ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
6/2018
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λύση για τα απόβλητα στη Λευκάδα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 19 Ιούνιος 2018 12:00

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων εντάχθηκε στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 το  έργο «Δράσεις για την διαχείριση βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων στον Δήμο Λευκάδας», π/υ 1.248.600 ευρώ

To έργο «Δράσεις για την διαχείριση βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων στον Δήμο Λευκάδας» εντάχθηκε στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 με απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Το έργο έχει δικαιούχο το Δήμο Λευκάδας και περιλαμβάνει μελέτες και δημιουργία εγκαταστάσεων 3 πράσινων σημείων στις Δημοτικές ενότητες Λευκάδας, Ελλομένου και Απολλωνίων, την προμήθεια 1000 κάδων οικιακής κομποστοποίησης, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και την προμήθεια 3 κινητών μονάδων τεμαχισμού αποβλήτων κήπων και πάρκων (κλαδοτεμαχιστών).

Περισσότερα...

 

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΠΙΝ για τα εγκαίνια του Λιμένα Ερείκουσας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 11 Ιούνιος 2018 21:23

Θ. Γαλιατσάτος: Συνεχίζουμε τα έργα για την ενίσχυση της συνοχής και την τόνωση της οικονομίας των νησιών

Εκατοντάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και μετέβησαν στην Ερείκουσα την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, για τα εγκαίνια του Λιμένα Ερείκουσας. Ένα έργο που εκτέλεσε ταχύτητα η περιφερειακή αρχή και παρέδωσε στους πολίτες και τους χρήστες του λιμανιού, 13 μήνες πριν την λήξη του συμβατικού χρόνου ολοκλήρωσης.

Η τελετή των εγκαινίων συνοδεύτηκε από παράλληλες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τη συμμετοχή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας, του ΝΑΟΚ, της

Περισσότερα...

 

Με το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ Γιάννη Ζήκο συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 09 Ιούνιος 2018 20:13

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του, στις Αλυκές Ποταμού, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πολιτευτής Κέρκυρας των ΑΝΕΛ Γιάννης Ζήκος.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα της Κέρκυρας που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ειδικότερα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ασφάλεια του οδικού δικτύου  (συντήρηση και καθαρισμός υπόγειας διάβασης επί της εθνικής οδού Παλαιοκαστρίτσας – Κέρκυρας στο ύψος του Γ.Ν. Κέρκυρας, καθώς και δημιουργία κυκλικού κόμβου  στην περιοχή), και γενικότερα ζητήματα ευπρεπισμού και ασφάλειας του επαρχιακού και εθνικού δικτύου.

Περισσότερα...

 

Για την προστασία του περιβάλλοντος,

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 09 Ιούνιος 2018 20:09

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης με αφορμή την καθιέρωση της 5ης Ιουνίου, ως παγκόσμιας ημέρας για την προστασία του περιβάλλοντος, και της 8ης Ιουνίου, ως παγκόσμιας ημέρα για την προστασία των ωκεανών-θαλασσών, υπενθυμίζει το καθήκον που έχουμε όλοι μας σχετικά με τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου.

στο πιάτο μας, αλλά και στους πνεύμονές μας. Τα μικροπλαστικά σωματίδια που περιέχονται στον αέρα, στο νερό και στα τρόφιμα έχουν άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία μας (πηγή: http://www.ert.gr).

Περισσότερα...

 

Κίνημα Αλλαγής: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018 17:20

Το Κίνημα Αλλαγής, το προοδευτικό κίνημα της νέας εποχής, μετά τη συγκρότηση των κεντρικών του οργάνων και των τομέων πολιτικής προχωρά σε συγκρότηση των δυνάμεων του κατά νομό σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο συγκροτήθηκε εχθές στο νομό μας μετά από διαβούλευση και εσωτερική εκλογή των μελών της η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

Η σύνθεση της Νομαρχιακής επιτροπής έχει ως εξής :

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :ΚΟΥΓΙΑΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ :

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ : ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ AΝΑΣΤΑΣΙΟΣ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ : ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ :ΚΟΥΓΙΑΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ :ΡΟΥΧΩΤΑΣ ΒΙΚΤΩΡ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ :ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ : ΡΟΥΧΩΤΑΣ ΒΙΚΤΩΡ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ :ΣΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Περισσότερα...

