ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Π. Καππάτος: Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη
Διαφήμιση
4/2021
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Π. Καππάτος: Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Για την τουριστική εκπαίδευση και τη θέση της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ως τουριστικών προορισμών μετά τον Covid-19

Η τουριστική εκπαίδευση, ο θρησκευτικός τουρισμός καθώς και η προετοιμασία των κλάδων που δραστηριοποιούνται στην τουριστική οικονομία, για να ανταποκριθούν στην εποχή μετά τον Covid-19, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησή μου με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη το πρωί της Παρασκευής 26/2.

Πιο αναλυτικά, με δεδομένη τη λειτουργία του Δημόσιου ΙΕΚ στη Κεφαλονιά συζητήσαμε τις δυνατότητες διεύρυνσης της εκπαίδευσης σε μια σειρά τομέων που σχετίζονται με τον Τουρισμό και μπορούν να συμβάλλουν στην ανάδειξη ειδικά καταρτισμένων στελεχών που θα στηρίξουν τους κλάδους αυτούς στον τόπο μας. Φυσικά, οποιαδήποτε συζήτηση θα πρέπει περιλαμβάνει τη


συμμετοχή των θεσμικών φορέων του τουρισμού στα νησιά μας, ώστε οι τελικές κατευθύνσεις που θα συναποφασίσουμε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της πραγματικής οικονομίας και των ανθρώπων που την υπηρετούν.

Σχετικά με τον θρησκευτικό τουρισμό και με δεδομένο πως την τρέχουσα περίοδο λαμβάνει χώρα η χάραξη ενός συγκεκριμένου, μακροπρόθεσμου Σχεδίου που αφορά στον τομέα αυτό, έθεσα στην κ. Ζαχαράκη τις δυνατότητες που προκύπτουν από τη παρουσία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης στον εν λόγω σχεδιασμό. Από κοινού με την ηγεσία του Υπουργείου και την τοπική μας εκκλησία μπορούμε να αναδείξουμε τα χαρακτηριστικά εκείνα που καθιστούν τα νησιά μας ελκυστικά.

Τέλος, με στόχο να ανταποκριθούμε στις συνθήκες που θα διαμορφωθούν στον Τουρισμό μετά την κρίση του Κορονοϊού, ενημερώθηκα από την Υφυπουργό κ. Ζαχαράκη για την πρόθεση της Κυβέρνησης να αναπτύξει ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης όλων όσων εμπλέκονται σε κλάδους της τουριστικής αγοράς.

Με τον Covid-19 να επηρεάζει καθοριστικά τις συνθήκες υπό τις οποίες θα αναπτύσσεται ο Ελληνικός –και διεθνής- Τουρισμός, από τη συζήτησή μας προέκυψε η στόχευση του Υπουργείου ώστε οι θεσμικοί φορείς, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να αποκτήσουν τα αναγκαία εφόδια που θα τους επιτρέψουν να εργαστούν αποτελεσματικά και αποδοτικά στο νέο περιβάλλον που η κρίση του κορονοϊού έχει επιφέρει.

Ευχαριστώ θερμά την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη για το ειλικρινές ενδιαφέρον και τη πρόθεση συνεργασίας που επέδειξε. Είμαι βέβαιος ότι με τον σωστό προγραμματισμό και τις συμβουλές των άμεσα εμπλεκομένων στην τουριστική αγορά μπορούμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε η Κεφαλονιά και η Ιθάκη να υποδεχτούν τους αναμενόμενους επισκέπτες με ασφάλεια.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 26/2/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png