγιναν στην Ελλάδα αρχές του 2018, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα. Το μήνυμα των δύο συλλαλητηρίων είναι ότι ζητήθηκε να αλλάξει την ονομασία της και το σύνταγμά της η ιστορικά ψευδεπίγραφη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», να πάψει τον αλυτρωτισμό της σε βάρος της χώρας μας, να πάρει άλλη ονομασία η οποία δεν θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.

Την Κυριακή 21 Γενάρη 2018 έγινε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, η εξέδρα των ομιλητών

Περισσότερα...

 
 

Γεράσιμος Παναγιωτάτος Τζάκης: ΟΧΙ σε εθνική υποχώρηση στο σκοπιανό

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 06 Φεβρουάριος 2018 23:17

Τους τελευταίους μήνες αναθερμάνθηκαν οι πιέσεις που υφίσταται ο Ελληνισμός για να δεχθεί στο σκοπιανό μια λύση αντίθετη προς την ιστορική αλήθεια, μια λύση που θα ανοίγει διάπλατα τις αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων μας και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κακό προηγούμενο για την επιβολή υποχωρήσεων σε όλα τα εθνικά μας θέματα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, κι αυτή τη φορά το πολιτικό, δημοσιογραφικό και ακαδημαϊκό κατεστημένο των Αθηνών, οι διαχρονικοί κήρυκες του ενδοτισμού, αποδύθηκαν σε μια προσπάθεια διασποράς της ηττοπαθούς λογικής τους στην ελληνική κοινωνία, με ένα σαρδόνιο χαμόγελο ότι η οικονομική εξαθλίωση των μνημονίων και η κόπωση από την εκκρεμότητα του ζητήματος, θα οδηγούσαν το λαό σε αδιαφορία ή εύκολη υποταγή. «Ποιος ο

Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Μεσσάρης: Βαλκανική τρέλα…

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 20:57

Έχει και πάλι φουντώσει για τα καλά το σκοπιανό με αφορμή τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξεύρεση μιας αποδεκτής και από τις δύο πλευρές λύσης.

Η Αθήνα είχε την Κυριακή την τιμητική της με το μεγάλο συλλαλητήριο. Ήταν το δεύτερο μετά από αυτό της Θεσσαλονίκης.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, από κάθε γωνιά της χώρας, ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαλαλήσουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Η κυβέρνηση κρατά αποστάσεις από τις διαδηλώσεις με ορισμένους εκπροσώπους της να δηλώνουν ότι τα συλλαλητήρια δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 183

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png