ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
7/2017
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Αντώνης Π. Αργυρός: Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ- Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 19 Ιούλιος 2017 21:07

20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 -20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Στην ιερή μνήμη των νεκρών μας

«Αν αυτοί οι άνθρωποι παραμείνουν ατιμώρητοι, τότε η έννοια του νόμου θα έχει χάσει το νόημά της και η υπόλοιπη ανθρωπότητα θα πρέπει να ζήσει στον φόβο»

(Αυτά ήταν τα λόγια του Μπένζαμιν Φεράντζ, ενός από τους κατηγόρους στη δίκη της Νυρεμβέργης.)

Μετράμε με πόνο την ανεπούλωτη πληγή, την απογοήτευση και  τα χρόνια της συμφοράς, από στην εφιαλτική ημέρα  της εισβολής τότε που με τις αφροσύνες και τις προδοσίες, ο «Αττίλας» πάτησε και αιματοκύλησε το νησί της ΑΦΡΟΔΊΤΗΣ. Ημέρα φοβερή και επαίσχυντη. Ημέρα που μας σημάδεψε για πάντα, όπως η Καταστροφή του 1922 και η 29η Μαΐου 1453.

Περισσότερα...

 

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑ Υπάρχουν και ευτυχισμένοι φτωχοί… ΜΕΡΟΣ 3 - ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 17 Ιούλιος 2017 19:19

Η Μολδαβία –όπως ανάφερα και την περασμένη εβδομάδα– είναι η πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης! Στη φτώχεια τη συντροφεύει, ίσως σε κάπως βελτιωμένη οικονομική κατάσταση, η Υπερδνειστερία, η μικρή αυτή μακρόστενη λωρίδα γης, η οποία υποτίθεται ότι τής ανήκει αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί μια ανεξάρτητη κρατική οντότητα που δεν αναγνωρίζεται από κανένα! Οι Μολδαβοί με ρουμανικές καταβολές, οι Υπερδνειστέριοι με ρωσικές. Μια μπερδεμένη κατάσταση που μπερδεύτηκε ακόμα περισσότερο με τον πόλεμο στις αρχές της δεκαετίας του ’90 (στον οποίο είχε βάλει το χεράκι του και ο ξένος δάκτυλος!). Φαίνεται πάντως ότι ο χρόνος αλλά και η οικονομική αλληλεξάρτηση έχουν αμβλύνει τα μίση. Ο αγώνας για επιβίωση έχει βάλει σε δεύτερη θέση τα εθνοτικά προβλήματα.

Περισσότερα...

 

Ακόμα μια κινητοποίηση στη Μελισσάνη, για την πεζογέφυρα Σάμης - Καραβομύλου.

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 15 Ιούλιος 2017 22:57

Ακόμα μία κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα,  στη Μελισσάνη, για την κατασκευή νέας πεζογέφυρας, στον παραλιακό Σάμης - Καραβομύλου. Οι προηγούμενες κινητοποιήσεις και η σημερινή, γίνονται από τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμης( Ε.Σ.Σ. ), με τη συμμετοχή και των λοιπών Συλλόγων και της Λαϊκής Επιτροπής  της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Σ., Δημήτρης Τζανετάτος, μιλώντας στα Μ.Μ.Ε., δήλωσε πως "κάτι έχει αρχίσει να κινείται στο θέμα της κατασκευής της πεζογέφυρας", τονίζοντας παράλληλα, "τις γραφειοκρατικές διαδικασίε που δυστυχώς απαιτούνται για ένα τέτοιο θέμα". παράλληλα, αναφέρθηκε και σε ένα άλλο πρόβλημα που έχει προκύψει τελευταία στη Σάμη και έχει να κάνει με το κλείσιμο για τα οχήματα της παραλιακής οδού της πόλης, τις απογευματινές και βραδινές ώρες το καλοκαίρι, προς εξυπηρέτηση των πελατών των καταστημάτων εστίασης

Περισσότερα...

 

Γιάννης Μεταξάς: «Ασε με να το πιστεύω»

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 11 Ιούλιος 2017 17:16

-Η σχεδία του Οδυσσέα αρχίζει να «ακούγεται» μέσα από τους γδούπους της πρόσκρουσής της με τα κύματα. Διαταγμένα τα τελευταία από την κατάβαθη εξουσία του Θεού, όλο και περισσότερο εμποδίζουν το ταξίδι.

Με μια τέτοια μουσική είσοδο, και αποφεύγοντας κάθε μελωδικό εξωραϊσμό, ο Γιώργος Κουρουπός συνθέτει ως να βλέπει. Ο ακροατής όμως, έτσι ευεργετούμενος, καλείται να κλείσει, τώρα αυτός τα μάτια, για να δει.

