ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ Γιάννης Βαρούχας: «Να φέρουμε μπροστά τις δικές μας δυνάμεις»
Διαφήμιση
1/2018
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γιάννης Βαρούχας: «Να φέρουμε μπροστά τις δικές μας δυνάμεις»

ΕκτύπωσηE-mail

Ή αλλιώς λίγες σκέψεις για το 1ο Μουσικοθεατρικό Φεστιβάλ Κεφαλονιάς.

Διάβασα σήμερα στον τοπικό τύπο το πρόγραμμα του 1ου Μουσικοθεατρικού Φεστιβάλ Κεφαλονιάς που διοργανώνει η ΚΕΔΗΚΕ και που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες στο Αργοστόλι. Αρχικά η ιδέα της δημιουργίας ενός φεστιβάλ στην πόλη μας (και μάλιστα εκτός καλοκαιριού) μου προκαλεί ενθουσιασμό, ωστόσο, απογοητεύτηκα με το περιεχόμενο του προγράμματος καθώς θεωρώ ότι υπάρχουν εκείνες οι τοπικές πολιτιστικές συλλογικότητες που θα

μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος της προσπάθειας χωρίς να χρειαζόταν η «εισαγωγή πολιτισμού». Απ’ όλες τις μέρες που θα διαρκέσει το φεστιβάλ, μόνο μία ημέρα αφιερώνεται σε μία τοπική προσπάθεια (που είναι μάλιστα και πολύ αξιόλογη). Όλες οι υπόλοιπες έρχονται από... μακριά!

Ενδεικτικά αναφέρω μερικές από τις τοπικές πολιτιστικές συλλογικότητες που θα μπορούσαν να συμμετέχουν (εφόσον το επιθυμούσαν βεβαίως) όπως το Ερασιτεχνικό Θέατρο Κεφαλονιάς, το Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς, το Θεατρικό Εργαστήρι Σάμης όπως και το ίδιο το θεατρικό εργαστήρι της ΚΕΔΗΚΕ! Ακόμη, τις φιλαρμονικές σχολές του νησιού, τις χορωδίες μας, μουσικοχορευτικούς συλλόγους αλλά και πλήθος νέων μουσικών συγκροτημάτων και μεμονωμένων καλλιτεχνών που θα μπορούσαν να προσφέρουν το δικό τους λιθαράκι... Γιατί λοιπόν, ενώ θα μπορούσαμε όλοι εμείς από εδώ να κάνουμε θαύματα, να φέρνουμε συμπατριώτες μας από την ηπειρωτική χώρα;

Η κριτική μου είναι καλοπροαίρετη και γι’ αυτό θέλω ειλικρινά να ευχηθώ καλή επιτυχία στην προσπάθεια, ευελπιστώντας ότι θα καθιερωθεί και ότι την επόμενη χρονιά το τοπικό άρωμα θα είναι πλουσιότερο!

Με εκτίμηση και σεβασμό προς όλους τους συμμετέχοντες του εγχειρήματος,

Γιάννης Βαρούχας

Υ.Γ.: Οφείλω επίσης να συμφωνήσω με το σχόλιο τοπικής ιστοσελίδας που βάζει και θέμα κόστους... Πράγματι, οι τιμές των εισιτηρίων είναι απαγορευτικές για κάποιον ή, πολύ περισσότερο, για κάποια οικογένεια που θέλει να παρακολουθήσει το πρόγραμμα στο σύνολό του, οπότε αναγκαστικά θα γίνουν επιλογές με κίνδυνο κάποιες από τις παραστάσεις να μην έχουν τον αναμενόμενο αριθμό θεατών.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14/11/2017

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png