ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
11/2020
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Ευρυδίκη Λειβαδά: Στον καπετάν Διονύση Αρβανιτάκη

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2020 21:08

Ώρα σου καλή καπετάν Διονύση τώρα που ξεκίνησες το ταξίδι σου στην αχανή θάλασσα των ουρανών.

Ετούτοι οι καιροί δεν μου επέτρεψαν να έρθω να σε αποχαιρετήσω, όσο και να το επιθυμούσα. Πάντα θα σε θυμάμαι με αγάπη και σεβασμό και με γλυκειά πίκρα θα φτάνει στα αυτιά μου η φωνή σου.

Αντίο, λοιπόν, καπετάνιε. Έστω κι από μακριά δέξου τις ευχές μου για γαλήνια πορεία. Χάραξες ρότες χρόνια ολόκληρα. Μα, ετούτη εδώ τη ρότα δεν την ξέρεις. Κανείς δεν την ξέρει. Κανείς δεν άφησε ποτέ πίσω του σημάδια για τέτοιου είδους ρόδα ανέμων.


Περισσότερα...

 

Καταδίκη σε ισόβια: Η διάσημη Κεφαλλονίτισσα ηθοποιός που δικάστηκε στο πλευρό του Μπελογιάννη

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 29 Νοέμβριος 2020 18:50

Η πιο χαρακτηριστική γιαγιά της ελληνικής τηλεόρασης είχε διωχθεί για τις αριστερές ιδέες της

Η δικτατορία που επιβλήθηκε στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 1936 είχε το μανδύα της απαλλαγής από τον «κομμουνιστικό κίνδυνο». Το καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά έθεσε άμεσα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκτός νόμου και εξαπέλυσε εναντίον του διώξεις, χρησιμοποιώντας ως πιστοποιητικό νομιμότητας τη βενιζελικής έμπνευσης «δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης των κομμουνιστικών ιδεών».

Το ΚΚΕ πέρασε από τότε στην παρανομία και κουβάλησε αυτή την «ιδιότητα» έως τη λήξη της δεύτερης δικτατορικής περιόδου στην Ελλάδα, το 1974. Σε αυτά 38 χρόνια, χιλιάδες ήταν τα μέλη του κόμματος που διώχθηκαν, συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν. Ένα από αυτά ήταν


Περισσότερα...

 

Αντώνης Αργυρός: Πανδημία και θρησκευτικά δικαιώματα

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 26 Νοέμβριος 2020 18:24

Στις ΗΠΑ, με πέντε ψήφους, έναντι τεσσάρων το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δικαίωσε την Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή του Μπρούκλιν και δύο συναγωγές υπερορθόδοξων Εβραίων που είχαν προσφύγει κατά των περιορισμών που υιοθέτησε η πολιτεία της Νέας Υόρκης προκειμένου να ανασχέσει την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού. Οι προσφεύγοντες κατάγγειλαν ότι οι περιορισμοί για τους χώρους λατρείας παραβιάζουν την ανεξιθρησκεία η οποία προστατεύεται από την Πρώτη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος. Παράλληλα, επεσήμαναν ότι στους χώρους λατρείας επιβάλλονταν πιο αυστηροί περιορισμοί απ’ ό,τι σε απαραίτητα καταστήματα, όπως τα καταστήματα πώλησης τροφίμων.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ακύρωσε την απόφαση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης με την οποία απαγορεύονται οι εκδηλώσεις λατρείας ως μέτρο πρόληψης για την


Περισσότερα...

 

25Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2020 20:20

Παρά τις αντιξοότητες της περιόδου που βιώνουμε για ακόμη μία χρονιά το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς τιμά την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Η διεθνής αναγνώριση της βίας κατά των γυναικών ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διάκριση λόγω φύλου, αποδεικνύει ότι η παράμετρος των έμφυλων διακρίσεων και της έμφυλης βίας συνιστά πεδίο πρόληψης και άμεσης αποκατάστασης.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, εντάσσεται στο δίκτυο της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής &Ισότητας των Φυλών με 42 Συμβουλευτικά Κέντρα, 20 Ξενώνες Φιλοξενίας και την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS15900.

Στα επτά χρόνια λειτουργίας του έχει δεχτεί πάνω από 250 γυναίκες που αναζητούν ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική αλλά και εργασιακή συμβουλευτική, ώστε να επανενταχθούν με αξιοπρέπεια στην αγορά εργασίας και στον κοινωνικό ιστό. Επίσης έχει υλοποιήσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προς την τοπική κοινωνία και προωθεί τη συνεχή διεύρυνση ενός δικτύου συνεργασίας με άλλους φορείς και υπηρεσίες του νησιού.


