ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

6/2018
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα από την ΠΙΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με εκπρόσωπους των ιδιοκτητών Ταξί Κέρκυρας

Ζητούν από την ΠΙΝ διεξαγωγή ημερίδας για την κυκλοφορία και το μεταφορικό έργο

Με τους Προέδρους του “Συνδέσμου ιδιοκτητών Ταξί Κέρκυρας ο Ταξιάρχης” Νίκο Καψοκαβάδη και της “Ένωσης Ταξί Κέρκυρας Αγ. Χριστόφορος” Σπύρο Γουρδούκη συναντήθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Οι δύο συνδικαλιστές ζήτησαν συνάντηση από τον κ. Περιφερειάρχη προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο μεταφορικό έργο κυρίως από εκείνους που παρανόμως και χωρίς άδειες μεταφέρουν τουρίστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και εξαιτίας των κενών στη νομοθεσία που δεν θέτει όρους και προϋποθέσεις. “Ο ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων  έχει το δικαίωμα να μεταφέρει τους πελάτες του χωρίς κόμιστρο. Κάνοντας χρήση αυτού υπάρχουν παραβάτες του νόμου, που χρεώνουν τις

μεταφορές χωρίς να έχουν δικαίωμα και χωρίς νόμιμη απόδειξη, εις βάρος μας και εις βάρος του ελληνικού δημοσίου” εξήγησαν, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε αεροδρόμιο και λιμάνι κυρίως ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος.

Σοβαρά προβλήματα, όπως δήλωσαν, αντιμετωπίζουν επίσης από τη δρομολόγηση των ανοικτών λεωφορείων ζητώντας την θεσμοθέτηση κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας της πόλης. Στον τομέα της ενημέρωσης για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα του μεταφορικού έργου στην Κέρκυρα, πρόσφατα διεξήχθη σύσκεψη, με πρόσκληση της ΟΕΒΕΚ και τη συμμετοχή του συνόλου των εμπλεκομένων φορέων και της Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας. Οι δύο πρόεδροι ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη τη διεξαγωγή ημερίδας για την κυκλοφορία και το κυκλοφοριακό έργο ώστε να τεθούν, από όλους τους εμπλεκόμενους (Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπηρεσίες και φορείς) όλες οι παράμετροι του ζητήματος, στην κατεύθυνση της επίλυσής του.

Συνέντευξη τύπου για την ίδρυση της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Κέρκυρας

Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Κέρκυρας Α.Ε., στην έδρα της εταιρείας, Σαμάρα 13 (4ος όροφος). Μετά από ψηφοφορία το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος: Τσούκας Διονύσης

Αντιπρόεδρος: Καββαδίας Βασίλης

Ταμίας: Στραβοράβδης Διονύσης

Μέλη: Απέργης Σταμάτης, Βλαχόπουλος Σπύρος, Κιτσάκης Κώστας, Περούλης Ανδρέας, Σαλβάνος Τάσος και Χονδρογιάννης Γιώργος.

Στο πλαίσιο ίδρυσης της εταιρείας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Κέρκυρας (πρώην Νομαρχία) και ώρα 12.00 μ.μ.,  ενημερωτική συνάντηση και συνέντευξη τύπου για τη δημοσιοποίηση της ίδρυση της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Κέρκυρας Α.Ε.

Στην εκδήλωση αυτή θα παραβρεθούν οι μέτοχοι της εταιρείας: ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος ως εκπρόσωπος του Π.Τ.Α., ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Νικολούζος, ως εκπρόσωπος του Δήμου Κέρκυρας, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Κέρκυρας, της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Την προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου, προϋπ. 600.000€ στο Νοσοκομείο Κέρκυρας υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Συνάντηση με τον Διοικητή Φοίβο Κακαβίτσα και μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου για κρίσιμα ζητήματα του Ιδρύματος

Παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβου Κακαβίτσα, μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος και στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος υπέγραψε σήμερα την προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου 64 τομών, προϋπολογισμού 600.000€ στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων και έχει καταληκτική ημερομηνία 31/12/2018.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, ο κ. Κακαβίτσας ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι βρίσκεται ήδη στο Νοσοκομείο ο καρδιολογικός υπερηχογράφος, ο οποίος μετά τις τελικές διευθετήσεις που απομένουν, αναμένεται να λειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα, ενώ στο στάδιο της συμβασιοποίησης βρίσκεται και το έργο της προμήθειας μαστογράφου. Και τα δύο αυτά σημαντικά μηχανήματα χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020.

Επιπλέον ο Διοικητής του Νοσοκομείου ζήτησε από τον Περιφερειάρχη τη σύμφωνη γνώμη του για την προμήθεια σειράς άλλων ιατροτεχνολογικών μηχανημάτων (υπέρηχοι, αναβατόριο υπέρβαρων, εξοπλισμός για την Οφθαλμολογική Κλινική κλπ) μέσω ΕΣΠΑ.

Ο κ. Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας (άδεια σκοπιμότητας, τεχνικά δελτία, προδιαγραφές, προσφορές, εγκρίσεις) προκειμένου να μην υπάρξει κώλυμα στην ομαλή δρομολόγηση των προμηθειών αυτών.

Τέλος, τη σύσκεψη απασχόλησε και η συζήτηση για το κτίριο στην οδό Μουστοξύδου (ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου), το οποίο χρειάζεται σειρά εγγράφων και αδειοδοτήσεων, από πλευράς Υπουργείου Υγείας και Νοσοκομείου Κέρκυρας, προκειμένου να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

“Εμείς θα σας στηρίξουμε σε ότι χρειάζεστε, αρκεί να καθορίσετε την σκοπιμότητα και τη χρήση του έργου, ώστε να προσαρμόσουμε τα στοιχεία και να προχωρήσουμε” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, υποδεικνύοντας ότι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί από πλευράς Ιδρύματος είναι εκείνη της ανασύνταξης του φακέλου του έργου, ο οποίος παρουσιάζει ελλείψεις.

“Τροποποιήστε τη μελέτη, συλλέξτε τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και στοιχεία ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να τροποποιήσουμε το πρόγραμμα για να εντάξουμε το έργο”, δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ταχύτατων ρυθμών στις διαδικασίες.

Εστάλησαν στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/5/2017

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png