ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
9/2020
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γιώργος Μεσσάρης: Από το παράθυρό μου βλέπω…

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2020 19:31

Από το παράθυρο του γραφείου μου απολαμβάνω, συνήθως, μια υπέροχη θέα. Αριστερά ξεδιπλώνεται ο επιβλητικός Αίνος, το μεγάλο βουνό της Κεφαλλονιάς και στους πρόποδες του τα χωριά της Εικοσιμίας, τα Βλαχάτα, τα Σιμωτάτα, τα Λουρδάτα... Δεξιά διάσπαρτα τα χωριά της Λειβαθούς. Μπροστά απλώνεται το Ιόνιο Πέλαγος και στο βάθος, ξαπλωμένη στα γαλάζια νερά του, η Ζάκυνθος. Όπου και να κοιτάξω η ματιά μου αναπαύεται πάνω σε ένα γαλήνιο τοπίο που σε ηρεμεί. Όλα αυτά συνήθως, γιατί στο διήμερο 17 και 18 Σεπτεμβρίου τα πάντα ήταν διαφορετικά. Πολύ διαφορετικά. Τρομακτικά διαφορετικά!


Περισσότερα...

 

Αντώνης Αργυρός: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ…

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος 2020 18:32

Πέθανε η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, που αποτέλεσε μία ιστορική φυσιογνωμία για τις ΗΠΑ, έχοντας διοριστεί από το 1993 ως δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Η Γκίνσμπεργκ ήταν διάσημη νομικός που πάλεψε όλη της τη ζωή για τα πολιτικά δικαιώματα, με έμφαση στα δικαιώματα των γυναικών και των μαύρων, πετυχαίνοντας την αλλαγή πολλών σημαντικών νομοθεσιών που βρίσκονται σε ισχύ μέχρι και σήμερα.To Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ είχε μετατραπεί σε προπύργιο των Ρεπουμπλικανών, μετά και το διορισμό του Μπρετ Κάβανο από τον Ντόναλντ Τραμπ. Η ουσιαστική φωνή αντίστασης ήταν η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ γνωστής με το προσωνύμιο «Notorious RBG». Παρ’ όλα τα προβλήματά υγείας της, η Γκίνσμπεργκ δεν είχε απουσιάσει από καμία συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Το τελευταίο διάστημα είχε αναδειχθεί σε ίνδαλμα των προοδευτικών Αμερικανών.


Περισσότερα...

 

Ζολιώ Λαδά Βαρβαρέσου: ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ......

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2020 21:10

Αρμαγεδών μάς έπληξε

καί όλους τούς εξέπληξε

πως κάτι τό αόρατο

ωρθώθηκε θεόρατο....Γέρνει


Περισσότερα...

 

Γιώργος Μεσσάρης: Η γλώσσα μας στο εκτελεστικό…

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2020 17:19

Η ποιότητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που στην Ελλάδα παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί φιλοξενούν προγράμματα που προσβάλλουν τη νοημοσύνη αλλά και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια η οποία τηλεοπτικά έχει σταλεί στα αζήτητα!

Δεν υπάρχει καμιά σύγκριση με τα προγράμματα, για παράδειγμα, των δεκαετιών του 1970, 80 και 90. Τότε τα προγράμματα, είτε ήταν ενημερωτικά είτε ψυχαγωγικά, είχαν κάτι να πουν. Μόρφωναν, παραδειγμάτιζαν. Διεύρυναν τον πνευματικό ορίζοντα των θεατών. Σήμερα απλά τους αποβλακώνουν. Είναι κενά περιεχομένου, ουσίας και σκοπού.


Περισσότερα...

 

Γιώργος Κακής Κωνσταντινάτος: Η …φώκια

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2020 20:45

"...Εκκενώνεται η ...φώκια…!

Η φωτιά κατεβαίνει προς την ... φώκια...!

…Στην γνωστή μας... φώκια..."

