ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Ιστορικός τέχνης αποδίδει άγνωστο σκίτσο του Ιησού στον Ντα Βίντσι Η σχέση με το Salvator Mundi
Διαφήμιση
11/2020
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιστορικός τέχνης αποδίδει άγνωστο σκίτσο του Ιησού στον Ντα Βίντσι Η σχέση με το Salvator Mundi

PDFΕκτύπωσηE-mail

Η σχέση με το Salvator Mundi, το πιο ακριβό έργο τέχνης στον κόσμο.

Ιστορικός τέχνης ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε άγνωστο σχέδιο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι που απεικονίζει τον Ιησού.

Το σχέδιο, ζωγραφισμένο με κόκκινη κιμωλία, παρουσίασε στην ιστορικό τέχνης Αναλίζα Ντι Μαρία, ιδιώτης συλλέκτης στο Λέκκο της Λομβαρδίας στην Ιταλία, η οποία και αναγνώρισε το «χέρι» του Λεονάρντο.

«[Αυτό] είναι το αληθινό πρόσωπο του Salavator Mundi», δήλωσε η Ντι Μαρία στη La Stampa. «[Θυμίζει] τα πάντα στα σχέδια του Λεονάρντο: είναι η γλώσσα του που μιλά δυνατά και καθαρά. Κοιτάζοντας το έργο για πρώτη φορά, πρόσθεσε, «κόπηκε η ανάσα μου».

Η Ντι Μαρία συνέκρινε το σχέδιο με την πιο γνωστή αυτοπροσωπογραφία του Ντα Βίντσι -επίσης, σχεδιασμένη με κόκκινη κιμωλία-, σημειώνοντας ότι και στις δύο περιπτώσεις τα πρόσωπα απεικονίζονται στα τρία τέταρτα, αγαπημένη άποψη του καλλιτέχνη.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι το σχέδιο που ήρθε στο φως αποδεικνύει ότι ο πίνακας Salvator Mundi δεν είναι έργο του καλλιτέχνη, καθώς το σχέδιο του Ιησού είναι μελέτη για το πραγματικό έργο του Λεονάρντο με τον ίδιον τίτλο, το οποίο είναι μία εντελώς διαφορετική, πιο δυναμική σύνθεση. Όπως λέει «δεν είμαι η μόνη που πάντα έλεγε ότι ο πίνακας Salvator Mundi δεν είναι στην πραγματικότητα δημιουργία του Λεονάρντο».

Υπενθυμίζεται ότι το έργο «Salvator Mundi» -Σωτήρας του κόσμου-, είναι ο πιο ακριβός πίνακας όλων των εποχών, καθώς το 2017 πωλήθηκε σε δημοπρασία στην τιμή - ρεκόρ των 450 εκατ. δολαρίων.

Το σχέδιο, η ανακάλυψη του οποίου ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τη Διεθνή Επιτροπή Λεονάρντο Ντα Βίντσι, επρόκειτο να παρουσιαστεί σε συνέδριο στη Φλωρεντία. Η Ντι Μαρία σκοπεύει να παρουσιάσει την 80 σελίδων μελέτη της για το έργο μετά την άρση του lockdown στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τις εργαστηριακές δοκιμές το χαρτί του σχεδίου χρονολογείται στις αρχές του 16ου αιώνα.

Με πληροφορίες από news.artnet.com

ΟΔΥΣΣΕΙΑ,20/11/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA, Μαγδαληνή Ντούκα Μοντεσάντου

leivada_banner copy.png