ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
4/2018
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Για έναν άλλον πανεπιστημιακό πλουραλισμό

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 05:18

Από χρόνια, από το τέλος της δεκαετίας του '60, μιλάμε για διεπιστημονικότητα. Λέξη ελκυστική και ταυτόχρονα επιδίωξη προδομένη. Γιατί χωρίς ελέγξιμα βήματα προς αυτήν, η πιθανότητα να δικαιωθεί ο στόχος είναι μικρή.

Το πέρασμα σε μια τέτοια εφαρμογή είναι αναγκαίο γιατί διεπιστημονικότητα σημαίνει αποδοχή μιας έκτασης ελευθερίας μέσα στην οποία να μπορεί να φιλοξενηθεί η γνωστική περιπέτεια.

Ανάμεσα σε εκείνα που θα μπορούσαν να προταθούν αναφορικά με τη νέα γνώση που θα απέρρεε από την υιοθέτηση μιας τέτοιας μεθοδολογικής στρατηγικής είναι και η καθιέρωση του πολλαπλού διπλώματος. Αυτό σημαίνει ότι όσοι το επιθυμούν και το «φαντασιώνονται» να μπορούν να διεκδικούν τη συγχρονική σπουδή σε δύο ή και σε περισσότερες επιστήμες, ή σε συνδυασμό της μίας μέσα στο ανοικτό πρόγραμμα της άλλης (intersystems sciences). Τα

Περισσότερα...

 

Το θυσιαστικό παράδειγμα του Γιώργου Μπαλταδώρου και εμείς

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 13 Απρίλιος 2018 16:36

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος υπήρξε αυτό που λέμε «δημόσιος λειτουργός» με όλη την σημασία της λέξης, που σήμερα την έχουμε ξεχάσει. Το λειτούργημά του, είχε να κάνει με την διαφύλαξη του υπέρτατου δημόσιου αγαθού της ελληνικής πολιτείας, κάθε πολιτείας γενικότερα: Την άμυνά της, δηλαδή, της ελευθερίας και της ακεραιότητάς της.

Πολλοί αντιδρούν αλλεργικά σε αυτές τις λέξεις. Αξίζει να τους υπενθυμίσει κανείς, ότι είναι η ίδια η εθνική ελευθερία που τους παρέχει την δυνατότητα να αντιδράσουν αλλεργικά, κάτι που για παράδειγμα στα υπό διάλυση κράτη όπως είναι η Συρία φαντάζει μια άφταστη πολυτέλεια. Ιδού το δίλημμα που θέτει η ίδια η πραγματικότητα σήμερα, ας επιλέξουν ειλικρινώς σε τι τόπο θέλουν να ζήσουν.

Περισσότερα...

 

Γιώργος Μεσσάρης: Τότε και σήμερα…

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 10 Απρίλιος 2018 12:44

Άλλες εποχές. Μακρινές, γλυκές, ονειρεμένες!

Η ζωή απλή. Ανθρώπινη.

Τα κινητά, το διαδίκτυο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα άλλα επιτεύγματα της τεχνολογίας που, όπως λένε, μας κρατούν σε άμεση επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο, βρίσκονταν δεκαετίες μακριά.

Μπορεί η τεχνολογία να μας κρατάει σήμερα σε άμεση επαφή, όχι όμως σε ανθρώπινη επαφή.

Περισσότερα...

 

Ευχές από την Εφημερίδα των Κεφαλλήνων - ΟΔΥΣΣΕΙΑ

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 07 Απρίλιος 2018 14:48

Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ: «Η ημέρα της Λαμπρής»Χριστός ανέστη! Νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι, μικροί – μεγάλοι, ετοιμαστήτε

μέσα στες εκκλησίες τες δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμαζωχτήτε

ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους Αγίους και φιληθήτε!

Φιληθήτε γλυκά, χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός ανέστη, εχθροί και φίλοι!

 

Γιώργος Σκλαβούνος: Η Ανάσταση που έχουμε ανάγκη

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 07 Απρίλιος 2018 14:44

Εμείς και το Όραμα του Ιωάννη Καποδίστρια για την αναγεννώμενη Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Ποιο Αναστάσιμο Όραμα κοινωνούμε σήμερα ως κοινωνία; Ποιο Αναστάσιμο Όραμα μας εμπνέει στους καιρούς της συλλογικής μας ταπείνωσης, των ραπισμάτων, της διανομής των ιματίων της πατρίδας;

Ποια πατρίδα φιλοδοξούμε να αφήσουμε στα παιδιά μας;

Ποια η συνεισφορά της γενιάς μας στην Ελληνική ιστορία; Ποιο ρόλο διεκδίκησε και διεκδικεί η γενιά μας για τον Ελληνισμό στον σύγχρονο κόσμο; Με ποιο αξιακό σύστημα παιδαγωγούμε τη νέα γενιά μας;

Περισσότερα...