 
 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018 17:19

Το γήπεδο Κοντοκαλίου επισκέφθηκε, την Τετάρτη το απόγευμα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιαστάτος, μετά από πρόσκληση του ΔΣ του  ΑΟ Κοντοκαλίου και της Σχολής Ποδοσφαίρου ΑΟ Κοντοκαλίου.

Ο κ. Γαλιατσάτος έγινε αποδέκτης των αιτημάτων, για την οικονομική υποστήριξη στην ανακατασκευή του γηπέδου, το οποίο να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο γήπεδο του νησιού που τοποθετήθηκε πλαστικός χλοοτάπητας το 2001.

Μεταξύ των αιτημάτων ήταν, η αντικατάσταση του φθαρμένου πλέον πλαστικού χλοοτάπητα του γηπέδου και η ανακαίνιση των  κτιριακών εγκαταστάσεων , κυρίως τα αποδυτήρια και οι εξέδρες.

Στην επιτόπια αυτοψία του γηπέδου Κοντοκαλίου, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων συνόδευαν , η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή και ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέκος Μιχαλάς.

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τα αναγκαία έργα που χρίζουν άμεσης επισκευής και αντικατάστασης στο γήπεδο Κοντοκαλίου, σε συνεργασία βέβαια με το δήμο Κέρκυρας, που είναι και ο κύριος διαχειριστής των δημοτικών γηπέδων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7/6/2018 #ODYSSEIA 

 
 

Ομιλία της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου στην Ολομέλεια της Βουλής για το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2018 21:47

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε χθες η Βουλευτής Κεφαλληνίας-Ιθάκης με αφορμή τη συζήτηση που διεξάγεται για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/89/ΕΕ περί θεσπίσεως πλαισίου για τον χωροταξικό σχεδιασμό και άλλες διατάξεις». Λίγες μέρες νωρίτερα το εν λόγω νομοσχέδιο είχε γίνει δεκτό από τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κατά πλειοψηφία.

Η Βουλευτής στην ομιλία της αναφέρθηκε στη σημασία του χωροταξικού σχεδιασμού, τονίζοντας τη σημασία των πολιτικών επιλογών που καθορίζουν την οικονομία, την ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή, ειδικά σε μία χώρα σαν τη δική μας όπου κυριαρχεί το στοιχείο της θάλασσας. Παράλληλα, σημείωσε ότι για την Ελλάδα, τη χώρα με τη μεγαλύτερη παράκτια ζώνη στην Ευρώπη, ο επιχειρούμενος σχεδιασμός θα

Περισσότερα...

 
 

Με τον επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής του προγράμματος INTERREG

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 05 Ιούνιος 2018 20:21

Ελλάδα- Ιταλία συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του στις Αλυκές, Ποταμού, ο επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής  του προγράμματος INTERREG Ελλάδα- Ιταλία Gianfranco Gadaleta, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη  Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας Γιάννη Φοντάνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εναρκτήρια συνάντηση του έργου με τίτλο «Strengthening innovation and competitiveness of dairy enterprises through Mobile Laboratories of quality control» και ακρωνύμιο MobiLab, που πραγματοποιήθηκε το πρωί,  στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG Ελλάδα – Ιταλία, μέσω του οποίου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα λάβει το συνολικό ποσό των 205.410€, για αγορά κινητού εργαστηρίου ελέγχου, με το οποίο θα προβαίνει σε ελέγχους γαλακτοκομικών προϊόντων.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 81

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png