ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
9/2017
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γιώργος Μεσσάρης: Ζήτω η τρέλα!… ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ – ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ σημειώσατε Χ!

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 26 Σεπτέμβριος 2017 09:28

Ισοπαλία σε όλα.

Στην πολιτική Χ.

Στους λεονταρισμούς Χ.

Στις απειλές Χ.

Στα υβρεολόγια Χ.

Στις γελοιότητες Χ.

Στις παλινωδίες Χ.

Στην τρέλα Χ.

Και από αυτά τα Χ εξαρτάται, δυστυχώς, η παγκόσμια ειρήνη. Χάνεται, όπως φαίνεται, κάθε ελπίδα!

Περισσότερα...

 

Γιάννης Μεταξάς: «Vissi d’arte, vissi d’amore»

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 20:20

Λες και η άρια γράφτηκε αποκλειστικά για αυτήν. Οπου η σκέψη με τα μάτια κλειστά να μπορεί - ανενόχλητη από τις εικόνες του τώρα - τις αναμνήσεις της νοερά να ξαναζήσει. Και τη διέλευσή τους να διηγηθεί. Με τα χέρια ανοιχτά μάς καλεί. Και σταυρώνοντάς τα στη συνέχεια ανεπαίσθητα, πάνω στο στήθος, μας προσκαλεί όλους για ένα «vissi d'arte, vissi d'amore».

Στις 16 Σεπτεμβρίου, το περασμένο Σάββατο, οι τηλεοράσεις ήταν αλλού δοσμένες. Σε άλλης τάξεως σκηνικά και γεγονότα. Ομως την ίδια μέρα πριν από σαράντα χρόνια μια Κυρία της Τέχνης έφευγε από τη ζωή. Αλλά όχι από τη «μακρά διάρκεια» της Ιστορίας. Εξω από την εκκλησία δεν ήταν λίγοι όσοι ήλθαν τον μύθο να αποχαιρετήσουν. Σήμερα ο μύθος, ως λέξη, τιμάται δίκαια από τη συνάντηση που είχε μαζί της.

Περισσότερα...

 

Ο Ερντογάν επιδιώκει αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος 2017 13:50

Μετά την ανάληψη της εξουσίας στην Τουρκία από το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το 2002, η σημερινή Τουρκία επιδιώκει την αναζήτηση της ταυτότητάς της, μην αποκόπτοντας τον ομφάλιο λώρο με το οθωμανικό παρελθόν και συμφιλιώνοντας το Ισλάμ με τον καπιταλισμό και τη δημοκρατία.

Η φιλόδοξη αυτή πολιτική έχει προκαλέσει εσωτερικές αναταράξεις στην Τουρκία, όπου ο στρατός δεν παίζει πλέον τον ρόλο του παρελθόντος.

Ταυτόχρονα, η εισροή κεφαλαίων από αραβικές χώρες συνέβαλλε σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας.

Περισσότερα...

 

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός: Τση Κυράς τση Δραπανιώτισσας, τση Γεφυροπερπατούσας

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος 2017 13:41

(Μέρος από παλιά δημοσίευση)

Τις  24 Σεπτεμβρίου σύμφωνα  με το εορτολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας εορτάζει η «Παναγία η Μυρτιδιώτισσα».

Η εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στην Κεφαλονιά εορτάζει στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Δράπανο, όπου και λέγεται και ναός της Δραπανιώτισσας. Στέκει δίπλα στο νεκροταφείο του Δραπάνου η εκκλησία της «Δραπανιώτισσας» μ’ όλο το κτηριακό της συγκρότημα και με τ’ όμορφο ανακατασκευασμένο καμπαναριό της.

Η εκκλησία άρχισε να κατασκευάζεται γύρω στα 1813 κοντά δε στο ναό υπήρχε ένας μόλος που λεγόταν  «ο μόλο της Παναγίας».

Περισσότερα...

 

Γιάννης Μεταξάς: Ε. Μacron (το πορτρέτο)

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2017 08:50

Η στρατηγική εικόνα που ένας πολιτικός φιλοτεχνεί για τον εαυτό του έχει για στόχο να τον καθιστά ευπρόσδεκτο και στον νου και στα συναισθήματα. Και στον Απόλλωνα και στον Διόνυσο. Ταυτόχρονα όμως τον δεσμεύει. Γιατί, με αναφορά σε ό,τι η εικόνα υπόσχεται, ανάλογα και ο κόσμος διαμορφώνει απέναντι στο πρόσωπο αναμονές και προσδοκίες. Και όσο ο κόσμος δείχνει αυτήν την εικόνα να εμπιστεύεται, τόσο λιγότερο ο εικονιζόμενος μπορεί να την... προδώσει.

Γνωρίζουν άραγε οι εδώ υπεύθυνοι - όλοι, χωρίς εξαίρεση - ποια είναι η εικόνα μέσα από την οποία ο προσκεκλημένος μας επιθυμεί να προσλαμβάνεται; Οχι μόνο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, αλλά και μετά από αυτήν;

Περισσότερα...

 
 

Ο σύλλογος των ναυτικών μας για την βύθιση του ‘’ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ’’

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 13:00

«Ένα πλοίον ταξιδεύον με υπέροχον καιρόν, αιφνιδίως εξοκέλλει ανοικτά των Αζορών…..».

Το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ 2» δεν εξόκελλε, βούλιαξε αγκυροβολημένο, με «υπέροχον καιρόν», μέσα στην «Ελληνική Ριβιέρα».

Η ρύπανση που προκλήθηκε πρωτοφανής για την περιοχή και η καταστροφή αδιανόητη και μακρόχρονη. Ως συνήθως, κατόπιν εορτής ο κάθε φανφαρόνος πολιτικός, ο κάθε άσχετος επιστήμονας, ο κάθε παντογνώστης δημοσιογράφος, όλοι με ύφος περισπούδαστο, κάποτε μπλαζέ, βγαίνουν και βγάζουν συμπεράσματα, καταμερίζουν ευθύνες, συσκοτίζοντας αντί να ξεκαθαρίζουν την ιστορία. Και οι κατεξοχήν γνώστες , οι ναυτικοί, όπως πάντα , στην άκρη.

Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Μεσσάρης: Ζητείται λογική…

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017 19:15

Περισσότερα...

 
 

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ: ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑ….

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2017 12:56

Αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι γείτονες μας και παλιοί μας άσπονδοι φίλοι και «σύμμαχοι» εξ Ανατολών ,έχουν περιέλθει αμετάκλητα στα πρόθυρα νευρικής κρίσεως εν όψει της δημιουργίας Κουρδικού Κράτους και όχι μόνον .. Διερωτώμαι, αν συνειδητά αρνούνται να αντιληφθούν την καινούργια γεωπολιτική πραγματικότητα ή ετοιμάζονται για ένα απονεμημένο διάβημα προκειμένου να αποτρέψουν την δημιουργία του Κουρδικού Κράτους ή απλά επιδίδονται σε υψηλού ρίσκου κινήσεις στις οποίες αναμφίβολα εμπλέκονται οι ισχυροί του κόσμου. Τέτοιες κινήσεις είναι η προμήθεια από την Ρωσία των S-400 και στην αγορά των τουρκικών F-35A, και οι περισσότεροι αγνοούν κάθε τι που συμβαίνει στην γειτονική μας χώρα οπού δημιουργείται μια νέα πρωτόγνωρη κατάσταση σε όλους τους

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 171

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png