ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γνωρίστε το Μπουλούκι, στηρίξτε τις ‘Επιστροφές’! Παραδοσιακές τεχνικές δόμησης
Διαφήμιση
10/2020
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γνωρίστε το Μπουλούκι, στηρίξτε τις ‘Επιστροφές’! Παραδοσιακές τεχνικές δόμησης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Το «ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ – Περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης» είναι μια ομάδα αρχιτεκτόνων και μηχανικών που διοργανώνει εργαστήρια και συμμετοχικές δράσεις στους παραδοσιακούς οικισμούς της ελληνικής υπαίθρου, με σκοπό την έμπρακτη προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αυτό το καλοκαίρι, το Μπουλούκι έχει καλέσει Αριστινούς και Αριστινές από όλη την Ελλάδα (και τον κόσμο) να επιστρέψουν για τρεις εβδομάδες στο χωριό τους για να ξαναφτιάξουν, με την καθοδήγηση τριών έμπειρων μαστόρων, ένα παλιό καλντερίμι που οδηγεί στην πλατεία. Πράγματι, μετά από μια Δίμηνη Μαθητεία Νέων Μαστόρων και δύο εργαστήρια στα ορεινά Καταφύγια των Τζουμέρκων, κατά την περσινή χρονιά, το Μπουλούκι ταξιδεύει τώρα πιο βόρεια, στο φημισμένο Ζαγόρι.


Οι “Επιστροφές – Νέο Καλντερίμι στην Αρίστη Ζαγορίου” είναι ένα πρότυπο συμμετοχικό εργαστήριο για την τέχνη της ξερολιθιάς, που στόχο έχει να ενθαρρύνει την εμπλοκή της τοπικής κοινότητας στην προστασία της κληρονομιάς της και τη φροντίδα του δικού της δημόσιου χώρου. Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε ξεκινήσει και μια εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης (Crowdfunding), για την οποία μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://chuffed.org/project/reappearances-new-kalderimi-in-artsista-zagori-nw-greece 

Εάν συμφωνείτε με το σκοπό, στηρίξτε τις “Επιστροφές” συμβάλλοντας οικονομικά με ένα μικρό ή και μεγαλύτερο ποσό και προωθώντας τη δράση μας!

Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με το Μπουλούκι μέσω email ή Facebook.

Πολλούς χαιρετισμούς,

Ομάδα Μπουλούκι

N Επιτόπου – Καθοδόν

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29/7/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA Γιώργος Σκλαβούνος

leivada_banner copy.png