 
 

Ευχές από τον ΝΟΑ

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 07 Απρίλιος 2018 14:43

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου εύχεται στους προπονητές μας, στους αθλητές μας , στους γονείς και σε όλους τους φίλους μας, Καλή Ανάσταση με αγάπη περισσότερη για τα παιδιά του τόπου μας. Αυτή η μέρα διδάσκει στην ανθρωπότητα την αγάπη, την πίστη πάντα για το καλό.

 
 

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός: Ένα αξιόλογο έργο. «Η Ανάσταση του Σωτήρος» του Γιάννη Τσαρούχη στην Κεφαλ.

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 06 Απρίλιος 2018 18:25

Κατά την έρευνά μου το 2009 για την ιστορία και το πρόσωπο του Αγίου Γερασίμου του νέου Ασκητή της Κεφαλονιάς μας, μου υποδείχθηκε από τον επίτροπο του ναού του Ζωοδότη Φωκάτων, Γεράσιμο Λεωνίδα Παπαδάτο, μια εικόνα που αφορούσε στην Ανάσταση του Χριστού μας.

Η εικόνα φιλοξενείται σε χαμηλό ξύλινο προσκυνητάρι στον ιερό ναό του Ζωοδότου Φωκάτων Λιβαθούς και φέρει την υπογραφή του σπουδαίου καλλιτέχνη Γιάννη Τσαρούχη. Το έργο αφορά τον αναστάντα την τρίτην ημέρα κατά τας Γραφάς, Ιησού Χριστό », όπως εξιστορείται το γεγονός επί μακρόν και από τους τέσσερις Ευαγγελιστές τον Ματθαίο, κεφ. 28, τον Μάρκο, κεφ. 16, τον Λουκά, κεφ. 24, και τον Ιωάννη. κεφ. 20, καθώς και από τις Πράξεις των Αποστόλων (3:36) «ο δε Θεός ήγειρεν αυτόν εκ νεκρών» που φέρεται ως επικύρωση κάποιων αναφορών Προφητών που περιλαμβάνει η Παλαιά Διαθήκη..

Συγκεκριμένα το έργο φέρει την υπογραφή «χειρ Ιωάννη Τσαρούχη έτος 1939» και δείχνει την καθαρά επίδραση που είχε από τον Φώτη Κόντογλου, κατά τα έτη 1931- 1934, που μαθήτευσε κοντά του και μυήθηκε από τον σπουδαίο δάσκαλο στη βυζαντινή αγιογραφία.

Πρόκειται για έργο ζυγοσταθμισμένο με «ελεύθερες εκφραστικές γραμμές», χωρίς όμως να χάνει τη χριστιανική του θεματική, απεναντίας δείχνει την επίδραση του Τσαρούχη από τον Βυζαντινό κόσμο του Φώτη Κόντογλου. Ο Τσαρούχης δημιουργεί μια δική του σύνθεση, δίνοντας ρευστότητα στα πρόσωπα με εκφραστικές κινήσεις, ιδίως του αγγέλου και των τριών γυναικών που ήθελαν να μυρώσουν το Χριστό.

Περισσότερα...

 
 

Στέλιος Σκλαβενίτης: Η συγκινητική στιγμή που αποφάσισε «Ποτέ την Κυριακή»

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2018 18:48

Η συγκινητική αποκάλυψη για το πώς ο Στέλιος Σκλαβενίτης πήρε την απόφαση να μην ανοίγουν τα καταστήματα της αλυσίδας τις Κυριακές.

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες η κηδεία του Στέλιου Σκλαβενίτη, ενός επιχειρηματία που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στους συνεργάτες του όσο και στους υπαλλήλους του.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά και κατά τη διάρκειά της, ένας από τους στενούς του συνεργάτες μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον «φιλότιμο και φιλεύσπλαχνο εργοδότη», αποκαλύπτοντας, μάλιστα, πώς έφτασε στο να πάρει την απόφαση να μένουν κλειστά τα καταστήματα της αλυσίδας τις Κυριακές.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 188

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png