ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νόμος Κατσέλη: Απειλούν με αποχή οι δικηγόροι
Διαφήμιση
1/2021
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νόμος Κατσέλη: Απειλούν με αποχή οι δικηγόροι

PDFΕκτύπωσηE-mail

Xιλιάδες Έλληνες πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν την προστασία της κύριας κατοικίας

Την άμεση παράταση της προθεσμίας για τον επαναπροσδιορισμό των υποθέσεων του νόμου Κατσέλη, που λήγει στις 15 Ιανουαρίου 2021, ζητεί από την κυβέρνηση η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, προκειμένου να μη χαθεί η δικαστική προστασία της κύριας κατοικίας χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, απειλώντας να μπλοκάρουν τη διαδικασία.

Λίγες μέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία για τις περίπου 20.000 περιπτώσεις που έχουν λάβει προστασία επί αιτήσεων των ετών 2013-2014, επί συνόλου 40.000 εκκρεμών αιτήσεων, έχουν υποβληθεί οριστικά μόλις 4.400 αιτήσεις επαναπροσδιορισμού, όλων των κατηγοριών.


Σύμφωνα με τους δικηγόρους, αυτό οφείλεται τόσο σε λειτουργικά προβλήματα της ίδιας της πλατφόρμας όσο και στην αδυναμία των πολιτών να συγκεντρώσουν από τις υπολειτουργούσες δημόσιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, κτηματολόγια, υποθηκοφυλακεία κ.ο.κ.) αλλά και από τις τράπεζες-funds τα απαιτούμενα από τον νόμο στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσουν στην πλατφόρμα.

Έτσι, χιλιάδες Έλληνες πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν την προστασία που έχουν ήδη λάβει δικαστικά, καθώς η μη σύννομη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης έχει ως απόρροια την απώλεια της δικαστικής τους προστασίας.

«Η άμεση παράταση της προθεσμίας καθίσταται επιτακτική ανάγκη για όλους αυτούς τους λόγους, σε μια εποχή μάλιστα που έχουν ανασταλεί όλες οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες και οι μόνες που εξαιρούνται είναι αυτές των υπερχρεωμένων νοικοκυριών (υποβολή αίτησης επαναπροσδιορισμού, κατάθεση προτάσεων). Ακόμα και η έναρξη του εξωδικαστικού πτωχευτικού συμβιβασμού παρατάθηκε για τις αρχές Ιουνίου 2021» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή.

Σε περίπτωση, δε, που το ζήτημα δεν λυθεί άμεσα, καλεί τα διοικητικά συμβούλια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας σε έκτακτη σύγκληση, για τη λήψη αποφάσεων, με την πρόταση ακόμα και για στοχευμένη αποχή των δικηγόρων.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/1/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png