ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ Αντώνης Αργυρός: Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ….ΧΩΡΙΣ ΝΕΜΕΣΗ
Διαφήμιση
9/2020
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντώνης Αργυρός: Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ….ΧΩΡΙΣ ΝΕΜΕΣΗ

ΕκτύπωσηE-mail

Πέρασαν 46 ολόκληρά χρόνια απ’ τον θλιβερό Ιούλιο του 1974 της μεγάλης προδοσίας του Ελληνισμού και της Κύπρου . Όλα άρχισαν το προδοτικό πραξικόπημα, της 15ης Ιουλίου 1974, το οποίο άνοιξε τις κερκόπορτες για να εισβάλει η Τουρκία στη Κύπρο . Οι προδότες και οι δολοφόνοι συνέχισαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και η Δικαιοσύνη δεν προχώρησε ποτέ στην τιμωρία των ενόχων. Κανένας δεν καταδικάστηκε, καμιά ευθύνη δεν αποδόθηκε ποτέ. Έχει περάσει μισός αιώνας. Η αιτιολόγηση της αναστολής των ποινικών διώξεων για την τραγωδία της Κύπρου αποτυπώθηκε στις πράξεις 44 και 45 του Υπουργικού Συμβουλίου της 7ης Μαρτίου 1975 και ήταν σαφής. Τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης όσο και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης ζήτησαν «να αναβάλει την έναρξη ή να αναστείλει την αρξαμένη ποινική δίωξη επί εγκλημάτων ως και εκείνων εξ ων δύνανται να διαταράξουν τις διεθνείς σχέσεις του Κράτους», βάσει των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Συγγενείς πεθαίνουν χωρίς να ακούσουν καν μία συγγνώμη και οι ήρωες μαχητές του ΑΤΤΙΛΑ που φεύγουν απ’ την ζωή με την πίκρα στο στόμα. Κανείς επίσημος δεν τους τίμησε όπως έπρεπε , αυτοί που στάθηκαν ορθοί και προδομένοι δεν κλήθηκαν ποτέ ….ευτυχώς όμως που γίνεται ένα επίσημο μνημόσυνο των πεσόντων. Οι πολεμικές τους σημαίες άξιζουν «ΑΡΙΣΤΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΙΑΣ» από τη Πολιτεία.


Βρυχάται ο ΑΤΤΙΛΑΣ και πάλι και εμείς πρέπει να αγγίξουμε τις πληγές μας.

Για άλλη μια φορά, όπως σημειώνει ο Σεφέρης στην «Ελένη»:

«τόσα κορμιά ριγμένα στα σαγόνια της θάλασσας στα σαγόνια της γης∙ τόσες ψυχές δοσμένες στις μυλόπετρες, σαν το σιτάρι. Τόσος πόνος, τόση ζωή, πήγαν στην άβυσσο για ένα πουκάμισο αδειανό για μια Ελένη».

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Τώρα ζητάμε από τους ακρίτες και απ’ τα παιδιά μας να υπερασπιστούν την πατρίδα και είναι βέβαιο ότι θα το πράξουν αν χρειαστεί, ενώ η επόμενη τουρκική κίνηση μπορεί να εκδηλωθεί πολύ σύντομα, εντός καλοκαιριού. Οπότε η επιλογή είναι μια αυτή που επιβάλει η ιστορική παράδοση του Έθνους . Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος είναι η τελευταία προκλητική ενέργεια του καθεστώτος Ερντογάν αλλά και η αρχή των νέων δεινών του Ελληνισμού φοβούμαι.

«Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση», ανακαλούσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Πνύκα στις 7 Οκτωβρίου 1838, «δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πώς δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε "πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;", αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι, εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ

15/7/2020

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16/7/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png