ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
9/2017
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αμοιβή-σκάνδαλο για τον υποψήφιο πρόεδρο του επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης(;)»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 26 Σεπτέμβριος 2017 12:42

Με αφορμή τις αναμενόμενες εκλογές για το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης, δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο και συγκεκριμένα στο «Inkefalonia.gr», η πληροφορία ότι ένας εκ των επικεφαλής υποψηφίων, ο κ. Γασπαρινάτος Σπύρος, είχε εισπράξει στο παρελθόν τριακόσιες χιλιάδες ευρώ (300.000€) για τη δημιουργία της ιστοσελίδας του Δήμου Κεφαλονιάς! Δε χρειάζεται κανείς να είναι ειδήμονας για να καταλάβει ότι αυτό το αστρονομικό ποσό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σύφωνα με την εικόνα που παρουσιάζει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα!

Εύλογα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν όπως για παράδειγμα, γιατί δε σκέφτηκε κανείς εκ του «Μεγάρου» να προτείνει την εν λόγω εργολαβία στο Α.Τ.Ε.Ι. Ι.Ν. που διαθέτει το νησί μας και που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο για κάτι τέτοιο; Έτσι θα ενδυναμωνόταν η λειτουργία της Γ’ βάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας στην πράξη, και όχι στα παχιά λόγια που ακούμε σε διάφορες διαδηλώσεις... Πέρα απ’ αυτό όμως τίθεται και ένα άλλο πρακτικό ερώτημα. Το

Περισσότερα...

 

«Διαδοχικές συναντήσεις της Βουλευτή για τα προβλήματα του νομού»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 26 Σεπτέμβριος 2017 12:10

Συναντήσεις με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Τόσκα, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, είχαν χθες η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσιος Στανίτσας και το μέλος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Ιθάκης, Κωνσταντίνος Καραβίας.

Τα αιτήματα που τέθηκαν στον Υφυπουργό κ. Σαντορινιό αφορούσαν  στην οικονομική ενίσχυση για τη δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης στη Βόρεια Ιθάκη, στην ταχεία αδειοδότηση των μελετών που έχουν εκπονηθεί για την κατασκευή εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης ταχύπλοων σκαφών, καθώς και στην ασφαλτόστρωση-επισκευή της παραλιακής οδού Λιμένα

Περισσότερα...

 

Επενδύσεις και τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης του ΠΙΝ με την Πρέσβειρα της Μ. Βρετανίας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2017 08:45

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του η Πρέσβειρα της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα Kate Smith συνοδευόμενη από την Υποπρόξενο στην Κέρκυρα Gail Hughes – Πίκουλα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος.

Η κα. Smith συζήτησε με τον Περιφερειάρχη για την άνοδο του τουρισμού στην Ελλάδα και ενημέρωσε ότι σημειώθηκε 7% αύξηση των Βρετανών τουριστών. Ζήτησε να ενημερωθεί για τα σχέδια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην προβολή και προώθηση της τουριστικής οικονομίας και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού την ενημέρωσε για τις επαφές με τις αεροπορικές εταιρείες και την από κοινού διαφήμιση που επιχειρείται με στόχο, κυρίως, την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Περισσότερα...

 

Η Δημοτική Αρχή συνελήφθη με … τη γίδα στην πλάτη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017 19:09

Η επιπολαιότητα, η έπαρση και η αδιαφάνεια της Δημοτικής Αρχής συνεχίζονται. Πριν από λίγες μέρες η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ακύρωσε το διαγωνισμό για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης της πόλης του Αργοστολίου χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία «παράνομη και ακυρωτέα»!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών χαρακτηρίζει στημένο το διαγωνισμό αναφέροντας ότι «πλήττονται οι αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των διαγωνιζομένων και του υγιούς ανταγωνισμού». Η Αρχή Προσφυγών προχωρά στη ακύρωση προσεχτικά διαμορφωμένων όρων του διαγωνισμού που φωτογραφίζουν συγκεκριμένη εταιρεία. Είναι απορίας άξιον πώς ο Δήμος Κεφαλονιάς έθεσε ως όρο ότι η

Περισσότερα...

