ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διαφήμιση
3/2021
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΚΙ: Ανάκαμψη των Μικρoμεσαίων επιχειρήσεων :Εργαλεία και πηγές χρηματοδότησης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2021 14:34

Το ζήτημα της ανάκαμψης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη συνδρομή των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων κυριάρχησε στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη με τίτλο “Ανάκαμψη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: Εργαλεία και Πηγές Χρηματοδότησης” με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 57 εμπορικά και βιοτεχνικά Επιμελητήρια και συλλογικές οργανώσεις επαγγελματιών από όλη την Ελλάδα. Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Πρόεδρος Σταύρος Σπαθής.

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κος Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Γιάννης Τσακίρης, η κα


Περισσότερα...

 

Νέα Μελέτη: Έρευνα και Καινοτομία στην Ελλάδα του 2021

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2021 12:48

Πώς μπορεί η χώρα μας να αποκτήσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό και βιώσιμο σύστημα καινοτομίας;

Οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της Ελλάδας δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει μια στροφή σε εξωστρεφείς παραγωγικές δραστηριότητες. Οι κλάδοι της οικονομίας που βασίζονται στην καινοτομία δημιουργούν -στις περισσότερες περιπτώσεις- μεγάλη προστιθέμενη αξία, καθώς δημιουργούν προϊόντα και υπηρεσίες που είναι κατά κανόνα εξαγώγιμα, και προσφέρουν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Η χώρα μας, ωστόσο, διαχρονικά δεν τα πηγαίνει καλά σε αυτόν τον τομέα.


Περισσότερα...

 

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΠΕΚΑ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2021 19:04

Το Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Αργοστολίου σας ενημερώνουν ότι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

- Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα

- Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

- Επίδομα Στέγασης

- Επίδομα Γέννησης

- Επίδομα ανασφάλιστων Υπερηλίκων


Περισσότερα...

 

Η επιτάχυνση των εκκρεμών συντάξεων του ΝΑΤ στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη-Πλακιωτάκη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2021 13:17

Από τα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναληφθούν άμεσα ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία απονομής συντάξεων στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) συζήτησαν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του διοικητή του e-ΕΦΚΑ Χρήστου Χάλαρη και του προέδρου του ΝΑΤ Ανδρέα Κομματά, συμφωνήθηκε να εκπονηθεί ειδικό σχέδιο δράσης για την επιτάχυνση των εκκρεμών συντάξεων του Ταμείου. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η αυτοματοποίηση των διαδικασιών καθώς και η διασύνδεση e-ΕΦΚΑ και ΝΑΤ, ώστε να μειωθούν σημαντικά οι χρόνοι που σήμερα απαιτούνται, προς όφελος των ασφαλισμένων.


Περισσότερα...

 

Ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών για Επιστρεπτέες

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2021 15:08

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ δύο νέες αποφάσεις (ΓΔΟΥ 174/2021 και ΓΔΟΥ 173/2021) με τις οποίες τροποποιούνται οι αποφάσεις ΓΔΟΥ 281/13.11.2020 και ΓΔΟΥ 233/10.10.2020 αντίστοιχα, ως προς την ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών.

Με τις νέες τροποποιήσεις διευκρινίζεται ότι η υποβολή των δικαιολογητικών σε ό,τι αφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή 3 και στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4 θα γίνει στην πλατφόρμα myBusinessSupport έως την 30η Ιουνίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, όπως ισχύει η απόφαση ΓΔΟΥ 19/2021 η υποβολή των δικαιολογητικών για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 γίνεται έως την 30η Μαρτίου 2021.


Περισσότερα...

 
 

Δέκα στοιχεία που θα χαρακτηρίσουν τον κλάδο της φιλοξενίας το 2021

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2021 13:35

Νέες νόρμες συμπεριφοράς θα χαρακτηρίσουν τον τομέα της φιλοξενίας μέσα στους επόμενους μήνες.

Στις 20 Ιανουαρίου συμπληρώθηκε 1 χρόνος από την ημέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε την πρώτη του αναφορά στον ιό Covid19. Ένας χρόνος μέσα στον οποίο έγινε ξεκάθαρο ότι το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον όλων θα είναι πολύ διαφορετικό από το πρόσφατο (προ - κορονοϊού) παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο της φιλοξενίας η αβεβαιότητα έγινε αναπόσπαστο μέρος του επιχειρηματικού σχεδιασμού και καθώς οι συνθήκες μεταβάλλονται συνεχώς καθιστούν κάθε πρόβλεψη αναφορικά με βασικές παραμέτρους της ζήτησης για το 2021 ιδιαίτερα δύσκολη.


Περισσότερα...

 
 

Οι Ομοσπονδίες καταλυμάτων διαμαρτύρονται κατά της ΠΙΝ και Απάντηση της ΠΙΝ προς αυτές

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2021 16:48

Περισσότερα...

 
 

ΚΚΕ: Εκκρεμότητες συντάξεων πρώην ΟΓΑ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2021 16:41

Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για συντάξεις με το πάτημα ενός κουμπιού, η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα συνεχίζει να είναι απερίγραπτη λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων και εκκρεμοτήτων στην απονομή τους.

Σε ιδιαίτερα δεινή θέση βρίσκονται πάνω από 30 χιλιάδες αγρότες (ασφαλισμένοι πρώην ΟΓΑ) γεννημένοι μέχρι και το 1953, που ακόμα δεν έχουν λάβει σύνταξη. Για τους συγκεκριμένους δικαιούχους δεν προβλέπεται καν η απονομή προσωρινής σύνταξης, ενώ σε όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση από άλλα ταμεία ή εργόσημο, ο πρώην ΟΓΑ (σημερινός ΕΦΚΑ) ως τελευταίο ταμείο, καθυστερεί ακόμα περισσότερο. Υπάρχουν περιπτώσεις στις


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 161

leivada_banner copy.png