ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανενόχλητο ποντίζει καλώδια στην κυπριακή ΑΟΖ το «Barbaros»
Διαφήμιση
11/2020
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανενόχλητο ποντίζει καλώδια στην κυπριακή ΑΟΖ το «Barbaros»

ΕκτύπωσηE-mail

Ανενόχλητο συνεχίζει τις παράνομες σεισμογραφικές του έρευνες, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας το ερευνητικό, τουρκικό σκάφος «Barbaros» σε περιοχή που δέσμευσε με παράτυπη navtex η Άγκυρα, στη θάλασσα ανατολικά της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ιστοσελίδα παρατήρησης της ναυσιπλοΐας, το σκάφος φαίνεται να βρίσκεται αυτή τη στιγμή εντός του Οικοπέδου 2 της κυπριακής ΑΟΖ και να προβαίνει σε εργασίες πόντισης καλωδίων, που χρησιμοποιούνται για καταγραφή σεισμογραφικών δεδομένων.

Την ίδια ώρα, η παράνομη τουρκική navtex υπερκαλύπτει επίσης περιοχές των Οικοπέδων 3 και 13, στα οποία ενδέχεται να καταπλεύσει τις επόμενες ημέρες το «Barbaros» με δεδομένο ότι έχει ισχύ μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2020.


Τις τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Χοσέπ Μπορέλ.

Συμφώνησαν μάλιστα ότι οι συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας θέτουν σε κίνδυνο την Ανατολική Μεσόγειο και αποσταθεροποιούν το κλίμα ασφάλειας και ειρήνης που επικρατεί:

«Τέτοιες κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, που αμφισβητούν την κυριαρχία των κρατών μελών και βλάπτουν τα συλλογικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αντιμετωπιστούν κατάλληλα», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου.

Tribune, ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 31/7/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png