ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ψήφο εμπιστοσύνης στα Ιόνια νησιά ως ασφαλή τουριστικό προορισμό δίνει η Σουηδική κυβέρνηση
Διαφήμιση
7/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ψήφο εμπιστοσύνης στα Ιόνια νησιά ως ασφαλή τουριστικό προορισμό δίνει η Σουηδική κυβέρνηση

PDFΕκτύπωσηE-mail

Με την Πρέσβη της Σουηδίας Charlotte Sammelin συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μ.Ανδριώτη

Την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη, επισκέφθηκε στο Γραφείο της σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, η Πρέσβης της Σουηδίας Charlotte Sammelin, συνοδευόμενη από την Α’ Γραμματέα της Sidal Gunes και τον Πρόξενο Σουηδίας στην Κέρκυρα Βασίλειο Κοντό.

Η κ.Ανδριώτη μετέφερε τη λύπη της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, που λόγω προγραμματισμένων συναντήσεων στην Αθήνα δεν μπόρεσε να τη συναντήσει, και τη διαβεβαίωσή της ότι πολύ σύντομα θα προγραμματιστεί συνάντηση.


Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες προώθησης συνεργασιών, ανάμεσα στις δύο χώρες, στον τομέα του τουρισμού. Τονίστηκε ότι το 2019 επισκέφτηκαν την Κέρκυρα περίπου 20.000 Σουηδοί, ενώ για φέτος η Σουηδική Κυβέρνηση αναφέρει την Ελλάδα και ειδικότερα την Κέρκυρα και τα λοιπά Ιόνια Νησιά, ως ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς και αναμένεται αύξηση της προσέλευσης Σουηδών ταξιδιωτών.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά το παρελθόν τα Ιόνια Νησιά και ιδιαίτερα η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος. Η Πρέσβης ενημερώθηκε για την ίδρυση του Νέου Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, καθώς επίσης και για τον προγραμματισμό της μεταφοράς των απορριμμάτων και της δημοπράτησης του εργοστασίου και προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, ώστε οι εμπλεκόμενοι φορείς της Σουηδίας να μεταφέρουν την εμπειρία τους και να συνδράμουν σε ενδεχόμενο σχέδιο διαχείρισης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τις επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κέρκυρα. Από την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας παρουσιάστηκαν οι εν εξελίξει επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και των υποδομών (υποδομές, οδικό δίκτυο ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις κ.α.), τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από ιδιώτες.

Η Πρέσβης της Σουηδίας αναφέρθηκε και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Κέρκυρα, σημειώνοντας και τη συμμετοχή σουηδικής μπάντας τα προηγούμενα χρόνια σε αυτές. Από τον Πρόξενο κ. Κοντό επισημάνθηκε η πολύ ισχυρή ταυτότητα των Κερκυραίων για τη μουσική και το πολιτισμό γενικότερα. Επίσης τονίστηκε η διαχρονική σχέση των δύο χωρών.

Η κ. Sammelin ευχαρίστησε για τη συνάντηση και δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένη από τις ομορφιές της Κέρκυρας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24/6/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png