μας ενημέρωνε η φωνή τού δημοσιογράφου…

Ποιά είναι τώρα η ..."φώκια" ;

Πριν καταλήξει, μέσα στην υπογραμμισμένη γενική έλλειψη μορφώσεως


Περισσότερα...

 
 

Σπύρος Θεοτοκάτος: Ο μαύρος χρυσός της Παλλικής

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2020 22:34

Η μαύρη σταφίδα, μια ιδιαίτερα σημαντική αγροτική καλλιέργεια για την Κεφαλονιά και ειδικότερα ο πάλαι ποτέ μαύρος χρυσός της Παλλικής, δεν έχει μόνο βαθιές ρίζες δεμένη με το κλίμα, το έδαφος και το μεράκι που εμφύσησαν οι προπάτορες μας. Αποτελεί πολύτιμο αγροτικό προϊόν με υψηλή διατροφική αξία και ένα άκρως εξαγώγιμο προϊόν, του οποίου η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς καθώς έχει καθιερωθεί, παγκοσμίως ως υπερτραφή και με αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος, διότι καλλιεργώντας ο παραγωγός το κτήμα του δεν ερημοποιείται, δεν πιάνει φωτιά και δεν γίνεται διάβρωση.


Περισσότερα...

 
 

Αντώνης Αργυρός: ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΈΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2020 19:58

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι διεθνές δικαστήριο που ιδρύθηκε το 1959.Είναι αρμόδιο για ατομικές ή κρατικές προσφυγές κατά παραβιάσεων ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στα περίπου πενήντα ενα χρόνια λειτουργίας του το Δικαστήριο έχει εκδώσει περισσότερες από 10.000 αποφάσεις, οι οποίες είναι δεσμευτικές για τα Κράτη και έχουν οδηγήσει κυβερνήσεις σε τροποποιήσεις της νομοθεσίας και της διοικητικής πρακτικής σε ποικίλους τομείς. Η Τουρκία έχει υπογράψει και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου την οποία και οφείλει να εφαρμόζει υπό την αυστηρή επίβλεψη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Άραγε την εφαρμόζει; Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, προφανώς και όχι. Η Τουρκία είναι πρώτη σε καταδίκες από το ΕΔΑΔ (3.645 από το 1959) αυτή τη στιγμή εκκρεμούν εκατοντάδες προσφυγές εναντίον της. Η Τουρκία είναι η Χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχει οδηγήσει στις φυλακές και στην απόλυσή εξέχοντες δικαστές και δικηγόρους. Ακόμη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητεί εξηγήσεις για τις συλλήψεις ή απολύσεις δικαστών και εισαγγελέων. Δικηγορικοί σύλλογοι καταγγέλλουν πολιτικές παρεμβάσεις και δικαστές στρέφονται εναντίον δικαστών. Από το καλοκαίρι του 2016, μετά την αποτυχημένη


Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Μεσσάρης: Φλόγες και τροχαία…

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2020 10:39

ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΚΟΝ

Ποιος Ερντογάν! Ποιο θερμό επεισόδιο και κουραφέξαλα! Έχουμε αμέτρητα θερμά επεισόδια κάθε καλοκαίρι χωρίς ο Τούρκος σουλτάνος να κουνάει το δακτυλάκι του.

Στο Ελλάντα έχουμε τόσους ανεγκέφαλους που είναι ικανοί να την αφανίσουν από προσώπου γης χωρίς να πέσει τουφεκιά. Με λίγα κουτιά σπίρτα, κανά-δυό αναπτήρες εν ανάγκη και μερικά στουπιά ποτισμένα με βενζίνη δεν αφήνουν τίποτα άκαυτο. Ακόμα και οι ναζί με τα φλογοβόλα τους έκαναν λιγότερη ζημιά στη φύση!

Οι οικοπεδοφάγοι και οι ασυνείδητοι κτηνοτρόφοι κάνουν υπερωρίες το καλοκαίρι καίγοντας τεράστιους τόπους με θάμνους και δάση.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 246

leivada_banner copy.png