 

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ δεν είναι μόνο αδαείς αλλά και επικίνδυνοι

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017 09:47

Ακόμη ένα πόνημα της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ δόθηκε στη δημοσιότητα, με την ευκαιρία δήθεν της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κέρκυρα, όπου έλαβε χώρα η συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι, στο πλαίσιο του Πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας.

Πέραν του προφανούς άγχους που διακατέχει τους συντάκτες του κειμένου, οι οποίοι - Κύριος οίδε που -  ανακάλυψαν τυμπανοκρουσίες εκ μέρους της ΠΙΝ, μέσω του πονήματος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας ανακαλύψαμε κι εμείς ότι το ντόπιο πολιτικό προσωπικό της βαθιάς συντήρησης ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, μιας επίπλαστης πραγματικότητας όπου η Κέρκυρα που παρέδωσαν είχε πόσιμο νερό, μεγάλους αυτοκινητόδρομους, ανθηρή αγροτική οικονομία, παρακάμψεις και έργα οδοποιίας ζηλευτά, σύγχρονο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων και συστηματική και αδιάλειπτη συντήρηση και ανάδειξη των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.

Περισσότερα...

 
 

Ψηφίστηκε ο νέος Οργανισμός Υπηρεσιών της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 17 Σεπτέμβριος 2017 15:17

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ψήσισε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση του Οργανισμού Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου, στη συνεδρίασή του το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και έδωσε πρόσθετες εξηγήσεις ο μελετητής της τροποποίησης του Οργανισμού κ. Γρύλλης αναφορικά με τη διαβούλευση που προηγήθηκε και τις συζητήσεις που είχε με τους Γενικούς Δ/ντες της ΠΙΝ και άλλους υπαλλήλους υπεύθυνους δ/νσεων ή τμημάτων, οι οποίοι στη συνέχεια έστειλαν τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις για βελτίωση του αρχικού προσχεδίου του Οργανισμού.

Περισσότερα...

 
 

Ομόφωνο αίτημα του ΠΣ ΠΙΝ για χρηματοδότηση ανάλογη με τις ανάγκες της νησιωτικής περιφέρειας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 17 Σεπτέμβριος 2017 15:12

Σε ομόφωνο ψήφισμα κατέληξε το Περιφερειακό Συμβούλιο με το οποίο ζητάει, ενόψει της κατάρτισης και ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού, τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τρόπο τέτοιο που θα καλύπτει τις ανάγκες της, λαμβανομένης υπόψη της νησιωτικότητας της περιφέρειας.

Η συζήτηση που απασχόλησε το Σώμα, με αφορμή την επερώτηση που κατέθεσε ο κ. Σπ. Σπύρου, ανέδειξε την υποχρηματοδότηση που ταλανίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση διαχρονικά και με τον πλέον έντονο τρόπο από το 2011 και έχει απασχολήσει τη συζήτηση και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

«Από το 2011 έχει ακολουθηθεί μια πολιτική μειώσεων με αποτέλεσμα να στερηθούν οι πολίτες έργα και υπηρεσίες. Εμείς έχουμε πει σε κάθε τόνο ότι θα πρέπει να αποδοθούν τα

Περισσότερα...

 
 

Περί αξιοπρέπειας, σούπερ μάρκετ και γαλάζιας σημαίας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 16 Σεπτέμβριος 2017 17:49

Πρόσφατα ο αναπληρωτής Δημάρχου, σε μια από τις συνήθεις επιθέσεις προς τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και σε κάθε έναν από τους ασκούντες κριτική στα πεπραγμένα του, δήλωσε με έμφαση ότι «Η αξιοπρέπεια δεν πουλιέται στα σούπερ μάρκετ».

Τον ενημερώνουμε ότι στα σούπερ μάρκετ πράγματι δεν πουλιέται αξιοπρέπεια, μπορεί όμως κάλλιστα να ψάξει να βρει γαλάζιες σημαίες που σίγουρα θα του χρειαστούν για το Μύρτο. Δεν χάνει τίποτα ας μπει στον κόπο να ψάξει!

Και για να μην ξεχνιόμαστε θα το ξαναπούμε: Δυστυχώς αυτή η Δημοτική Αρχή έχει την αποκλειστική διάθεση προϊόντων όπως επιπολαιότητα, έπαρση, ελαφρότητα και αδιαφάνεια.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 17/9/2017

 
 

Σελίδα 1 από 62

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png