ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διαδοχικές συναντήσεις του ΠΙΝ στην Αθήνα για διασυνοριακά προγράμματα & λιμενικά έργα
Διαφήμιση
1/2018
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαδοχικές συναντήσεις του ΠΙΝ στην Αθήνα για διασυνοριακά προγράμματα & λιμενικά έργα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Στην Αθήνα μετέβη χθες, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φοντάνας για σειρά συναντήσεων στα υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομίας, για θέματα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Αρχικά ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, προκειμένου από κοινού να διαμορφώσουν πρόταση για τα στρατηγικά έργα στο πλαίσιο του Interreg Ελλάδα Ιταλία και συγκεκριμένα για:

-Την κατασκευή επιβατικού σταθμού στο λιμάνι Πόρου Κεφαλονιάς

- Την ανάληψη μέρους της δαπάνης για την ανακατασκευή του λιμανιού Αγ. Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου

- Την προοπτική εγκατάστασης συστήματος ηλεκτρικής τροφοδότησης πλοίων στα λιμάνια Πόρου, Ζακύνθου και Κυλλήνης.

Επίσης συζητήθηκε η πραγματοποίηση εκδήλωσης – ημερίδας, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Υπουργείο Ναυτιλίας και την CPMR, με θέμα “Πολιτικές Συνοχής στο νησιωτικό χώρο”.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έθεσε στον κ. Σαντορινιό το θέμα της εφαρμογής του μεταφορικού ισοδυνάμου, μετά από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων και τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν σύμφωνα με τις οποίες “το μέτρο αυτό δεν θα αφορά μόνο τη Δωδεκάνησα ή τα νησιά του ανατολικού αιγαίου αλλά από το 2019 και μετά θα αφορά κάθε νησιώτη και κάθε νησιώτισσα». (Αλέξης Τσίπρας, Κάλυμνος, 6/1/2018).

Ο κ. Γαλιατσάτος ζήτησε να ενταχθούν από το 2018 στο πρόγραμμα και τα Ιόνια Νησιά, σε ισοτιμία με τα νησιά του Αιγαίου. “Ζητούμε ισότιμη μεταχείριση. Κατανοούμε τις ιδιαιτερότητες στο Αιγαίο, αλλά θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για τα Ιόνια νησιά. Δείξτε την καλή σας πρόθεση εντάσσοντας τουλάχιστον ένα νησί, προτείνουμε την Ιθάκη, στο πρόγραμμα του 2018 και καθ’ ολοκληρία τα Ιόνια το 2019”, ζήτησε ο Περιφερειάρχης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τέλος τη συζήτηση απασχόλησαν και οι λεπτομέρειες για τη νέα γραμμή διάπλου του Ιονίου (Κέρκυρα – Παξοί – Λευκάδα – Ιθάκη – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος), με στόχο τη διεύρυνση του χρόνου δρομολόγησης καθώς ο σχετικός διαγωνισμός είναι εν εξελίξει.

Υπήρξε επιπλέον η πρόταση, μετά από εκτίμηση της απήχησης των φετινών δρομολογίων να δημιουργηθεί πυκνότερη και διευρυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση από το 2019 καθώς και πρόνοια για μετακίνηση και οχημάτων.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος και ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Φοντάνας συναντήθηκαν στη συνέχεια με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ Ευγενία Φωτονιάτα . Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των Περιφερειών Ηπείρου και Δ. Ελλάδας, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη διατύπωση της πρότασης της ελληνικής πλευράς για το διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδα – Αλβανία.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11/1/2018

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png