ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διαφήμιση
4/2021
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To Brexit χτύπησε πιο σκληρά από ότι αναμενόταν το Σίτι του Λονδίνου - Αποχώρησαν 400 εταιρείες

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021 19:07


Περιουσιακά στοιχεία 1,15 τρισ. ευρώ μεταφέρθηκαν σε χρηματοοικονομικά κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερες από 400 χρηματοοικονομικές εταιρίες στη Βρετανία μετέφεραν τις δραστηριότητές τους και το προσωπικό τους, ενώ συνολικά περιουσιακά στοιχεία ενός τρισεκατομμυρίου λιρών (1,15 τρισεκατομμυρίου ευρώ) μεταφέρθηκαν σε χρηματοοικονομικά κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας του Brexit, ενώ αναμένεται ότι θα καταγραφούν ακόμη περισσότερες μετεγκαταστάσεις σύμφωνα με μελέτη του think tank “New Financial”.

«Νομίζουμε ότι έχουν υποεκτιμηθεί και αναμένουμε αύξηση του αριθμού [σ.σ. των μετεγκαταστάσεων] την προσεχή περίοδο: είμαστε μόλις στο τέλος της αρχής του Brexit», επισημαίνεται την έκθεση.


Περισσότερα...

 

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Στην τελική ευθεία η ενίσχυση ρευστότητας των μικρών επιχειρήσεων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021 15:52

-Έως τέλος Απριλίου η έκδοση των αποφάσεων ένταξης των ενισχυόμενων επιχειρήσεων – Ξεκινά άμεσα η διαδικασία εκταμίευσης μετά τον έλεγχο του αιτήματος καταβολής της ενίσχυσης από την επιχείρηση

-Το πρόγραμμα αφορά 14.000.000 €, με τα οποία θα ενισχυθούν 1.084 μικρές επιχειρήσεις σε όλα τα Ιόνια Νησιά, που επλήγησαν από την κρίση του Covid19

-Χρηματοδοτούνται με μη επιστρεπτέα επιχορήγηση επιχειρήσεις Πρωτογενή & Δευτερογενή Τομέα Μεταποίησης, Εμπορίου & Παροχής Υπηρεσιών και Εστίασης & Τουρισμού

-Τουλάχιστον 4.500 θέσεις εργασίας καλύπτουν οι ενισχυόμενες επιχειρήσεις

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των μικρών επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την κρίση


Περισσότερα...

 

Η Grecian Air Seaplanes ξεκινά από το Ιόνιο τις πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα στην Ελλάδα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021 09:02

Η Grecian Air Seaplanes έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στην Ελλάδα σχετικά με τη διασύνδεση των ελληνικών νησιών και των παραλίμνιων περιοχών τόσο με την ηπειρωτική χώρα, όσο και μεταξύ τους.

Ένα ισχυρό γερμανικό fund επενδύει μέσω της εταιρείας AXIONAIR στη δημιουργία της αεροπορικής εταιρείας υδροπλάνων Grecian Air Seaplanes,στην οποία συμμετέχουν η κυρία Μαρία Τόκτωρ και ο κύριος Αναστάσιος Γκόβας, Πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» θέτοντας πολύ υψηλούς στόχους για την υλοποίηση του φιλόδοξου project ανάπτυξης των υδατοδρομίων σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Περισσότερα...

 

Μίχαλος:Οι προτάσεις των Επιμελητηρίων για το ν/σ για την απλούστευση των οικονομικών δραστηριοτήτων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021 13:03

Τις προτάσεις των επιμελητηρίων επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υποδομών και Μεταφορών, ρυθμίσεις για την μεταφορά στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας των αρμοδιοτήτων για τα εμπορικά σήματα και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης» ανέπτυξε σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του κ. Μίχαλου έχει ως εξής:


Περισσότερα...

 

Λούκα Κατσέλη: Οικονομία, κοινωνική συνοχή, ανάπτυξη: Ο δρόμος της επανεκκίνησης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021 12:49

Το κεντρικό μήνυμα της χθεσινής μου παρέμβασης στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την επανεκκίνηση της οικονομίας , τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους.

To δημόσιο και ιδιωτικό χρέος που αναμένεται να ξεπεράσει τα 600δις ευρώ ( 370% του εθνικού μας εισοδήματός ) στο τέλος του 2021, αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας μας. Η επανεκκίνηση της οικονομίας προϋποθέτει την γρήγορη απομείωση του. Εκτός απο τα αναγκαία μέτρα για την διαγραφή τόκων, προσαυξήσεων και μέρους βασικών οφειλών απαιτούνται συγκεκριμένες αναπτυξιακές, δημογραφικές, δημοσιονομικές, ασφαλιστικές και θεσμικές παρεμβάσεις για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της αλλητροφοδότησης δημόσιου και ιδιωτικού χρέους που παράγει κρίσεις. Απαιτείται


Περισσότερα...

 
 

Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»: Μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για τα νησιά μας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021 14:03

Η ολοκλήρωση της αναθεώρησης του προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», θεσμοθετεί όριο επενδύσεων ανά οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε οι πόροι να κατανεμηθούν δικαιότερα ανά την επικράτεια και να μην απορροφηθούν δυσανάλογα από τους μεγάλους δήμους.

Με βάση τα νέα κριτήρια (ΦΕΚ 1399/Β/8-4-2021), το ανώτερο όριο προϋπολογισμού για εντάξεις έργων, μελετών, προμηθειών και υπηρεσιών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», διαμορφώνεται για την Κεφαλονιά και της Ιθάκη ως εξής:

•Δήμος Αργοστολίου: 22.000.000 ευρώ

•Δήμος Ληξουρίου: 12.000.000 ευρώ

•Δήμος Σάμης: 12.000.000 ευρώ


Περισσότερα...

 
 

Στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη με 88.000.000 € μέχρι σήμερα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 09 Απρίλιος 2021 18:33

Λόγω των συνεπειών της πανδημίας

Οι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στην λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας τους τελευταίους 12 μήνες, αποτελούν το καθημερινό θέμα συζήτησης των πολιτών.

Μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω των αναγκαίων μέτρων περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας, η Κυβέρνηση με διάφορα προγράμματα στήριξης έχει καταφέρει να αμβλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις και να στηρίξει αποτελεσματικά την τοπική οικονομία.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, μέχρι σήμερα, έχουν λάβει στήριξη ύψους 88.000.000 ευρώ, η οποία κατανέμεται ως εξής:


Περισσότερα...

 
 

Επιστολή του ΕΒΕΚΙ σχετικά με το Λιμάνι Αργοστολίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 08 Απρίλιος 2021 18:31

Προς τους:

•Υπουργό Μεταφορών και Υποδομων, κ. Κώστα Καραμανλή

•Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

•Υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη

•Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων,

κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο

Αξιότιμοι κύριοι,

Ενημερωθήκαμε από τον Δήμαρχο Αργοστολίου, κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο αναφορικά με την μελέτη που προωθείται από το Υπουργείο Υποδομών, η οποία προβλέπει την μεταφορά των


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 165

leivada_banner copy.png