ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΟΙΠΑ ΝΕΑ Η ΠΙΝ σε συνεργασία με τον “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ” για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κεφαλλονιά
Διαφήμιση
9/2020
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΠΙΝ σε συνεργασία με τον “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ” για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κεφαλλονιά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Στην τοποθέτηση ειδικού εξοπλισμού για τη μέτρηση και συλλογή δειγμάτων ατμοσφαιρικών ρύπων σε κατάλληλα σημεία της Κεφαλλονιάς προχώρησε Ειδικός Επιστήμονας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”, μετά από αίτημα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου σε συνεργασια με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας Σπύρο Ιωάννου.

Συνοδεία του Προϊσταμένου του Τμήματος Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ο εν λόγω εξοπλισμός τοποθετήθηκε σε κατάλληλα σημεία του Δήμου Ληξουρίου (Αθέρας, Άγιος Δημήτριος) την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 και στην περιοχή Θηναίας του Δήμου Αργοστολίου (Αγκώνας, Πετρικάτα) το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020. Παράλληλα, διεξήχθη αυτοψία Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στο ΧΥΤΥ Πολοστής για τον έλεγχο τήρησης περιβαλλοντικών όρων.


Η Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο ΧΥΤΥ επεσήμανε την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, διότι οι επικίνδυνες ποσότητες επιβλαβών χημικών ουσιών που παράγονται κατα την καύση απορριμμάτων (επικινδυνοτερες είναι οι διοξίνες) περνούν στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της τροφής και ελάχιστα μέσω της αναπνοής και κατάποσης της σκόνης και δεν διαπερνούν το δέρμα.

Για αυτό, υπήρξε συνεχής τηλεφωνική επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας, καταρχήν με το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εν συνεχεία, δε, με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τους επικίνδυνους ρύπους εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Επίσης, συμφωνήθηκε με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να επαναληφθούν οι έλεγχοι και οι μετρήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για, δε, τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σωτήρη Κουρή στο διάστημα των επόμενων μηνών θα γίνουν έλεγχοι στον κτηνοτροφικό τομέα και στην πρώτη ελαιοπαραγωγική περίοδο για την αντιμετώπιση τυχόν μόλυνσης στα φυτά και ζώα.

Σε συνεργασία και με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σταυρο Τραυλό θα γίνεται τακτική ενημέρωση του κοινού για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,15/9/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png