Από την αρχή της διήγησης στους χορωδούς ανατίθεται ο μουσικός λόγος. Γιατί έτσι πρέπει. Αμέτοχη η δημόσια γνώμη να μη μείνει. Και μετά, μόνο μετά, αρχίζει όχι απλά η καταγραφή των συμβάντων, αλλά η μουσική μεταγραφή - και υπέρβαση - των περιστατικών. Η μουσική του Γιώργου Κουρουπού διαχρονίζει την περιπέτεια επιβεβαιώνοντάς τη με καβαφική λιτότητα. Πρώτα γιατί έχει αποκλείσει την άμεση, την εύκολη μουσική απόλαυση. Την από τη

Περισσότερα...

 

Γιώργος Μεσσάρης: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑ. Αντιθέσεις και συγκρίσεις…

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 09 Ιούλιος 2017 22:13

Περισσότερα...

 
 

Λ. Κωνσταντινίδης: Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 07 Ιούλιος 2017 12:46

ΠΩΣ ΘΑ ΔΥΝΗΘΩΣΙΝ ΑΥΤΑΙ ΝΑ ΖΩΣΙΝ ΕΙΡΗΝΙΚΩΣ

Ἐν συνεχείᾳ τοῦ ἂρθρου τοῦ ὑποφαινομένου, τό ὁποῖον ἐδημοσιεύθη εἰς τήν ΑΛΗΘΕΙΑ τῆς 24ης Ἰουνίου, 2017, μέ ἀπόψεις ἐν σχέσει πρός τάς θέσεις τάς ὁποίας ἐπικαλεῖται διαρκῶς ἡ Τουρκική Κυβέρνησις, μάλιστα δέ καθ’ ὑπόδειξιν ταύτης τάς ἐπαναλαμβάνουσι καί οἱ Τουρκοκύπριοι διά τοῦ κ. Ἀκκιντζί, ὃτι δηλ. θά πρέπῃ νά ὑπάρχωσιν ἐν Κύπρῳ Τουρκικά στρατεύματα διά τήν ἀσφάλειαν τῶν Τουρκοκυπρίων, θά ἐπεθύμην νά ἐπανέλθω ἐπί τοῦ θέματος αὐτοῦ ἀναφερόμενος εἰς ἓν πολύ ἀξιοπρόσεκτον, κατά τήν γνώμην μου, ἱστορικόν γεγονός, τό ὁποῖον ἀποδεικνύει πόσον ἂδικον ἒχουν οἱ Τοῦρκοι καί οἱ Τουρκοκύπριοι εἰς τούς ἐκφραζομένους «φόβους» των.

Περισσότερα...

 
 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Περιφερειακή Υπερδύναμη ή Απατηλή Ονείρωξη;

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017 00:11

Η Τουρκία σήμερα επιχειρεί ένα άλμα.  Επιχειρεί και επιδιώκει να αλλάξει επίπεδο, να ανέβει κατηγορία, να  γίνει μια ανεξάρτητη περιφερειακή δύναμη η οποία θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει η ίδια και να επιλέγει τους προσανατολισμούς που ταυτίζονται με τα συμφέροντά της, χωρίς να  ρωτάει το ΝΑΤΟ και τις  ΗΠΑ.

Και  έχει κάμει σημαντικά βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση. Έχει πετύχει σπουδαία πρόοδο στην οικονομική ανάπτυξη γενικώς,  στην πρωτογενή και στην δευτερογενή παραγωγή και  στο εξαγωγικό εμπόριο και επίσης  στην ανάπτυξη αμυντικής βιομηχανίας. Αυτά είναι βήματα τα οποία δικαιολογούν  έναν τέτοιο στόχο, να ανέβει δηλαδή κατηγορία. Την ίδια στιγμή, όμως, υπάρχουν ενδογενή προβλήματα, όπως προβλήματα εθνικής συνοχής αφού το δόγμα ένα έθνος ένα κράτος μία γλώσσα μια θρησκεία δεν μπορεί να  συνεχίσει να  ισχύει, γιατί στην

Περισσότερα...

 
 

Γ. Μεσσάρης: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑ «Σ’ άλλη γη, σ’ άλλα μέρη…» ΜΕΡΟΣ 1

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017 00:06

Μετά από απουσία 3 εβδομάδων, η στήλη επανέρχεται με ένα οδοιπορικό σε τρεις συνέχειες:

Υπερδνειστερία; Τι είναι αυτό πάλι; Είναι ένα μακρόστενο κομμάτι γης 4.135 τετραγωνικών χιλιομέτρων (μισή έκταση της Κρήτης) και μισού εκατομμυρίου κατοίκων, περιτριγυρισμένη από τη Μολδαβία, κομμάτι της οποίας είναι μόνο στα… χαρτιά, και την Ουκρανία ενώ ο ποταμός Δνείστερος αποτελεί τα δυτικά φυσικά της σύνορα με τη Μολδαβία. Σίγουρα οι περισσότεροι δεν την έχετε καν ακούσει. Το ίδιο θα συνέβαινε και με την αφεντιά μου αν οι ρίζες της οικογένειας της γυναίκας μου δεν ξεκινούσαν από την πρωτεύουσα της περιοχής, την Τιράσπολη.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 167

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png