Περισσότερα...

 

Γιώργος Μεσσάρης: Μεταναστευτικά

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2020 12:01

Έχω προσωπική εμπειρία από τη ζωή στην ξενιτιά αφού το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το πέρασα στο εξωτερικό.

Ήμουνα τυχερός γιατί η απόφασή μου να μεταναστεύσω στην Αυστραλία αποδείχτηκε σωστή. Η χώρα αυτή μου έδωσε αμέτρητες ευκαιρίες και της έδωσα τα νεανικά μου χρόνια. Έτσι είναι στη ζωή, δίνεις για να πάρεις.

Την αγάπησα σα δεύτερη πατρίδα μου και μού λείπει τώρα που ζω στην Ελλάδα όπως μου έλειπε η Ελλάδα όταν ζούσα στην Αυστραλία.


Περισσότερα...

 
 

Αντωνιάδου Αθηνά: Αυτό είναι το νέο δίλημμα της χώρας !

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 23 Νοέμβριος 2020 20:59

Δεν είναι μια ιστορία σαν αυτές που λένε δίπλα στο τζάκι. Είναι ένα γεγονός το οποίο οφείλουν να θυμούνται οι παλιοί και επιβάλλεται να μαθαίνουν οι νεότεροι. Ήταν 25.11.1942 όταν με τη μάχη του Γοργοποτάμου έλαβε χώρα μια κορυφαία αντιστασιακή πράξη κατά της Γερμανικής κατοχής. Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες πράξεις αντίστασης και δολιοφθοράς στην κατεχόμενη Ευρώπη την περίοδο του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ προκάλεσε τον θαυμασμό όλης της Ευρώπης με σωρεία δημοσιευμάτων στον ξένο τύπο δίνοντας παράλληλα δύναμη και κουράγιο στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.


Περισσότερα...

 
 

Αντώνης Αργυρός: ΠΕΡΙ ΑΠΙΣΤΙΑΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 20 Νοέμβριος 2020 21:00

Δεκαετία του 1980 και σημαντικός πολιτικός παράγοντας με επισκέπτεται στο Γραφείο μου.

-Ξέρετε υφίσταμαι πίεση να ενδώσω σε εκβιασμό από γνωστό δημοσιογράφο.

-Περί τίνος πρόκειται;

-Κατά την περίοδο της δικτατορίας ,ασχολήθηκα με μια Ανώνυμο Εταιρεία για επιβιώσω και μετείχα του ΔΣ χωρίς να είμαι μέτοχος. Ο ιδιοκτήτης με τους συνεργούς του εντός εταιρείας είχαν προβεί σε διάφορες παράνομες πράξεις εν αγνοία μου, τις οποίες νομιμοποιήσαν με ένα πρακτικό του ΔΣ που φαίνεται ότι έχω υπογράψει, αλλά δεν το θυμάμαι. Ένας μικρομέτοχος υπέβαλε μήνυση κατά της Εταιρείας και το θέμα σέρνεται από ανακριτή σε ανακριτή. Το έμαθα ο δημοσιογράφος που μου ζητά για να μην το αποκαλύψει και υποστώ ηθική και πολιτική ατίμωση ένα σημαντικό ποσόν. Θα ήθελα την συμβουλή σας.

-Να υποβάλετε μήνυση για εκβίαση και η ασφάλεια θα φροντίσει να συλληφθεί και οδηγηθεί στην δικαιοσύνη ο εκβιαστής.


Περισσότερα...

 
 

Γαβριήλ Μανωλάτος: ΦΤΩΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΟΣΜΟ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 20 Νοέμβριος 2020 20:59

20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η Διεθνής Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού εγκρίθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στις 20 Νοεμβρίου 1989. Αναφέρει ότι ένα παιδί δεν είναι μόνο ένα εύθραυστο ον που πρέπει να προστατεύεται, αλλά αυτό είναι ένα πρόσωπο που έχει το δικαίωμα στην εκπαίδευση, τη φροντίδα και την προστασία, ανεξάρτητα από το πού στον κόσμο γεννήθηκε. Έχει επίσης το δικαίωμα να διασκεδάσει, να μάθει και να εκφραστεί. Έχει επικυρωθεί από 200 περίπου χώρες και μόνο η Σομαλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να δεσμευτούν.

Σοκαριστική η έκθεση του OHE: Περίπου 76,5 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας στις 41 πιο ευημερούσες χώρες.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 252

leivada_banner copy.png