ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Ιονιων Νησων
Διαφήμιση
1/2021
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ



η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Ιονιων Νησων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ημέρα - σταθμός για την διαχείριση των απορριμμάτων στο Ιόνιο:

Πράσινο φως για την Κεφαλονιά, έναρξη για την Ζάκυνθο

Ημέρα - σταθμός για την διαχείριση των απορριμμάτων στα Ιόνια Νησιά αποτελεί η απόφαση που έλαβε σήμερα ο περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ιονίων Νήσων εγκρίνοντας την δημοπράτηση του έργου “Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων Κεφαλονιάς”.

Ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων είναι ο πρώτος Φορέας στην χώρα μας που δημοπρατεί ένα τεχνικά εξελισσόμενο έργο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, στο οποίο δύναται να συμπεριληφθούν νέες τεχνολογίες στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων.


Συγκεκριμένα, το έργο της Κεφαλονιάς είναι το πρώτο δημοπρατούμενο έργο, το οποίο ακολουθεί τα νέα πρότυπα τεύχη του ΥΜΕΠΕΡΑΑ και περιλαμβάνει, στην αξιολόγηση των προσφορών, τη δυνατότητα προσαρμογής στον νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).

Μέσω εξασφαλισμένης “προαίρεσης” δηλ με την δυνατότητα συμπληρωματικής χρηματοδότησης προβλέπεται η δυνατότητα αναβάθμισης της μελέτης επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) με ενσωμάτωση συστήματος παραγωγής δευτερογενούς καυσίμου (RDF/SRF) ώστε τα παραγόμενα υλικά & προϊόντα να είναι εκτός από Ανακυκλώσιμα Υλικά, Compost από την κομποστοποίηση του Προδιαλεγμένου Οργανικού και η παραγωγή σε Δευτερογενές καύσιμο.

Παράλληλα, σήμερα, εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η υπογραφή Σύμβασης για την κατασκευή του έργου “Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων Ζακύνθου” που αφορά στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και του χώρου της υγειονομικής ταφής, και το οποίο μετά από χρόνια θα επιλύσει ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων.

Η Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων, Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου δήλωσε με μεγάλη ικανοποίηση: “Γυρίζει η σελίδα στα Ιόνια Νησιά. Αξιοποιείται η εργασία των Δημοτικών Αρχών και των Συνδέσμων Διαχείρισης που έχει γίνει μέχρι σήμερα και με αποφασιστικότητα και σταθερά βήματα ο νέος ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων οδηγεί την διαχείριση των aπορριμμάτων σε μια νέα εποχή προς όφελος της ποιότητας ζωής και των προοπτικών στα νησιά”.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14/1/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 


leivada_banner copy.png